reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej popoludniowo.
Bylam u ordynatora na tej wizycie.
Zbadal mnie na samolocie i powiedzial ze narazie nie zanosi sie na porod naturalny.
Byl w szoku, ze siedzi posladkowo. Pytal sie co ja takiego robilam ze ja tak przefiknelam.
USG zrobil ale zwykle, 3D nie dalo rady bo odwrocona do kregoslupa.
Wagowo 2700/2800 a wiec nie urosla od ostatniej wizyty. Mowil ze troszke za mala jak na ten tydzien ciazy.
I pecherz mu sie nie podobal bo zbyt pelny byl.
W poniedzialek mam sie stawic w szpitalu, na 3 dni na obserwacje.
Mam sie nie denerwowac.
Przyjade, poleze sobie na oddziale, pozwiedzam troche jak to okreslil. Inny lekarz jeszcze zrobi mi usg, ktg posprawdzaja.
Eh.
Mowil jeszcze, ze jest duze prawdopodobienstwo ze sie przekreci jak sie zacznie akcja. Bo statystycznie tak wypada, szczegolnie przy dziewczynkach.
Ale ze jesli nie chce rodzic dolem to wtedy cc na tydzien przed terminem.
Ale najpierw badania w szpitalu
:oops:
To chyba teraz już możesz się czuć zaopiekowana , wszystkiego się dowiedziałaś . A w poniedziałek porządnie Cię przebadają i na pewno będziesz w dobrych rękach :)

reklama
Mialam robione cala ciaze i nie bylo przeciwcial do 28 tyg, a po zastrzyku juz nie mialam. No i dzis w szpitalu mi zrobili i nie ma przeciwcial, ale nie wiem jak to by bylo z ewentualnie kolejna ciaza jak nie dostane po porodzie. Czy wystarczy to, co w ciazy? Paranoja
A porozmawiaj o tym ze swoim ginekologiem bądź położoną.

Hej popoludniowo.
Zbadal mnie na samolocie i powiedzial ze narazie nie zanosi sie na porod naturalny.
Byl w szoku, ze siedzi posladkowo. Pytal sie co ja takiego robilam ze ja tak przefiknelam.
Wagowo 2700/2800 a wiec nie urosla od ostatniej wizyty. Mowil ze troszke za mala jak na ten tydzien ciazy.
Mam sie nie denerwowac.
Przyjade, poleze sobie na oddziale, pozwiedzam troche jak to okreslil. Inny lekarz jeszcze zrobi mi usg, ktg posprawdzaja.
Eh.
Mowil jeszcze, ze jest duze prawdopodobienstwo ze sie przekreci jak sie zacznie akcja. Bo statystycznie tak wypada, szczegolnie przy dziewczynkach.
A coś mówił o wodach płodowych?? Bo coś wspominałaś ostatnio , że masz trochę za mało . Dobrze, że ktoś w końcu się Tobą porządnie zaopiekuje [emoji4]

Hej popoludniowo.
Mam sie nie denerwowac.
Eh.
To chociaż wiesz na czym stoisz, wszystko będzie dobrze

Nie wiem dokladnie jak z ta waga jest bo moj ginelolog ostatnio ja sprawdzal w 29tc.
Bylam prywatnie w 33 tyg u innego i powiedzial ze 2800 wazy.
A teraz jest 37+1 i pokazywalo 2700/2800
Ech... to rzeczywiście... Ja p..le. Ile to się człowiek namęczy zanim świętym zostanie. Same przeboje z tymi USG KTG ginekologami...

reklama
Do góry