reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kasiu mały jest cudowny [emoji7]

Dziś pół dnia boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu..jest to raczej ciągły ból i do tego brzuch się czasem spina..nie wiem co się dzieje :/

Ja mam z mezem konflikt serologiczny znaczy ja mam - a maz + i mowilam na ip o tym, ze mialam immunoglobuline podawana w 28 tyg ciazy i ze po porodzie tez musze miec, to wiecie, ze powiedziala, ze nie ma tej szczepionki i nie moga zamowic w calej wawie i ze nie dostane tego zastrzyku i ze dobrze, ze dostalam w trakcie ciazy :/
Ja też mam grupę krwi minus, a mąż dodatnią i mi tylko po porodzie podali przeciwciała i kazali pamiętać że je dostałam i tyle...

Trochę ogarnęłam. Młody wyczuł to na cyca. Teraz chyba coś zjem i zobaczymy co dalej.. Chcę posprzątać nim chłopaki moje wrócą.
Coś ja miałam.. kurde ale jestem rozkojarzona... no nie pamiętam...

Kasiu mały jest cudowny [emoji7]

Dziś pół dnia boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu..jest to raczej ciągły ból i do tego brzuch się czasem spina..nie wiem co się dzieje :/
Ten ciągły to normalne uczucie z czasem będzie przybierał na sile szedł od krzyża lub jajników do podbrzusza narastał chwilę trzymał i powoli jakby się cofał to będzie oznaką zbliżającego się porodu. Gdy te fale będą co 10 minut z tendencją do skracania znaczy poród. U mnie akurat teraz było co skurcz to krótsza przerwa. I gdy doszło do jeden skurcz pięć minut skurcz 3 minuty skurcz.. nie liczyłam. Nie miałam już fizycznie siły. Ale bardzo szybko to się rozkręciło. Wyszłam z wanny już z partymi skurczami. Które z Mikim trwały zdecydowanie dłużej niż z Bartkiem.

Na Madalińskiego też są i przychodzą nawet po kilka razy w ciągu dnia i nocy. Proponując też np. inne pozycje do karmienia itp. Także tu ten szpital też u mnie ma PLUS choć ja nie korzystałam to Milena ode mnie z sali tak. I naprawdę fajne te babki. Poza tym na dole dodatkowo jest i poradnia laktacyjna i bank mleka.
To naprawdę duży plus za dobre doradztwo laktacyjne w szpitalu. U nas niby położne będą przychodziły i pokazywały jak przystawić prawidłowo dziecko do piersi , ale coś słabo to widzę . Podobno jest jedna która jest też doradca laktacyjnym ale to ciekawe czy będzie akurat wtedy miała dyżur.

To naprawdę duży plus za dobre doradztwo laktacyjne w szpitalu. U nas niby położne będą przychodziły i pokazywały jak przystawić prawidłowo dziecko do piersi , ale coś słabo to widzę . Podobno jest jedna która jest też doradca laktacyjnym ale to ciekawe czy będzie akurat wtedy miała dyżur.
Nie samym złym przystawieniem może być problem ale tu od doradztwa jest @StarAnia

reklama
Ten ciągły to normalne uczucie z czasem będzie przybierał na sile szedł od krzyża lub jajników do podbrzusza narastał chwilę trzymał i powoli jakby się cofał to będzie oznaką zbliżającego się porodu. Gdy te fale będą co 10 minut z tendencją do skracania znaczy poród. U mnie akurat teraz było co skurcz to krótsza przerwa. I gdy doszło do jeden skurcz pięć minut skurcz 3 minuty skurcz.. nie liczyłam. Nie miałam już fizycznie siły. Ale bardzo szybko to się rozkręciło. Wyszłam z wanny już z partymi skurczami. Które z Mikim trwały zdecydowanie dłużej niż z Bartkiem.
Dzięki za wyjaśnienie bo trochę się przestraszyłam. Generalnie u mnie ból jest dzis raczej ciągły, puszcza na chwilę i znów to samo. Przez ostatnie dni lapal mnie glownie wieczorami i trwal chwile, a dzis zupelnie inaczej. Wzięłam nospe ale średnio pomogło. Kurde młody musi jeszcze posiedzieć bo ja dopiero zaczęłam 36 tc

Do góry