reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej popoludniowo.
Bylam u ordynatora na tej wizycie.
Zbadal mnie na samolocie i powiedzial ze narazie nie zanosi sie na porod naturalny.
Byl w szoku, ze siedzi posladkowo. Pytal sie co ja takiego robilam ze ja tak przefiknelam.
USG zrobil ale zwykle, 3D nie dalo rady bo odwrocona do kregoslupa.
Wagowo 2700/2800 a wiec nie urosla od ostatniej wizyty. Mowil ze troszke za mala jak na ten tydzien ciazy.
I pecherz mu sie nie podobal bo zbyt pelny byl.
W poniedzialek mam sie stawic w szpitalu, na 3 dni na obserwacje.
Mam sie nie denerwowac.
Przyjade, poleze sobie na oddziale, pozwiedzam troche jak to okreslil. Inny lekarz jeszcze zrobi mi usg, ktg posprawdzaja.
Eh.
Mowil jeszcze, ze jest duze prawdopodobienstwo ze sie przekreci jak sie zacznie akcja. Bo statystycznie tak wypada, szczegolnie przy dziewczynkach.
Ale ze jesli nie chce rodzic dolem to wtedy cc na tydzien przed terminem.
Ale najpierw badania w szpitalu
:oops:
To tak wkoncu rzeczowo sie wypowiedział. W szpitalu sprawdza i wszystko bedziesz wiedziała.

reklama
Nie wiem dokladnie jak z ta waga jest bo moj ginelolog ostatnio ja sprawdzal w 29tc.
Bylam prywatnie w 33 tyg u innego i powiedzial ze 2800 wazy.
A teraz jest 37+1 i pokazywalo 2700/2800
Nie bierz tak tego dokładnie bo to dwoch innych lekarzy i dwa inne sprzęty i tu może być różnica. Pohdziesz do szpitala to się wkoncu zaopiekuja i przebadaja. Napewno bedzie ok

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
FB_IMG_1535622110027.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1535622110027.jpg
    FB_IMG_1535622110027.jpg
    86,3 KB · Wyświetleń: 326
Hej Wam. Nie odzywam się, bo ciągle coś. Jesteśmy jeszcze w szpitalu, niestety.
Najpierw mialam badanie ginekologiczne i ledwo lekarz wziernik włożył i już słysze "ale słuchajcie tu jest coś nie tak. Pełno skrzepow, macica obkurczona, a rozwarcie jest tutaj dalej na dwa palce". No i fru na USG, bo podejrzenie, że łożyska całego nie urodziłam. W międzyczasie obchód młodego. W dobę przybrał bagatela 100 gramów, ale za to żółtaczka i naświetlanie do jutra. U mnie na USG ok, tylko te nie wiadomo skąd te skrzepy i rozwarcie. Także dostałam zastrzyk z oksy i jutro kontrola. Nawał mam taki, że mi podczas karmienia z jednej piersi, wypływa 50 ml mleka z drugiej. Cycuchy bolą, a tutaj nawet nie za bardzo jest jak sobie ulżyć. Znowu pierdolnięta neonatolog przyszła i sugeruje że głodze dziecko cycem i od tego żółtaczka. Mam, ku....a dość tego miejsca.

reklama
Do góry