reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej Wam. Nie odzywam się, bo ciągle coś. Jesteśmy jeszcze w szpitalu, niestety.
Najpierw mialam badanie ginekologiczne i ledwo lekarz wziernik włożył i już słysze "ale słuchajcie tu jest coś nie tak. Pełno skrzepow, macica obkurczona, a rozwarcie jest tutaj dalej na dwa palce". No i fru na USG, bo podejrzenie, że łożyska całego nie urodziłam. W międzyczasie obchód młodego. W dobę przybrał bagatela 100 gramów, ale za to żółtaczka i naświetlanie do jutra. U mnie na USG ok, tylko te nie wiadomo skąd te skrzepy i rozwarcie. Także dostałam zastrzyk z oksy i jutro kontrola. Nawał mam taki, że mi podczas karmienia z jednej piersi, wypływa 50 ml mleka z drugiej. Cycuchy bolą, a tutaj nawet nie za bardzo jest jak sobie ulżyć. Znowu pierdolnięta neonatolog przyszła i sugeruje że głodze dziecko cycem i od tego żółtaczka. Mam, ku....a dość tego miejsca.

Współczuje. Daj znać jutro. Ja tez kontrola u gina

Nie wiem dokladnie jak z ta waga jest bo moj ginelolog ostatnio ja sprawdzal w 29tc.
Bylam prywatnie w 33 tyg u innego i powiedzial ze 2800 wazy.
A teraz jest 37+1 i pokazywalo 2700/2800
No ja też tak miałam pisałam nawet niedawno, jak kości udowe w 36 tyg w ogóle nie urosły A nawet zmalaly .. A w 34 odpowiadały 33 tygodniu , te usg to jest jakaś pomyłka. Ja już nie przejmuje się tym usg. Tylko stres

Masz zastrzyki i jesteś pod kontrolą tzn. jesteś odpowiedzialną matką a człowieka jak dba o siebie wbrew pozorom nie tak łatwo dobić.
Ja to przez te wasze zakrzepice zaraz się zdołuję normalnie.
Dokladnie! Bardzo dobrze, ze badalas. Potencjalnie jest to b.niebezpieczne. Teraz wezmiesz leki i bedzie ok. Czesto zapobieganie czy szybka interwencja moga uchronic od powaznych konsekwencji. Dobrze zrobilas, ze zadbalas o swoje zdrowie.

A jak tam dzisiaj samopoczucie po cieciu? I jak malutka?:)

Dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie [emoji4]

Powiedz jak tam się czujesz?? Już lepiej się wstaje??[emoji4]

@seremida jak tam się czujecie ?

Malutka dzisiaj cały dzień na piersi wisi, ale doktor mówiła, że tak może być, bo chce sobie zrekompensować wczorajszy dzień i potrzebuje bliskości.
Ja też z każdą minutą coraz lepiej. Najgorzej po nocy było, bo zastane wszystko, a teraz już lepiej.

Ja biorę cały czas heparyne po cesrace mam brać jeszcze 6tyg jutro mam lekarza zapytać go czy po cięciu i biorąc heparyne mogę karmić to najwyżej powiem Ci jakie mój ma zdanie na ten temat
Ja też teraz dostaję heparynę i jeszcze w domu będę brać, ale można przy KP.

No u mnie rano słoneczko było a teraz pochmurno i padał deszcz,
A co do wózka, właśnie jakie macie bądź zamierzacie kupić, nowe, używane i jakiej marki?
Ja mma nowy Bebetto Tito z czarną ramą i szarą gondolą.

Czyli nie tylko ja żyję w celibacie od grudnia ? [emoji16]
Ja też ;)

Ciąża + teatr kojarzy mi się tylko z tym filmikiem :D LINK

Dokładnie. U mnie microlife nie pokazywał prawie 40 st, pff... dzięki wielkie za takie cuda. Dla małej mam póki co mam termometr z rossmanna dla dzieci "Controly... coś tam coś tam" Pierwszy termometr od dawna, który pokazuje mi dobrą temperaturę.
To mnie podsumowalas :)
Coz ja sie jak dzika czuje po tych 9m-cach.zamkniecia w domu, a jako matka cyckowa (a taka zamierzam byc) bede miec szlaban na dluzsze wyscia bez dziecka na kolejne pol roku :(.

U nas ok. Właśnie mnie wymasowali.
Codziennie przychodzą nas kontrolować czy dobrze karmimy. Jest tutaj babeczka z certyfikatem i super cierpliwością do nas pierworódek. Fajnie wszystko pokazuje i zachęca by się nie poddawać.
Obiady dobre , treściwe.
Osobna polozna dla mam osobna dla dziecka.
Codziennie różne wizytację.
Ubranek swoich nie potrzeba. Tylko na wyjście.
Jutro wychodzimy.:blink:
No po prostu opieka wzorowa. Gdzie masz takie wypasy? Wbijamy do Ciebie :)

Ja właśnie wyszłam z wanny, jak mi dobrze bo czuje się jak by ze mnie 10kg zeszło [emoji16] przeważnie robię szybki prysznic a dziś sobie poleżałam w wannie [emoji16]

reklama
To mnie podsumowalas :)
Coz ja sie jak dzika czuje po tych 9m-cach.zamkniecia w domu, a jako matka cyckowa (a taka zamierzam byc) bede miec szlaban na dluzsze wyscia bez dziecka na kolejne pol roku :(.
Ja po prostu bałabym się już iść nawet do kina :) mój mikropęcherz cały czas by o sobie przypominał. Także podziwiam że Ci się chce.
W ogóle nie umiem sobie jeszcze wyobrazić tego życia z niemowlakiem. Niby wiem jak będzie, ale chyba nie do końca zdaję sobie sprawę z tego jak wiele się zmieni.

Do góry