reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny

Bajdelka ja przy dwójce dwa miesiące odciagałam- gehenna...laktator to był mój "przyjaciel" nigdzie wyjść ani nic...też przeczytałam Karpieni i mam nadzieje, że dam radę ale czy przy trójce podołam??? boje się, że jestem za nerwowa ...

ja dziś idę do gin. Brzuch mi się spina na maxa, w nocy nie sypiam jestem zmęczona na maxa a w ciągu nie nie usiądę...jak mi da skierowanie na wywołanie to powiem, że od wtorku, przynajmniej pójdę na rozpoczęcie roku

jak nigdy nie miałam zgagi tak od paru dni w nocy nie daje mi spokoju..
Powiem Ci ze na nie mam zamiaru robić z siebie ofiary i sieroty i przechodzic właśnie te gehenne jak się nie uda daje mm i nie będę nawet żałować

Tylko nikt za mnie pewnych rzeczy nie zrobi. Nie oszukujmy się ;) mąż cały dzień w pracy. A pewne czynności to typowo kobieca robota ;)
Ja czasami wolę coś zrobić sama niż potem poprawiać po S. Np. takie mycie okien albo luster... Czyste, ale co z tego skoro są same smugi i ja tylko te smugi widzę. A jeśli chodzi o mycie podłogi na kolanach to przymierzę się do tego ale dopiero ok. 15 wrzesnia jeśli mała do tego czasu jeszcze nie wyjdzie, a to już będzie bezpieczny termin i jakby co będę mogła się troszke zmachać. A tak pozostaje mop, chociaż nie mam wrażenie żeby podłoga po nim była tak samo fajnie czysta jak po porządnym umyciu. Akurat u mnie tej podłogi do mycia jest tyle co kot napłakał to mogę ręcznie umyć ;)
A tak poza tym to też podzieliliśmy się obowiązkami tak, że ja nie muszę robić nic ciężkiego, nic dźwigać, w żaden sposób nie muszę się przesilać. Za to mogę się zmachać :D

Ja czasami wolę coś zrobić sama niż potem poprawiać po S. Np. takie mycie okien albo luster... Czyste, ale co z tego skoro są same smugi i ja tylko te smugi widzę. A jeśli chodzi o mycie podłogi na kolanach to przymierzę się do tego ale dopiero ok. 15 wrzesnia jeśli mała do tego czasu jeszcze nie wyjdzie, a to już będzie bezpieczny termin i jakby co będę mogła się troszke zmachać. A tak pozostaje mop, chociaż nie mam wrażenie żeby podłoga po nim była tak samo fajnie czysta jak po porządnym umyciu. Akurat u mnie tej podłogi do mycia jest tyle co kot napłakał to mogę ręcznie umyć ;)
A tak poza tym to też podzieliliśmy się obowiązkami tak, że ja nie muszę robić nic ciężkiego, nic dźwigać, w żaden sposób nie muszę się przesilać. Za to mogę się zmachać :D
No dlatego ja teraz na kolankach to robię [emoji16][emoji16][emoji16] wcześniej tego nie robiłam ( w okresie ciąży) że względu na bezpieczeństwo dzidzi

Ja się bez pampersów nie ruszam , bo nawet nie wiem i nie czuje kiedy sikam [emoji23][emoji23][emoji23]
(Pampers , czytaj ogromna podpaska )

Taki nasz kobiecy los. Co zrobić ... są takie na nietrzymanie podpaski majteczki z seni. W auchan można kupić ... ja trzeci dzień po porodzie się zsikalam w podpache bo chciało mi się a karmiłam. Idę do łazienki a tu czuje ze leci. Myśle - krwotok. Zdejmuje gacie a tu se normalnie siczki leca ... wyłam jak bóbr. Ale na szczęście już lepiej. Kontroluje. Wiadome jak kichne z pełnym pęcherzem czy coś to ze dwie krople poleci. Ale ja mam obniżony pęcherz i wpuklanie go do pochwy wiec i tak jest cudna sytuacja.

reklama
Do góry