reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kasiu mały jest cudowny [emoji7]

Dziś pół dnia boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu..jest to raczej ciągły ból i do tego brzuch się czasem spina..nie wiem co się dzieje :/

Ja mam z mezem konflikt serologiczny znaczy ja mam - a maz + i mowilam na ip o tym, ze mialam immunoglobuline podawana w 28 tyg ciazy i ze po porodzie tez musze miec, to wiecie, ze powiedziala, ze nie ma tej szczepionki i nie moga zamowic w calej wawie i ze nie dostane tego zastrzyku i ze dobrze, ze dostalam w trakcie ciazy :/
Ja też mam grupę krwi minus, a mąż dodatnią i mi tylko po porodzie podali przeciwciała i kazali pamiętać że je dostałam i tyle...

Trochę ogarnęłam. Młody wyczuł to na cyca. Teraz chyba coś zjem i zobaczymy co dalej.. Chcę posprzątać nim chłopaki moje wrócą.
Coś ja miałam.. kurde ale jestem rozkojarzona... no nie pamiętam...

Kasiu mały jest cudowny [emoji7]

Dziś pół dnia boli mnie brzuch jakbym miała dostać okresu..jest to raczej ciągły ból i do tego brzuch się czasem spina..nie wiem co się dzieje :/
Ten ciągły to normalne uczucie z czasem będzie przybierał na sile szedł od krzyża lub jajników do podbrzusza narastał chwilę trzymał i powoli jakby się cofał to będzie oznaką zbliżającego się porodu. Gdy te fale będą co 10 minut z tendencją do skracania znaczy poród. U mnie akurat teraz było co skurcz to krótsza przerwa. I gdy doszło do jeden skurcz pięć minut skurcz 3 minuty skurcz.. nie liczyłam. Nie miałam już fizycznie siły. Ale bardzo szybko to się rozkręciło. Wyszłam z wanny już z partymi skurczami. Które z Mikim trwały zdecydowanie dłużej niż z Bartkiem.

Na Madalińskiego też są i przychodzą nawet po kilka razy w ciągu dnia i nocy. Proponując też np. inne pozycje do karmienia itp. Także tu ten szpital też u mnie ma PLUS choć ja nie korzystałam to Milena ode mnie z sali tak. I naprawdę fajne te babki. Poza tym na dole dodatkowo jest i poradnia laktacyjna i bank mleka.
To naprawdę duży plus za dobre doradztwo laktacyjne w szpitalu. U nas niby położne będą przychodziły i pokazywały jak przystawić prawidłowo dziecko do piersi , ale coś słabo to widzę . Podobno jest jedna która jest też doradca laktacyjnym ale to ciekawe czy będzie akurat wtedy miała dyżur.

To naprawdę duży plus za dobre doradztwo laktacyjne w szpitalu. U nas niby położne będą przychodziły i pokazywały jak przystawić prawidłowo dziecko do piersi , ale coś słabo to widzę . Podobno jest jedna która jest też doradca laktacyjnym ale to ciekawe czy będzie akurat wtedy miała dyżur.
Nie samym złym przystawieniem może być problem ale tu od doradztwa jest @StarAnia

reklama
Ten ciągły to normalne uczucie z czasem będzie przybierał na sile szedł od krzyża lub jajników do podbrzusza narastał chwilę trzymał i powoli jakby się cofał to będzie oznaką zbliżającego się porodu. Gdy te fale będą co 10 minut z tendencją do skracania znaczy poród. U mnie akurat teraz było co skurcz to krótsza przerwa. I gdy doszło do jeden skurcz pięć minut skurcz 3 minuty skurcz.. nie liczyłam. Nie miałam już fizycznie siły. Ale bardzo szybko to się rozkręciło. Wyszłam z wanny już z partymi skurczami. Które z Mikim trwały zdecydowanie dłużej niż z Bartkiem.
Dzięki za wyjaśnienie bo trochę się przestraszyłam. Generalnie u mnie ból jest dzis raczej ciągły, puszcza na chwilę i znów to samo. Przez ostatnie dni lapal mnie glownie wieczorami i trwal chwile, a dzis zupelnie inaczej. Wzięłam nospe ale średnio pomogło. Kurde młody musi jeszcze posiedzieć bo ja dopiero zaczęłam 36 tc

Do góry