reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie na ostatnim KTG ja czułam skurcze ale się nie zapisywały. Na siłę pobudzała mi dziecko. A ja miałam ciśnienie 149/86 i że niby nie rodzę... To było o 19:00 a niespełna 8h potem Miki już był. Z Bartkiem było tak samo.
Ja juz wolalabym wytrzymac do jutra rano bez skurczy :) mi brzuch twardnieje, wiec nie wiem czy to sa skurcze. A teraz drugi raz dzis leze pod ktg

reklama
A który ten MICROLIFE 100 czy 150...?
Tu dziewczyny polecaly chyba 150 a jak patrzyłam to w podobnej cenie. wczoraj rozmawiałam z dziewczyną ze szkoły rodzenia to ta zapytała kolegi ktory robi w aptece ze teraz nawet 200 jest dobra. zakupiła na allegro za jakieś 120 zl wiec powiem tak. ten model 100 można juz za ok 100 kupić wiec sie skuszę chyba na ten...

Ja zwalam na pogodę. Coś wisi w powietrzu.
Głowa boli mimo drugiej kawy i apapu. Jestem rozkojarzona i nieprzytomna. Ale zarejestrowałam Mikiego dokumenty przyślą pocztą. Zadzwoniłam do przychodni dowiedziałam się jak zgłosić dziecko i przenieść starszaków. Także coś tam działam... a i poprałam trochę. Ugotowałam i zjadłam obiad. Rano się wykąpałam i zrobiłam make-up pierwszy raz od nie wiem kiedy.
Nie mam wózka tu jeszcze a bym poszła z małym choć na krótko na spacer... a tak gnijemy w domu... Sprzątać dziś mi się totalnie nie chce...
I tak duzo zrobilas dzisiaj :)

No i bardzo mi sie chce isc do teatru-wieki nie bylam, a bardzo mam ochote :). Moze cos znajdziemy na ostatnia chwile. To jest moj plan maximum, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ciąża + teatr kojarzy mi się tylko z tym filmikiem :D LINK
Mam zwykły termometr pod pachę, ten dotykowy pokazywał co chciał.... zraziłam się
Dokładnie. U mnie microlife nie pokazywał prawie 40 st, pff... dzięki wielkie za takie cuda. Dla małej mam póki co mam termometr z rossmanna dla dzieci "Controly... coś tam coś tam" Pierwszy termometr od dawna, który pokazuje mi dobrą temperaturę.

Tu dziewczyny polecaly chyba 150 a jak patrzyłam to w podobnej cenie. wczoraj rozmawiałam z dziewczyną ze szkoły rodzenia to ta zapytała kolegi ktory robi w aptece ze teraz nawet 200 jest dobra. zakupiła na allegro za jakieś 120 zl wiec powiem tak. ten model 100 można juz za ok 100 kupić wiec sie skuszę chyba na ten...
No właśnie cenowo są w zakresie który dopuszczam. I stąd się zastanawiam tzn. który mniej zawodny bo dwie dychy w jedną czy drugą nie robią różnicy.

reklama
Do góry