reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Sprawdzali i było ok, ale przy takich objawach musieli sprawdzić. Chce stąd spieprzać :/ bilirubina u Miłosza 15,4 wyszła. Z tym, że on oprócz zażółcenia nie ma żadnych objawów. Żre jak szalony, sika, robi kupy do tego stopnia, że mi już 25 pieluch poszło i musiałam dzisiaj druga paczkę otwierac no i nie jest śpiący. Na widok tej neonatolog mnie telepie normalnie :/ kur... Dziecko w ciągu doby przybiera 100g, czyli trzykrotnie ponad normę, a ta mi, że go głodze. Szmata. Jeszcze baby blues mnie dopada i ryczeć mi się chce o wszystko. Miałam być w domu już na tym etapie :(
Mój przy wypisie miał 10.4 ponoć w normie ale kurde teraz się martwie bo niby nic nie mówili że mam zwracać uwagę na coś. On nadal żółty ale chyba nie bardziej. Sra jajecznicą. Je co 3h. Śpi... Kurde no nie wiem...

reklama
Zjadlam na musa kolacje. Obiadu nie jadlam bo sie denerwowalam.
Teraz mala fika, moze z wdziecznosci ze w koncu nakarmilam ja :rolleyes2:
Zastanawiam sie jak mam sie spakowac do tego szpitala. Nie kazal brac torby jak do porodu tylko rzeczy dla mnie.
I nie wiem czy ta do porodu zoatawic tak jak jest a wziac inna czy z tej co juz mam wypakowac niepotrzebne rzeczy
Posłuchaj weź tylko tę dla siebie a dla dziecka uszykuj i zostaw w domu tak by mąż, partner tylko wziął w rękę i przywiózł w razie potrzeby [emoji846]

Zjadlam na musa kolacje. Obiadu nie jadlam bo sie denerwowalam.
Teraz mala fika, moze z wdziecznosci ze w koncu nakarmilam ja :rolleyes2:
Zastanawiam sie jak mam sie spakowac do tego szpitala. Nie kazal brac torby jak do porodu tylko rzeczy dla mnie.
I nie wiem czy ta do porodu zoatawic tak jak jest a wziac inna czy z tej co juz mam wypakowac niepotrzebne rzeczy
Weź piżamę jakąś coś do higieny. Ręczniki ze dwa. To 3 dni. Ale funkcjonować musisz.

Sprawdzali i było ok, ale przy takich objawach musieli sprawdzić. Chce stąd spieprzać :/ bilirubina u Miłosza 15,4 wyszła. Z tym, że on oprócz zażółcenia nie ma żadnych objawów. Żre jak szalony, sika, robi kupy do tego stopnia, że mi już 25 pieluch poszło i musiałam dzisiaj druga paczkę otwierac no i nie jest śpiący. Na widok tej neonatolog mnie telepie normalnie :/ kur... Dziecko w ciągu doby przybiera 100g, czyli trzykrotnie ponad normę, a ta mi, że go głodze. Szmata. Jeszcze baby blues mnie dopada i ryczeć mi się chce o wszystko. Miałam być w domu już na tym etapie :(
Co za babsko , gdyby stracił na wadze to jeszcze mogłaby coś powiedzieć ale nie w przypadku kiedy on tak ładnie przybiera .
Życzę żebyście jak najszybciej wyszli do domu , bo szpital to mało przyjazne miejsce .

reklama
Wrzucam Ci na dole zdjęcia. Według LLL grupa L3, czyli nie badany lek. Ale E-lactantica mówi, że bardzo małe ryzyko.
W razie wątpliwości, zawsze możesz skontaktować się z CDL i tu wiedza powinna być najlepsza.
Zdrówka!Super, że już wiesz na czym stoisz :)Microlife NC100
Testowany już na dwójce dzieci i bardzo dobrze mierzy.I wlaśnie sęk w tym, że elektronicznym nie mierzy się kilka razy pod rząd, bo będzie zawsze pokazywał innu wynik. Więc jak nie jest się pewnym wyniku trzeba chwilę odczekać i zmierzyć jeszcze raz.Myślę, że będzie coś na rzeczy, skoro w ciąży było i stan zmęczenie. Sprawdź koniecznie.Co Ci wymasowali? :)A co lekarz na to białko? Białka nie powinno być. Reszta niskie wartości, może to być zanieczyszczenie próbki po prostu.W pupie nawet jak mierzysz rtęciowym, czy alkoholowym, to zawsze się dodaje pół stopnia. U dzieci gorączka jest od 38.5, a raczej od tej temperatury podaje się leki, czyli od 39 w pupie. Noworodki i niemowlaki są cieplejsze :)No wiesz w 9 miesiącu jesteś. Poród zbliża się wielkimi krokami. Kiedy masz wizytę kolejną?

Ja jutro muszę iść na powtórkę ktg. Mały po 10 minutach zaczął uciekać spod peloty i wyszła mu przez to tachykardia. Mam
nadzieję, że jutro będzie spokojniejszy.

Edit:
Kasia screeny dla Ciebie :)
Buuu nie mogę dodać :/

Dzięki wielkie za zainteresowanie

Do góry