reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej Wam. Nie odzywam się, bo ciągle coś. Jesteśmy jeszcze w szpitalu, niestety.
Najpierw mialam badanie ginekologiczne i ledwo lekarz wziernik włożył i już słysze "ale słuchajcie tu jest coś nie tak. Pełno skrzepow, macica obkurczona, a rozwarcie jest tutaj dalej na dwa palce". No i fru na USG, bo podejrzenie, że łożyska całego nie urodziłam. W międzyczasie obchód młodego. W dobę przybrał bagatela 100 gramów, ale za to żółtaczka i naświetlanie do jutra. U mnie na USG ok, tylko te nie wiadomo skąd te skrzepy i rozwarcie. Także dostałam zastrzyk z oksy i jutro kontrola. Nawał mam taki, że mi podczas karmienia z jednej piersi, wypływa 50 ml mleka z drugiej. Cycuchy bolą, a tutaj nawet nie za bardzo jest jak sobie ulżyć. Znowu pierdolnięta neonatolog przyszła i sugeruje że głodze dziecko cycem i od tego żółtaczka. Mam, ku....a dość tego miejsca.

Współczuje. Daj znać jutro. Ja tez kontrola u gina

Nie wiem dokladnie jak z ta waga jest bo moj ginelolog ostatnio ja sprawdzal w 29tc.
Bylam prywatnie w 33 tyg u innego i powiedzial ze 2800 wazy.
A teraz jest 37+1 i pokazywalo 2700/2800
No ja też tak miałam pisałam nawet niedawno, jak kości udowe w 36 tyg w ogóle nie urosły A nawet zmalaly .. A w 34 odpowiadały 33 tygodniu , te usg to jest jakaś pomyłka. Ja już nie przejmuje się tym usg. Tylko stres

Masz zastrzyki i jesteś pod kontrolą tzn. jesteś odpowiedzialną matką a człowieka jak dba o siebie wbrew pozorom nie tak łatwo dobić.
Ja to przez te wasze zakrzepice zaraz się zdołuję normalnie.
Dokladnie! Bardzo dobrze, ze badalas. Potencjalnie jest to b.niebezpieczne. Teraz wezmiesz leki i bedzie ok. Czesto zapobieganie czy szybka interwencja moga uchronic od powaznych konsekwencji. Dobrze zrobilas, ze zadbalas o swoje zdrowie.

A jak tam dzisiaj samopoczucie po cieciu? I jak malutka?:)

Dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie [emoji4]

Powiedz jak tam się czujesz?? Już lepiej się wstaje??[emoji4]

@seremida jak tam się czujecie ?

Malutka dzisiaj cały dzień na piersi wisi, ale doktor mówiła, że tak może być, bo chce sobie zrekompensować wczorajszy dzień i potrzebuje bliskości.
Ja też z każdą minutą coraz lepiej. Najgorzej po nocy było, bo zastane wszystko, a teraz już lepiej.

Ja biorę cały czas heparyne po cesrace mam brać jeszcze 6tyg jutro mam lekarza zapytać go czy po cięciu i biorąc heparyne mogę karmić to najwyżej powiem Ci jakie mój ma zdanie na ten temat
Ja też teraz dostaję heparynę i jeszcze w domu będę brać, ale można przy KP.

No u mnie rano słoneczko było a teraz pochmurno i padał deszcz,
A co do wózka, właśnie jakie macie bądź zamierzacie kupić, nowe, używane i jakiej marki?
Ja mma nowy Bebetto Tito z czarną ramą i szarą gondolą.

Czyli nie tylko ja żyję w celibacie od grudnia ? [emoji16]
Ja też ;)

Ciąża + teatr kojarzy mi się tylko z tym filmikiem :D LINK

Dokładnie. U mnie microlife nie pokazywał prawie 40 st, pff... dzięki wielkie za takie cuda. Dla małej mam póki co mam termometr z rossmanna dla dzieci "Controly... coś tam coś tam" Pierwszy termometr od dawna, który pokazuje mi dobrą temperaturę.
To mnie podsumowalas :)
Coz ja sie jak dzika czuje po tych 9m-cach.zamkniecia w domu, a jako matka cyckowa (a taka zamierzam byc) bede miec szlaban na dluzsze wyscia bez dziecka na kolejne pol roku :(.

U nas ok. Właśnie mnie wymasowali.
Codziennie przychodzą nas kontrolować czy dobrze karmimy. Jest tutaj babeczka z certyfikatem i super cierpliwością do nas pierworódek. Fajnie wszystko pokazuje i zachęca by się nie poddawać.
Obiady dobre , treściwe.
Osobna polozna dla mam osobna dla dziecka.
Codziennie różne wizytację.
Ubranek swoich nie potrzeba. Tylko na wyjście.
Jutro wychodzimy.:blink:
No po prostu opieka wzorowa. Gdzie masz takie wypasy? Wbijamy do Ciebie :)

Ja właśnie wyszłam z wanny, jak mi dobrze bo czuje się jak by ze mnie 10kg zeszło [emoji16] przeważnie robię szybki prysznic a dziś sobie poleżałam w wannie [emoji16]

reklama
To mnie podsumowalas :)
Coz ja sie jak dzika czuje po tych 9m-cach.zamkniecia w domu, a jako matka cyckowa (a taka zamierzam byc) bede miec szlaban na dluzsze wyscia bez dziecka na kolejne pol roku :(.
Ja po prostu bałabym się już iść nawet do kina :) mój mikropęcherz cały czas by o sobie przypominał. Także podziwiam że Ci się chce.
W ogóle nie umiem sobie jeszcze wyobrazić tego życia z niemowlakiem. Niby wiem jak będzie, ale chyba nie do końca zdaję sobie sprawę z tego jak wiele się zmieni.

Do góry