anika1203
Fanka BB :)
Oby u mnie tez się uspokoiło bo to przecież jeszcze nie czas[emoji6]'
Miałam tak ostatnio. Uspokoiło się.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oby u mnie tez się uspokoiło bo to przecież jeszcze nie czas[emoji6]'
Miałam tak ostatnio. Uspokoiło się.
Bardzo możliwe Jeszcze mam czas, dzisiaj jest dopiero 35t+5 i samopoczucie wyjątkowo mam świetne jak w drugim trymestrze.Może tak się pojawiać i znikać nawet kilka tygodni...
Wrzucam Ci na dole zdjęcia. Według LLL grupa L3, czyli nie badany lek. Ale E-lactantica mówi, że bardzo małe ryzyko.Siebie. Dostałam zastrzyki clexane mówił żeby przestać karmić chyba ze dopytam kogoś typu położna pediatra
Super, że już wiesz na czym stoiszTylko sie pochwale. Juz jestem po rozmowie z ordynatorem. Jesli akcja nie zacznie sie wczesniej to 6.09 ide do szpitala i nastepnego dnia Loen bedzie z nami . Od razu jestem spokojniejsza i wrocil mi humor
Juz ukladam plany na weekend. Ostatni we dwoje, potem bedzie z nami mala przyssawka
Zaraz postaram sie nadrobic czytanie, ale najpierw musialam sie pochwalic .
Microlife NC100Dziewczyny pojawia. pytanie jakie macie termometry dla takiego maluszka?
I wlaśnie sęk w tym, że elektronicznym nie mierzy się kilka razy pod rząd, bo będzie zawsze pokazywał innu wynik. Więc jak nie jest się pewnym wyniku trzeba chwilę odczekać i zmierzyć jeszcze raz.Czyli już korzystałeś tak ? nie przeklamuje? bo niektóre przy trzech pomiarach daja zawsze inny wynik a przy takim maluszku to ważne żeby wiedzieć ile stopni faktycznie ma....
Myślę, że będzie coś na rzeczy, skoro w ciąży było i stan zmęczenie. Sprawdź koniecznie.Musiałabym zerknąć na wyniki ze szpitala ale nic nie mówili. Miałam niedobory żelaza w ciąży.
Teraz byłam w osiedlowym po wodę no nie jest super z "kondycją" daleko od super ale mam nadzieję że to tylko zmęczenie bo śpiąca jestem. Na szczęście nie odwadniam się już tak jak w ciąży.
Co Ci wymasowali?U nas ok. Właśnie mnie wymasowali.
Codziennie przychodzą nas kontrolować czy dobrze karmimy. Jest tutaj babeczka z certyfikatem i super cierpliwością do nas pierworódek. Fajnie wszystko pokazuje i zachęca by się nie poddawać.
Obiady dobre , treściwe.
Osobna polozna dla mam osobna dla dziecka.
Codziennie różne wizytację.
Ubranek swoich nie potrzeba. Tylko na wyjście.
Jutro wychodzimy.
A co lekarz na to białko? Białka nie powinno być. Reszta niskie wartości, może to być zanieczyszczenie próbki po prostu.Ja to najbardziej się boje że jak dostanę sama skurczy i się zacznie wszystko to będą kazali mi rodzić normalnie, a ja po prostu nie mam siły i nie dam rady organizm mam tak wyjebany w kosmos że masakra, normalnie nie dam rady.. dlatego chcę ta cesarkę i już nie ważne że później będę długo dochodzić do siebie .. po tylu miesiącach życia w bólu tamto będzie pikuś..
To są z poniedziałku moje wyniki moczu i krwi..kurcze i cały czas tak jest ..
W pupie nawet jak mierzysz rtęciowym, czy alkoholowym, to zawsze się dodaje pół stopnia. U dzieci gorączka jest od 38.5, a raczej od tej temperatury podaje się leki, czyli od 39 w pupie. Noworodki i niemowlaki są cieplejszeNo u mnie zalezy czym mierzę. Rtęciowe zawsze pokazywaly idealne 36,6. Stan podgorączkowy od 37. Wszystko inne świruje i ma jakieś swoje własne wytyczne co do odpowiedniej temperatury i gorączki. Ten z misiem ma takie wytyczne: pod pachą 36,4 (gorączka 37), w ustach 36,6 (g. 37,6), w odbycie 37 (gorączka 38).
No wiesz w 9 miesiącu jesteś. Poród zbliża się wielkimi krokami. Kiedy masz wizytę kolejną?Kasiu mały jest cudowny [emoji7]
Dziś pół dnia boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu..jest to raczej ciągły ból i do tego brzuch się czasem spina..nie wiem co się dzieje :/
No serio sama bylam w szoku, bo przeciez to jest wazne i nawet moja mama po porodzie dostawala, wiec to nie jest zaden wynalazek :/ a ona, ze nic na to nie poradzi, bo fizycznie nie ma i ze nie maja jak zamowic, bo nigdzie nie ma. Mam tylko nadzieje, ze ta profilaktyka srodciazowa bedzie wystarczajacaNo co ty mówisz???
Gratulacje, witamy na świecie malutką
Gratulacje, kolejny bobas na świecie. Dużo zdrowka dla Was
No ja tez po pierwszym dostalam zastrzyk a od stycznia tego roku jest refundowany zastrzyk tez w czasie ciazy w 28 tyg i po porodzie tez powinno sie normalnie dostac..Ja też mam grupę krwi minus, a mąż dodatnią i mi tylko po porodzie podali przeciwciała i kazali pamiętać że je dostałam i tyle...
To można w ogóle coś takiego zrobić , że po prostu nie podadzą ? Przecież zapewne nie jesteś tam jedyną ciężarną z konfliktem . A gdybyś nie dostała zastrzyku w 28 tyg to też by Cię tak zostawili bez niczego . Moim zdaniem takie zaniedbanie nie powinno mieć miejsca .No serio sama bylam w szoku, bo przeciez to jest wazne i nawet moja mama po porodzie dostawala, wiec to nie jest zaden wynalazek :/ a ona, ze nic na to nie poradzi, bo fizycznie nie ma i ze nie maja jak zamowic, bo nigdzie nie ma. Mam tylko nadzieje, ze ta profilaktyka srodciazowa bedzie wystarczajaca
Super! Gratulacje