reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jeśli chodzi o cycki to bolą, sutki wrażliwe jak woda z prysznica poleci na nie to bolą, brodawki ciemne normalnie jak nie moje cycki!!! Nigdy takich nie miałam no i mleko jest bo kropelki wylatuja

reklama
Nie chce mi się nic dziś dziewczyny. Cyce bolą , zadek boli. Ale sprzątać trzeba [emoji16] już wymyślam co robić . Piore teraz kanapę. Nie polecam wam grafitowej bo widać każdy kurz [emoji16] a potem podłogę na kolankach , a co !
Wiesz co zazdroszczę Ci [emoji16]ja mam nakaz leżenia od wczoraj żeby dotrwać do końca 37tc czyli 2 tyg.. jest godz 11, a ja już mam dość[emoji6]

Przykro mi, że tak Ciebie potraktowano. Dziwny typ. Jeśli cokolwiek byłoby nie tak to musiałby Cię poinformować, więc może Mały przekręcił się, bo tak mu wygodnie :)Okazało się, że u nas w szpitalu mają i ubranka i rożki i pieluszki i kocyki. Nie jest to jakieś super nowe, ale pachnące i świeże. Produkty do pielęgnacji też używają z Dada, np. pieluszki.
Rozważę kupno cienkiego otulacza, bo mam tylko rożek w domu, a u mnie w mieszkaniu raczej ciepło jest. Mała się grzeje w tych warstwach, więc taki cienki by się przydał.Wytłumaczyłam mu, że palenie nie kończy się w momencie zgaszenia papierosa. Przecież te wszystkie toksyny itp. osadzają się, na rekach, ubraniu, włosach. I tym wszystkim częstuje potem dziecko przytulając. Wystarczy, że w mieście mamy fabrykę płyt wiórowych i pyli na całe miasto. Po co dokładać papierochy jeszcze.Bardzo pomogła mi książka Karpieni. Staram się, bo zależało mi na tym. No i pani Neonatolog bardzo miła kobieta zachęca do KP. Dużo rozmawia z pacjentkami na te tematy i wspiera.
Chyba sobie kupię ta książkę bo widzę, że zachwalacie [emoji4] Teraz będę miała dużo czasu aby ja przeczytać.

Polska służba zdrowia jeszcze jest 100 lat za zachodnią służba zdrowia . Tutaj jest całkiem inne podejście do pacjenta , w ogóle gdzie kolwiek byście nie poszły to wszyscy są tacy uprzejmi, że nie ma o czym gadać . Tylko mogę współczuć nawet ekspedientki w polskich sklepach są nie mile .... Czasami nie potrafię tego zrozumieć. Czyżby to taki Polski naród jest ?????
Taka chyba jest mentalność wiekszosci Polaków..zawistni, zazdrosni itp . Ile lepiej by się nam żyło gdyby ludzie traktowali się z szacunkiem i zrozumieniem, a nie jak zło konieczne

Jak masz taka potrzebe to ogarniaj.
Ale nie ma co tez przesadzac bo na porod trzeba miec sily. Zeby sie nie zlachac za bardzo bo to i tak nie wywola a potem detka na porodowce
Tylko nikt za mnie pewnych rzeczy nie zrobi. Nie oszukujmy się ;) mąż cały dzień w pracy. A pewne czynności to typowo kobieca robota ;)

Taka chyba jest mentalność wiekszosci Polaków..zawistni, zazdrosni itp . Ile lepiej by się nam żyło gdyby ludzie traktowali się z szacunkiem i zrozumieniem, a nie jak zło konieczne
Tak jak mówisz , ja próbowałam 2 razy mieć Polskich znajomych to skończyło się na tym że właśnie byli mega zazdrosni stwierdziłam z moim T że jesteśmy sobie samowystarczalni i już od tej pory mam się na dystans z Polakami zagranicą. Nie rozumiem bycia zazdrosnym, jak ktoś się dorobił sam tego co ma i nic nie dostał za darmo ....

reklama
Dzien dobry. U mnie dziwne sny, na pograniczu takim ze nie wiedzialam czy to serio czy nie. Wiec mi mozg nie za bardzo wypoczal ...
Ale cala noc przespana. Plecy mnie bola bo za dlugo na jednym boku
Dopiero o godz 8:00 chlopcy mnie obudzili.

@Mama7 nosek do gory, trzymaj sie. Te skurcze to z nerwow. Mialam tak dwa tyg temu. Polecam podwojny magnez plus elektrolity.
@seremida super ze sie lepiej czujesz. Martynka widac lubi przytulaski a probowalas ja owijac ciasno w otulacz?
@GoJ @kasiaczek89pl przy malym bobo i starszych dzieciaczkach to wam wrzesien zleci jak z bicza strzelil ;)
@Kliska 10 glebokich oddechow :)
@martabunia z twoich postow emanuje takie nakrecenie i ekscytacja ze az mi glupio ze marudzilam wczoraj :p
Heh....
Cos jeszcze mialam napisac.
Aaaa
@helenka_22 ty wiedzialas jaka bedzie plec czy nie? Bo na pewno o imieniu nie wspominalas wczesniej, zapamietala bym bo jest jak u ksiezniczki :)

A daj spokój , ja się czasem łapie na tym ze musiałabym ustawić powiadomienia : zjedz , napij się , zrób siku [emoji23] wiadomo młody na pierwszym planie a i starsze niby same sobie radzą ale dopilnować trzeba.

Do góry