reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny

Bajdelka ja przy dwójce dwa miesiące odciagałam- gehenna...laktator to był mój "przyjaciel" nigdzie wyjść ani nic...też przeczytałam Karpieni i mam nadzieje, że dam radę ale czy przy trójce podołam??? boje się, że jestem za nerwowa ...

ja dziś idę do gin. Brzuch mi się spina na maxa, w nocy nie sypiam jestem zmęczona na maxa a w ciągu nie nie usiądę...jak mi da skierowanie na wywołanie to powiem, że od wtorku, przynajmniej pójdę na rozpoczęcie roku

jak nigdy nie miałam zgagi tak od paru dni w nocy nie daje mi spokoju..
Powiem Ci ze na nie mam zamiaru robić z siebie ofiary i sieroty i przechodzic właśnie te gehenne jak się nie uda daje mm i nie będę nawet żałować

Tylko nikt za mnie pewnych rzeczy nie zrobi. Nie oszukujmy się ;) mąż cały dzień w pracy. A pewne czynności to typowo kobieca robota ;)
Ja czasami wolę coś zrobić sama niż potem poprawiać po S. Np. takie mycie okien albo luster... Czyste, ale co z tego skoro są same smugi i ja tylko te smugi widzę. A jeśli chodzi o mycie podłogi na kolanach to przymierzę się do tego ale dopiero ok. 15 wrzesnia jeśli mała do tego czasu jeszcze nie wyjdzie, a to już będzie bezpieczny termin i jakby co będę mogła się troszke zmachać. A tak pozostaje mop, chociaż nie mam wrażenie żeby podłoga po nim była tak samo fajnie czysta jak po porządnym umyciu. Akurat u mnie tej podłogi do mycia jest tyle co kot napłakał to mogę ręcznie umyć ;)
A tak poza tym to też podzieliliśmy się obowiązkami tak, że ja nie muszę robić nic ciężkiego, nic dźwigać, w żaden sposób nie muszę się przesilać. Za to mogę się zmachać :D

Ja czasami wolę coś zrobić sama niż potem poprawiać po S. Np. takie mycie okien albo luster... Czyste, ale co z tego skoro są same smugi i ja tylko te smugi widzę. A jeśli chodzi o mycie podłogi na kolanach to przymierzę się do tego ale dopiero ok. 15 wrzesnia jeśli mała do tego czasu jeszcze nie wyjdzie, a to już będzie bezpieczny termin i jakby co będę mogła się troszke zmachać. A tak pozostaje mop, chociaż nie mam wrażenie żeby podłoga po nim była tak samo fajnie czysta jak po porządnym umyciu. Akurat u mnie tej podłogi do mycia jest tyle co kot napłakał to mogę ręcznie umyć ;)
A tak poza tym to też podzieliliśmy się obowiązkami tak, że ja nie muszę robić nic ciężkiego, nic dźwigać, w żaden sposób nie muszę się przesilać. Za to mogę się zmachać :D
No dlatego ja teraz na kolankach to robię [emoji16][emoji16][emoji16] wcześniej tego nie robiłam ( w okresie ciąży) że względu na bezpieczeństwo dzidzi

Ja się bez pampersów nie ruszam , bo nawet nie wiem i nie czuje kiedy sikam [emoji23][emoji23][emoji23]
(Pampers , czytaj ogromna podpaska )

Taki nasz kobiecy los. Co zrobić ... są takie na nietrzymanie podpaski majteczki z seni. W auchan można kupić ... ja trzeci dzień po porodzie się zsikalam w podpache bo chciało mi się a karmiłam. Idę do łazienki a tu czuje ze leci. Myśle - krwotok. Zdejmuje gacie a tu se normalnie siczki leca ... wyłam jak bóbr. Ale na szczęście już lepiej. Kontroluje. Wiadome jak kichne z pełnym pęcherzem czy coś to ze dwie krople poleci. Ale ja mam obniżony pęcherz i wpuklanie go do pochwy wiec i tak jest cudna sytuacja.

reklama
Do góry