reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Taka chyba jest mentalność wiekszosci Polaków..zawistni, zazdrosni itp . Ile lepiej by się nam żyło gdyby ludzie traktowali się z szacunkiem i zrozumieniem, a nie jak zło konieczne
Prawda ! Wiadomo są ludzie którzy się cieszą jak innym jest dobrze ale to rzadkość . Ja uważam że każdy ma to na co zapracował i na co zasłużył . Nie należy ludziom zazdrościć pieniędzy ani niczego .

@seremida jak się Ciebie czyta, to ma się wrażenie, że to Twoje kolejne dziecko, a nie pierwsze :) wszystko tak spokojnie opowiadasz :)
U mnie też piersi „tylko” się powiększyły mega, ściemniały, ale żadnych boli czy wycieków nie mam.
Noc znów kręcąca :/ jeszcze rano obudziłam się, tak jakby z bólem pęcherza :( może to od tych okładów zimnych, co robiłam na hemoroida, dzisiaj sobie daruję, ale polecam, bo się zmniejszył i mniej boli :-)
Dzisiaj chyba mielone na obiad, mam zamrożone. Może skoczyć na jakieś zakupy. A z chęcią bym się zawinela w kołdrę i przeleżała ten ostatni miesiąc, mam dosyć :(

Ja dzisiaj nie mogę usiąść na kibelek , tak mnie boli tam na dole że aż mi się płakać chce nawet jak mam zrobić siku . Myślicie że to mały tak naciska główka czy lepiej jechać na ip to sprawdzić ?

@seremida jak się Ciebie czyta, to ma się wrażenie, że to Twoje kolejne dziecko, a nie pierwsze :) wszystko tak spokojnie opowiadasz :)
U mnie też piersi „tylko” się powiększyły mega, ściemniały, ale żadnych boli czy wycieków nie mam.
Noc znów kręcąca :/ jeszcze rano obudziłam się, tak jakby z bólem pęcherza :( może to od tych okładów zimnych, co robiłam na hemoroida, dzisiaj sobie daruję, ale polecam, bo się zmniejszył i mniej boli :-)
Dzisiaj chyba mielone na obiad, mam zamrożone. Może skoczyć na jakieś zakupy. A z chęcią bym się zawinela w kołdrę i przeleżała ten ostatni miesiąc, mam dosyć :(

Współczuje. Dziś chyba taki dzień nawet moje córki nie chcą wychodzić ... u mnie ponuro i zimno. Mi to pasuje nawet. Chociaż trza odstawić pierwszy spacer z wózkiem po wsi. Bo po wsi jeszcze nie było [emoji23] jakie masz objawy tego hemoroida ? Zastanawiam się czy nie mam bo mnie tyłek boli jak siedzę , po toalecie. Przed toaleta ... czuje tak jakbym miała coś w dupce [emoji23]

Alez ja nie mowie ze masz lezec, ja sama wiem ze jak chlopa nie mam w domu to musze ja ogarnac.
Tylko byle nie przesadzic. Podlogi umyte "na stojaco" mopem tez beda czyste a lepiej isc sie przejsc kawalek niz na kolanach zasuwac :)
Ale ja nic takiego nie mówię ;) jedyne na jakim punkcie mam fioła to są i zawsze były czyste podłogi. A że mieszkam na wsi to kurzu mamy sporo :)

Kinder my z mężem mamy podział obowiązków. On wykonuje siłowe pracę , na podwórku jest ich bardzo dużo np noszenie drewna itp , a ja zajmuję się domem. Mnie to odpowiada , tak było u mnie w domu , a w tej chwili nie pracuje . Taki mam model wypracowany , moja mama była typową Matką Polką , a tata robolem [emoji16] ale to było dla nas normalne. Nie czuje się przez to nieszczęśliwa. Oczywiście jeśli się gorzej czułam , to zawsze mogłam liczyć na pomoc i wyrozumiałość mojego męża . Inaczej było przed ciążą , bo taka praca się staraliśmy dzielić , no bo inaczej ja bym nie wyrobiła :)

Póki daje radę staram się ogarniać. Nie wiem jak będzie przy maleństwie , może się jakoś zmobilizuje i dam radę. No moja mama jest mimo wszystko dla mnie przykładem zaradności. Ale wiem ,że nie każda tak ma, po prostu. :)

A tak ogólnie jak mówiłam. Wolę coś robić , bo wtedy przestaje myśleć i zadręczać się kiedy urodzę. Tym bardziej ,że to już ostatni tydzień przed terminem.
No i jeszcze jedno. Kiedy samopoczucie mam nie najlepsze , ale fizycznie jest w miarę znośne to coś ogarniam , ale jeśli faktycznie nie daje rady , to po prostu leżę i pachne :)
Pół roku rzygania , migreny , to w tym ostatnim trymestrze nadrabiam. :)

Ja dzisiaj nie mogę usiąść na kibelek , tak mnie boli tam na dole że aż mi się płakać chce nawet jak mam zrobić siku . Myślicie że to mały tak naciska główka czy lepiej jechać na ip to sprawdzić ?

Pewnie główka lub tak jak ja miałam te mięśnie za bardzo napięte i tak bolało mnie. ( prawie cała ciąże zreszta ) ale jak się niepokoisz to lepiej sprawdzić.

reklama
Prawda ! Wiadomo są ludzie którzy się cieszą jak innym jest dobrze ale to rzadkość . Ja uważam że każdy ma to na co zapracował i na co zasłużył . Nie należy ludziom zazdrościć pieniędzy ani niczego .
Jasne jestem tego samego zdania ,ale uwierzcie mi że tutaj jak komuś się lepiej powodzi to Polak zrobi wszystko żeby za miesiąc mieć lepiej, Holendrzy są całkowicie innym narodem , nigdy nie są zazdrosni A raczej cieszą się że u nich w kraju tak wiele osiągnęłes.

Do góry