reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Babeczki to kto rozpakowany. 3&M Anka, Goska , Ja. Helenki córa , Seremida córa , Angeliki synek , Ewki Kasieńka , jak coś to dopisać bo nie śledzę wątku każdego dnia tylko jak mam luzik

reklama
@helenka_22 Gratuluję i zdrowia dla Was :)
Jak znajdziesz siły to napisz co u Was i jak się czujecie.
Co u nas? Leżymy
Chodzimy.jemy.kupkamy.
Tak mam już prawa sutke ogryziona-plytko łapie niestety
Słuch wybadany -ok
Zaszczepiona,ale jeszcze nie myta ,W tym szpitalu myją na 3 dobę.
Ja chodzę różnie.raz prosto raz jak babuleńka w pol-z prawej stronie od drenu ciągnie tak że czasem nogę odejmuje.....
Ale zauważyłam że to wtedy,gdy nie pomagam sobie rękami we wstawaniu.

Wiem, że temat był ale dla mnie to wciąż nie do ogarnięcia.
Staniki do karmienia, jakie macie, najlepiej konkretne modele:)
Ja czasami tak mam, że zakup czegoś mnie przerasta. Miałam tak z torba do wózka a teraz mam ze stanikiem
#problemypierwszegoswiata
Ja byłam w sklepie poprzymierzac Alles Mama - wybrałam sobie fajny model, który na mnie dobrze leży. Nie kupiłam jeszcze, bo nie wiem jaki będę miała ostatecznie biust po porodzie (mam za duzo i bielizny i ciuchów i nie chcę kupować na wyrost). Model i obwód (tu mi się wydaje może zmaleć, jak brzuch zmaleje, bo mam wysoko) mam wybrany, więc zamówię przez neta po. Chociaż wg. Karpieni po unormowaniu laktacji biust nie powinien się raczej juz powiększać. Na początek mam jeden taki bardziej bawełniany (czarny) - i zamierzam go uzywać na początek - zalecane jest, zeby szczególnie na początku staniki były przewiewne i bez fiszbin. W nocy mam zamiar nadal spać w takich miękkich topach, które kupiłam na ciąże (da się bez problemu wyjąć cyca).
Obejrzałam i przymierzyłam trochę tych staników i niektóre, choć bardzo ładne, dla mnie są niepraktyczne - np. są za sztywne i jakoś niewygodnie zgina się tę miseczkę po odpięciu, a przecież dziecko ma zassać więcej niż samą brodawkę.
Cały czas się zastanawiać czy nie dokupić jeszcze ze dwóch tych miękkich w jasnych kolorach jeszcze przed szpitalem...
oj nieprzytomna i chaotyczna jestem...

Coś mi się kołacze po głowie, że położna w Szkole Rodzenia mówiła, żeby po ciąży jak coś boli w piersiach to nie bawić się już w paracetamol tylko brać ibuprofen, bo on działa przeciwzapalnie. Paracetamolem to sobie można zagrać w pchełki jak sprawa jest poważna....
To prawda, że paracetamol nie ma właściwości p/zapalnych, a ibuprom ma. I p/bolowo też jest o level wyżej, jeśli można tak powiedzieć.

Co u nas? Leżymy
Chodzimy.jemy.kupkamy.
Tak mam już prawa sutke ogryziona-plytko łapie niestety
Słuch wybadany -ok
Zaszczepiona,ale jeszcze nie myta ,W tym szpitalu myją na 3 dobę.
Ja chodzę różnie.raz prosto raz jak babuleńka w pol-z prawej stronie od drenu ciągnie tak że czasem nogę odejmuje.....
Ale zauważyłam że to wtedy,gdy nie pomagam sobie rękami we wstawaniu.
Helenka, a ty miałaś cc czy rodziłaś sn? Piszesz, że masz dren... a może Mała plytko łapie, bo ma krótkie wędzidełko podjęzykowe - może jest na miejscu ktoś, kto to może sprawdzić?

Wiem, że temat był ale dla mnie to wciąż nie do ogarnięcia.
Staniki do karmienia, jakie macie, najlepiej konkretne modele:)
Ja czasami tak mam, że zakup czegoś mnie przerasta. Miałam tak z torba do wózka a teraz mam ze stanikiem
#problemypierwszegoswiata
Ja poszłam do pepco i txt market i tam kupilam dwa takie zwykłe zwykle. albo użyje albo wyrzuce:D

reklama
Ja byłam w sklepie poprzymierzac Alles Mama - wybrałam sobie fajny model, który na mnie dobrze leży. Nie kupiłam jeszcze, bo nie wiem jaki będę miała ostatecznie biust po porodzie (mam za duzo i bielizny i ciuchów i nie chcę kupować na wyrost). Model i obwód (tu mi się wydaje może zmaleć, jak brzuch zmaleje, bo mam wysoko) mam wybrany, więc zamówię przez neta po. Chociaż wg. Karpieni po unormowaniu laktacji biust nie powinien się raczej juz powiększać. Na początek mam jeden taki bardziej bawełniany (czarny) - i zamierzam go uzywać na początek - zalecane jest, zeby szczególnie na początku staniki były przewiewne i bez fiszbin. W nocy mam zamiar nadal spać w takich miękkich topach, które kupiłam na ciąże (da się bez problemu wyjąć cyca).
Obejrzałam i przymierzyłam trochę tych staników i niektóre, choć bardzo ładne, dla mnie są niepraktyczne - np. są za sztywne i jakoś niewygodnie zgina się tę miseczkę po odpięciu, a przecież dziecko ma zassać więcej niż samą brodawkę.
Cały czas się zastanawiać czy nie dokupić jeszcze ze dwóch tych miękkich w jasnych kolorach jeszcze przed szpitalem...
oj nieprzytomna i chaotyczna jestem...

A ten bawełniany to skąd ?
Bo ja w sumie całe życie nosze push up'y, ale wiadomo na początek bym kupiła sobie jakieś z dwa miękkie, najlepiej jakieś zwykłemu by nie było żal wywalić ale żeby tez miłe były.
I myśle tez gacie kupić bo ja mam same koronki i głównie stringi, by mieć na ten czas po porodzie.
O ile dla dziecka fajnie się kupuje, tak dla siebie to nie chce, bo mam wrażenie jakbym kupowała jednorazowo, że Max miesiąc i wrócę do ładnych rzeczy :)

Do góry