reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@helenka_22 ty wiedzialas jaka bedzie plec czy nie? Bo na pewno o imieniu nie wspominalas wczesniej, zapamietala bym bo jest jak u ksiezniczki :)

Bardzo fajnie imie. Chyba nie pisała wcześniej bo tez bym pamietała[/QUOTE]Nie Znaliśmy płci
Miałam wybrane dla chłopca bo ja bym wybierała
Tatuś wybieral imię bo taka kiedyś była nasza umowa ,

Dopiero co pisałaś że już pogodziłaś cię z CC. Chyba im bliżej zabiegu tym bardziej się boisz i zaczynasz kombinować, co? Lekarze wiedzą co robią, musisz im zaufać. Czyli to jednak nie skurcze. Jak się pojawią to wyczujemy :)
Porodowe na pewno nie [emoji4] zrobili mi niepełne ktg więc w sumie nie wiem nawet czy miałam jakiekokowiek skurcze

@anika1203 .jeszcze do Ciebie miałam napisać o tym KTG. Generalnie nie martw się brakiem tego drugiego zapisu. Jestem kuźwa żywym przykładem że przy obu porodach mając skurcze porodowe stricte i czując że to już KTG w tym drugim zapisie nie pokazywało akcji skurczowej w ogóle to raz. Dwa że najważniejsze i w sumie jedyne co powinno nas interesować w tym zapisie to tętno malucha. Jeśli jest ok to nie ma co sobie dupy zawracać.
Dzięki Goj . Przestałam się martwić bo młody daje o sobie znać więc chyba z nim wszystko ok. Wypisu z ip nie mam bo pojechalam do swojego lekarza, który pracuje w szpitalu i przyjął mnie, że tak powiem na lewo. Zlecił położnej żeby zrobiła ktg i musiał lecieć bo cc miał. Nie zbadał mnie nawet więc w sumie nie wiem nawet co z moim podwoziem [emoji6]

Do dziewczyn, które pytały o mnie, przepraszam ale nie umiem wstawić nicków.

Tak, dziś mam wizytę w przychodni. I byłam przekonywana przez mojego lekarza i położne, że będę mieć cc. Bo poprzednio było cc, bo wskazaniem był mój kręgosłup i nic się nie zmieniło (na lepsze).
A ten ordynator powiedział tylko, że położenie miednicowe jest złe, czy o tym wiem. A ja, że mam mieć cc wg mojego lekarza. Nawet ucieszyłam się trochę, bo miałam wyrzuty, że cc tylko ze względu na mnie i pomyślałam, że Młody zdjął ze mnie ten ciężar.
Lekarz zrobił z 5 zdjęć i wyszedł, ze słowami, że mam czekać.
Nie było go z pół godziny, zaczęłam myśleć i czytać. Wyczytałam, że dzieci się odwracają na tym etapie kiedy np coś nie tak
Np z główką, a u mnie na 39t6dni (mam 37t2d) Potem wypis oddał mi przez kogoś i usłyszałam że jest na korytarzu. Zapytałam czy mogę zadać dwa pytania. Odpowiedział, że nie o 1ej w nocy, a ja że później nie będę mieć możliwości, a on że niech mi mój lekarz wyjaśnia. Powiedziałam, że lekarz zwykle mówi, że dowiem się w szpitalu i że w takim razie dziękuję za konsultację. Praktycznie się nie zatrzymał kiedy do mnie mówił.
Mam wątpliwości co do tych różnic w pomiarach, co do położenia i cc.
Czuję, że to będzie wyglądać jak 5 lat temu: nie zostawiłam kilku tys u któregoś z lekarza na oddziale, więc mnie nie ma. O niczym mnie nie będą informować itd

Nie Znaliśmy płci
Miałam wybrane dla chłopca bo ja bym wybierała
Tatuś wybieral imię bo taka kiedyś była nasza umowa ,

A jak się czujesz ? Jak malutka ?[/QUOTE]Czuję się już nawet nawet
Malutka ciut spadła na wadze. Czekamy na rozwój czy będzie żółtaczka. Jak nie to w niedzielę do domu-najlepsza opcja bo tata ma wtedy spokój i czas a w poniedziałek wybierzemy panny do szkoły
Zobaczymy

reklama
Ja musze rozwazyc kupno otulacza. Narazie nie mam, zabieram pieluche flanelowa na poczatek.

IMG_0991.JPG
nasza borówa , bardzo mu się podoba

Załączniki

• IMG_0991.JPG
    IMG_0991.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 368
Do góry