reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Aurora Ur. 29.08
2850 gr
51cm

Witamy sie
IMG_20180830_173901.jpg

Załączniki

• IMG_20180830_173901.jpg
    IMG_20180830_173901.jpg
    63,7 KB · Wyświetleń: 534
Siebie. Dostałam zastrzyki clexane mówił żeby przestać karmić chyba ze dopytam kogoś typu położna pediatra
Wrzucam Ci na dole zdjęcia. Według LLL grupa L3, czyli nie badany lek. Ale E-lactantica mówi, że bardzo małe ryzyko.
W razie wątpliwości, zawsze możesz skontaktować się z CDL i tu wiedza powinna być najlepsza.
Zdrówka!
Tylko sie pochwale. Juz jestem po rozmowie z ordynatorem. Jesli akcja nie zacznie sie wczesniej to 6.09 ide do szpitala i nastepnego dnia Loen bedzie z nami :). Od razu jestem spokojniejsza i wrocil mi humor :)
Juz ukladam plany na weekend. Ostatni we dwoje, potem bedzie z nami mala przyssawka :)
Zaraz postaram sie nadrobic czytanie, ale najpierw musialam sie pochwalic ;).
Super, że już wiesz na czym stoisz :)
Dziewczyny pojawia. pytanie jakie macie termometry dla takiego maluszka?
Microlife NC100
Testowany już na dwójce dzieci i bardzo dobrze mierzy.
Czyli już korzystałeś tak ? nie przeklamuje? bo niektóre przy trzech pomiarach daja zawsze inny wynik a przy takim maluszku to ważne żeby wiedzieć ile stopni faktycznie ma....
I wlaśnie sęk w tym, że elektronicznym nie mierzy się kilka razy pod rząd, bo będzie zawsze pokazywał innu wynik. Więc jak nie jest się pewnym wyniku trzeba chwilę odczekać i zmierzyć jeszcze raz.
Musiałabym zerknąć na wyniki ze szpitala ale nic nie mówili. Miałam niedobory żelaza w ciąży.
Teraz byłam w osiedlowym po wodę no nie jest super z "kondycją" daleko od super ale mam nadzieję że to tylko zmęczenie bo śpiąca jestem. Na szczęście nie odwadniam się już tak jak w ciąży.
Myślę, że będzie coś na rzeczy, skoro w ciąży było i stan zmęczenie. Sprawdź koniecznie.
U nas ok. Właśnie mnie wymasowali.
Codziennie przychodzą nas kontrolować czy dobrze karmimy. Jest tutaj babeczka z certyfikatem i super cierpliwością do nas pierworódek. Fajnie wszystko pokazuje i zachęca by się nie poddawać.
Obiady dobre , treściwe.
Osobna polozna dla mam osobna dla dziecka.
Codziennie różne wizytację.
Ubranek swoich nie potrzeba. Tylko na wyjście.
Jutro wychodzimy.:blink:
Co Ci wymasowali? :)
Ja to najbardziej się boje że jak dostanę sama skurczy i się zacznie wszystko to będą kazali mi rodzić normalnie, a ja po prostu nie mam siły i nie dam rady organizm mam tak wyjebany w kosmos że masakra, normalnie nie dam rady.. dlatego chcę ta cesarkę i już nie ważne że później będę długo dochodzić do siebie .. po tylu miesiącach życia w bólu tamto będzie pikuś..
To są z poniedziałku moje wyniki moczu i krwi..kurcze i cały czas tak jest ..
A co lekarz na to białko? Białka nie powinno być. Reszta niskie wartości, może to być zanieczyszczenie próbki po prostu.
No u mnie zalezy czym mierzę. Rtęciowe zawsze pokazywaly idealne 36,6. Stan podgorączkowy od 37. Wszystko inne świruje i ma jakieś swoje własne wytyczne co do odpowiedniej temperatury i gorączki. Ten z misiem ma takie wytyczne: pod pachą 36,4 (gorączka 37), w ustach 36,6 (g. 37,6), w odbycie 37 (gorączka 38).
W pupie nawet jak mierzysz rtęciowym, czy alkoholowym, to zawsze się dodaje pół stopnia. U dzieci gorączka jest od 38.5, a raczej od tej temperatury podaje się leki, czyli od 39 w pupie. Noworodki i niemowlaki są cieplejsze :)
Kasiu mały jest cudowny [emoji7]

Dziś pół dnia boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu..jest to raczej ciągły ból i do tego brzuch się czasem spina..nie wiem co się dzieje :/
No wiesz w 9 miesiącu jesteś. Poród zbliża się wielkimi krokami. Kiedy masz wizytę kolejną?

Ja jutro muszę iść na powtórkę ktg. Mały po 10 minutach zaczął uciekać spod peloty i wyszła mu przez to tachykardia. Mam
nadzieję, że jutro będzie spokojniejszy.

Edit:
Kasia screeny dla Ciebie :)
Buuu nie mogę dodać :/

No co ty mówisz???
No serio sama bylam w szoku, bo przeciez to jest wazne i nawet moja mama po porodzie dostawala, wiec to nie jest zaden wynalazek :/ a ona, ze nic na to nie poradzi, bo fizycznie nie ma i ze nie maja jak zamowic, bo nigdzie nie ma. Mam tylko nadzieje, ze ta profilaktyka srodciazowa bedzie wystarczajaca

No serio sama bylam w szoku, bo przeciez to jest wazne i nawet moja mama po porodzie dostawala, wiec to nie jest zaden wynalazek :/ a ona, ze nic na to nie poradzi, bo fizycznie nie ma i ze nie maja jak zamowic, bo nigdzie nie ma. Mam tylko nadzieje, ze ta profilaktyka srodciazowa bedzie wystarczajaca
To można w ogóle coś takiego zrobić , że po prostu nie podadzą ? Przecież zapewne nie jesteś tam jedyną ciężarną z konfliktem . A gdybyś nie dostała zastrzyku w 28 tyg to też by Cię tak zostawili bez niczego . Moim zdaniem takie zaniedbanie nie powinno mieć miejsca .

reklama
Do góry