reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Taka chyba jest mentalność wiekszosci Polaków..zawistni, zazdrosni itp . Ile lepiej by się nam żyło gdyby ludzie traktowali się z szacunkiem i zrozumieniem, a nie jak zło konieczne
Prawda ! Wiadomo są ludzie którzy się cieszą jak innym jest dobrze ale to rzadkość . Ja uważam że każdy ma to na co zapracował i na co zasłużył . Nie należy ludziom zazdrościć pieniędzy ani niczego .

@seremida jak się Ciebie czyta, to ma się wrażenie, że to Twoje kolejne dziecko, a nie pierwsze :) wszystko tak spokojnie opowiadasz :)
U mnie też piersi „tylko” się powiększyły mega, ściemniały, ale żadnych boli czy wycieków nie mam.
Noc znów kręcąca :/ jeszcze rano obudziłam się, tak jakby z bólem pęcherza :( może to od tych okładów zimnych, co robiłam na hemoroida, dzisiaj sobie daruję, ale polecam, bo się zmniejszył i mniej boli :-)
Dzisiaj chyba mielone na obiad, mam zamrożone. Może skoczyć na jakieś zakupy. A z chęcią bym się zawinela w kołdrę i przeleżała ten ostatni miesiąc, mam dosyć :(

Ja dzisiaj nie mogę usiąść na kibelek , tak mnie boli tam na dole że aż mi się płakać chce nawet jak mam zrobić siku . Myślicie że to mały tak naciska główka czy lepiej jechać na ip to sprawdzić ?

@seremida jak się Ciebie czyta, to ma się wrażenie, że to Twoje kolejne dziecko, a nie pierwsze :) wszystko tak spokojnie opowiadasz :)
U mnie też piersi „tylko” się powiększyły mega, ściemniały, ale żadnych boli czy wycieków nie mam.
Noc znów kręcąca :/ jeszcze rano obudziłam się, tak jakby z bólem pęcherza :( może to od tych okładów zimnych, co robiłam na hemoroida, dzisiaj sobie daruję, ale polecam, bo się zmniejszył i mniej boli :-)
Dzisiaj chyba mielone na obiad, mam zamrożone. Może skoczyć na jakieś zakupy. A z chęcią bym się zawinela w kołdrę i przeleżała ten ostatni miesiąc, mam dosyć :(

Współczuje. Dziś chyba taki dzień nawet moje córki nie chcą wychodzić ... u mnie ponuro i zimno. Mi to pasuje nawet. Chociaż trza odstawić pierwszy spacer z wózkiem po wsi. Bo po wsi jeszcze nie było [emoji23] jakie masz objawy tego hemoroida ? Zastanawiam się czy nie mam bo mnie tyłek boli jak siedzę , po toalecie. Przed toaleta ... czuje tak jakbym miała coś w dupce [emoji23]

Alez ja nie mowie ze masz lezec, ja sama wiem ze jak chlopa nie mam w domu to musze ja ogarnac.
Tylko byle nie przesadzic. Podlogi umyte "na stojaco" mopem tez beda czyste a lepiej isc sie przejsc kawalek niz na kolanach zasuwac :)
Ale ja nic takiego nie mówię ;) jedyne na jakim punkcie mam fioła to są i zawsze były czyste podłogi. A że mieszkam na wsi to kurzu mamy sporo :)

Kinder my z mężem mamy podział obowiązków. On wykonuje siłowe pracę , na podwórku jest ich bardzo dużo np noszenie drewna itp , a ja zajmuję się domem. Mnie to odpowiada , tak było u mnie w domu , a w tej chwili nie pracuje . Taki mam model wypracowany , moja mama była typową Matką Polką , a tata robolem [emoji16] ale to było dla nas normalne. Nie czuje się przez to nieszczęśliwa. Oczywiście jeśli się gorzej czułam , to zawsze mogłam liczyć na pomoc i wyrozumiałość mojego męża . Inaczej było przed ciążą , bo taka praca się staraliśmy dzielić , no bo inaczej ja bym nie wyrobiła :)

Póki daje radę staram się ogarniać. Nie wiem jak będzie przy maleństwie , może się jakoś zmobilizuje i dam radę. No moja mama jest mimo wszystko dla mnie przykładem zaradności. Ale wiem ,że nie każda tak ma, po prostu. :)

A tak ogólnie jak mówiłam. Wolę coś robić , bo wtedy przestaje myśleć i zadręczać się kiedy urodzę. Tym bardziej ,że to już ostatni tydzień przed terminem.
No i jeszcze jedno. Kiedy samopoczucie mam nie najlepsze , ale fizycznie jest w miarę znośne to coś ogarniam , ale jeśli faktycznie nie daje rady , to po prostu leżę i pachne :)
Pół roku rzygania , migreny , to w tym ostatnim trymestrze nadrabiam. :)

Ja dzisiaj nie mogę usiąść na kibelek , tak mnie boli tam na dole że aż mi się płakać chce nawet jak mam zrobić siku . Myślicie że to mały tak naciska główka czy lepiej jechać na ip to sprawdzić ?

Pewnie główka lub tak jak ja miałam te mięśnie za bardzo napięte i tak bolało mnie. ( prawie cała ciąże zreszta ) ale jak się niepokoisz to lepiej sprawdzić.

reklama
Prawda ! Wiadomo są ludzie którzy się cieszą jak innym jest dobrze ale to rzadkość . Ja uważam że każdy ma to na co zapracował i na co zasłużył . Nie należy ludziom zazdrościć pieniędzy ani niczego .
Jasne jestem tego samego zdania ,ale uwierzcie mi że tutaj jak komuś się lepiej powodzi to Polak zrobi wszystko żeby za miesiąc mieć lepiej, Holendrzy są całkowicie innym narodem , nigdy nie są zazdrosni A raczej cieszą się że u nich w kraju tak wiele osiągnęłes.

Do góry