reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurczę jeszcze strasznie szybko się męczę. Inaczej niż w ciąży. Bardziej spać mi się chce wiecznie i to śpię jak suseł... masakra bo bym tyle porobiła....
Wiem że mam prowadzić oszczędny tryb życia ale kurde roznosi mnie po tej leżącej ciąży... A z drugiej strony staram się odpoczywać żeby się nie dorobić...Ech...
A morfologie, zelazo masz ok? To moze dawac zmeczenie.
A przede wszystkim to jestes dopiero po porodzie i musisz zregenerowac sily :).

reklama
Mi wlasnie usg nie zrobili tak kontrolnie tyloo samo ktg, ale u mnie tez nic sie nie dzieje ani skurczy ani wod
U mnie na ostatnim KTG ja czułam skurcze ale się nie zapisywały. Na siłę pobudzała mi dziecko. A ja miałam ciśnienie 149/86 i że niby nie rodzę... To było o 19:00 a niespełna 8h potem Miki już był. Z Bartkiem było tak samo.

A morfologie, zelazo masz ok? To moze dawac zmeczenie.
A przede wszystkim to jestes dopiero po porodzie i musisz zregenerowac sily :).
Musiałabym zerknąć na wyniki ze szpitala ale nic nie mówili. Miałam niedobory żelaza w ciąży.
Teraz byłam w osiedlowym po wodę no nie jest super z "kondycją" daleko od super ale mam nadzieję że to tylko zmęczenie bo śpiąca jestem. Na szczęście nie odwadniam się już tak jak w ciąży.

Super to już wiesz na czym stoisz [emoji4]wykorzystaj ostatnie chwile na odpoczynek [emoji4]
Dziekuje, sprobuje :) dzisiaj chyba z tych nerwow pobudka o 4.30 i zasnac nie moglam, potem na rozmowe czekalam 3 h (w miedzyczasie prof.zrobil 2 cesarki ;)).z Zmeczona jestem. I na dodatek ucze 18-letniego chrzesniaka myc okna :). Co wiecej mu jeszcze za to zaplace ;). Dzieciak potrzebuje zarobic, a ja miec czyste okna. Jak chce to ja go ucze, bo robi to pierwszy raz. Bedzie i on miec pozytek, a moze matka, a pozniej zona :) tak sobie wymyslilam :).
Ja po tej przelezanej i oszczedzajacej (a raczej nieoszczedzajacej mnie) ciazy nawet nie zblizylabym sie do tych okien, a sa mega brudne.

kurdę ja sobie raz badałam te d-dimery przed ciążą jak brałam tabletki anty, i tez mialam za wysokie to mi gin zmienił na inne tabletki.
w sumie się zastanawiam jestem otyłą osobą i mój lekarz nic mi zapisał w razie czego. a pod udem mam taki żylaczek który mnie zaczął czasem boleć....rety nie wiem, mój lekarz idzie na urlop na cały wrzesień już :(

Teraz tak myśle na co ja to badałam. Wiem głupie gadanie . Ale się kurde stresuje ze mnie szlag trafi a w domu troje dzieci ... jeszcze w dzień pół biedy ale w nocy....

Teraz tak myśle na co ja to badałam. Wiem głupie gadanie . Ale się kurde stresuje ze mnie szlag trafi a w domu troje dzieci ... jeszcze w dzień pół biedy ale w nocy....
Masz zastrzyki i jesteś pod kontrolą tzn. jesteś odpowiedzialną matką a człowieka jak dba o siebie wbrew pozorom nie tak łatwo dobić.
Ja to przez te wasze zakrzepice zaraz się zdołuję normalnie.

A termometr mam póki co taki pod pachę g...o warte te termometry wszystkie... nawet baby ze szpitala narzekały na te bezdotykowe... Muszę tzn. chcę taki bezdotykowy ale do 150 zł i w ogóle się na tym nie znam... boje się że wydam kasę i będzie d...a.
Mam ten sam problem :/ ale najwięcej ludzi poleca te z microlife

reklama
Do góry