To kijowo....Hej popoludniowo.
Bylam u ordynatora na tej wizycie.
Zbadal mnie na samolocie i powiedzial ze narazie nie zanosi sie na porod naturalny.
Byl w szoku, ze siedzi posladkowo. Pytal sie co ja takiego robilam ze ja tak przefiknelam.
USG zrobil ale zwykle, 3D nie dalo rady bo odwrocona do kregoslupa.
Wagowo 2700/2800 a wiec nie urosla od ostatniej wizyty. Mowil ze troszke za mala jak na ten tydzien ciazy.
I pecherz mu sie nie podobal bo zbyt pelny byl.
W poniedzialek mam sie stawic w szpitalu, na 3 dni na obserwacje.
Mam sie nie denerwowac.
Przyjade, poleze sobie na oddziale, pozwiedzam troche jak to okreslil. Inny lekarz jeszcze zrobi mi usg, ktg posprawdzaja.
Eh.
Mowil jeszcze, ze jest duze prawdopodobienstwo ze sie przekreci jak sie zacznie akcja. Bo statystycznie tak wypada, szczegolnie przy dziewczynkach.
Ale ze jesli nie chce rodzic dolem to wtedy cc na tydzien przed terminem.
Ale najpierw badania w szpitalu
reklama
Angelika89
Fanka BB :)
Tak, nie dostalabym. Nie wiem jak w Polsce, ale w Warszawie nigdzie ponoc nie maTo można w ogóle coś takiego zrobić , że po prostu nie podadzą ? Przecież zapewne nie jesteś tam jedyną ciężarną z konfliktem . A gdybyś nie dostała zastrzyku w 28 tyg to też by Cię tak zostawili bez niczego . Moim zdaniem takie zaniedbanie nie powinno mieć miejsca .
Angelika89
Nie dostane, bo nie ma nigdzie. Maja problem z zamowieniemNa bank dostanie po porodzie...
Chyba tak. To w sumie podwójna radość. 1. z Mikusia że jest śliczny zdrowy grzeczny po tej stronie brzuszka po 2. że ta beznadziejna ciąża i ubezwłasnowolnienie sie skończyło. Już nawet zapomniałam co to irytacja...Gosia Ty jesteś podekscytowana od kiedy Miki jest na świecie widzę że bardzo się cieszysz no ale jak tutaj się nie cieszyć skoro taki kurczaczek jest słodki dla Ciebie po tylu latach to nowość [emoji7] [emoji256]
KatarzynaCarmen
A w którym tygodniu jesteś i ile czasu minęło że mała niby nie urosła, ?Hej popoludniowo.
Zbadal mnie na samolocie i powiedzial ze narazie nie zanosi sie na porod naturalny.
Byl w szoku, ze siedzi posladkowo. Pytal sie co ja takiego robilam ze ja tak przefiknelam.
Wagowo 2700/2800 a wiec nie urosla od ostatniej wizyty. Mowil ze troszke za mala jak na ten tydzien ciazy.
Mam sie nie denerwowac.
Przyjade, poleze sobie na oddziale, pozwiedzam troche jak to okreslil. Inny lekarz jeszcze zrobi mi usg, ktg posprawdzaja.
Eh.
Mowil jeszcze, ze jest duze prawdopodobienstwo ze sie przekreci jak sie zacznie akcja. Bo statystycznie tak wypada, szczegolnie przy dziewczynkach.
K..a niech z Krk zamówią jak nie ma w Warszawie. Średniowiecze!Nie dostane, bo nie ma nigdzie. Maja problem z zamowieniem
Angelika89
To dobrze, ze wiesz na czym stoisz i teraz Cie przebadaja z kazdej stronyHej popoludniowo.
Mam sie nie denerwowac.
Eh.
AgulaK82
W takiej sytuacji dobrze że dostałaś w 28tc ten zastrzyk, a badanie na przeciwciała miałaś robione?Tak, nie dostalabym. Nie wiem jak w Polsce, ale w Warszawie nigdzie ponoc nie ma
Angelika89
Mialam robione cala ciaze i nie bylo przeciwcial do 28 tyg, a po zastrzyku juz nie mialam. No i dzis w szpitalu mi zrobili i nie ma przeciwcial, ale nie wiem jak to by bylo z ewentualnie kolejna ciaza jak nie dostane po porodzie. Czy wystarczy to, co w ciazy? ParanojaW takiej sytuacji dobrze że dostałaś w 28tc ten zastrzyk, a badanie na przeciwciała miałaś robione?
reklama
anika1203
Na ktg idę w poniedziałek , usg mam 11.09, a wizytę u prowadzącego dopiero 18.09. W poniedziałek się okaże co i jak. Zobaczymy czy ktg jakieś skurcze pokażeWrzucam Ci na dole zdjęcia. Według LLL grupa L3, czyli nie badany lek. Ale E-lactantica mówi, że bardzo małe ryzyko.
W razie wątpliwości, zawsze możesz skontaktować się z CDL i tu wiedza powinna być najlepsza.
Zdrówka!Super, że już wiesz na czym stoisz Microlife NC100
Testowany już na dwójce dzieci i bardzo dobrze mierzy.I wlaśnie sęk w tym, że elektronicznym nie mierzy się kilka razy pod rząd, bo będzie zawsze pokazywał innu wynik. Więc jak nie jest się pewnym wyniku trzeba chwilę odczekać i zmierzyć jeszcze raz.Myślę, że będzie coś na rzeczy, skoro w ciąży było i stan zmęczenie. Sprawdź koniecznie.Co Ci wymasowali? A co lekarz na to białko? Białka nie powinno być. Reszta niskie wartości, może to być zanieczyszczenie próbki po prostu.W pupie nawet jak mierzysz rtęciowym, czy alkoholowym, to zawsze się dodaje pół stopnia. U dzieci gorączka jest od 38.5, a raczej od tej temperatury podaje się leki, czyli od 39 w pupie. Noworodki i niemowlaki są cieplejsze No wiesz w 9 miesiącu jesteś. Poród zbliża się wielkimi krokami. Kiedy masz wizytę kolejną?
Ja jutro muszę iść na powtórkę ktg. Mały po 10 minutach zaczął uciekać spod peloty i wyszła mu przez to tachykardia. Mam
nadzieję, że jutro będzie spokojniejszy.
Edit:
Kasia screeny dla Ciebie
Buuu nie mogę dodać :/