reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tylko sie pochwale. Juz jestwm po rozmowie z ordynatorem. Jesli akcja nie zacznie sie wczesniej to 6.09 ide do szpitala i nastepnego dnia Loen bedzie z nami :). Od razu jestem spokojniejsza i wrocil mi humor :)
Juz ukladam plany na weekend. Ostatni we dwoje, potem bedzie z nami mala przyssawka :)
Zaraz postaram sie nadrobic czytanie, ale najpierw musialam sie pochwalic ;).
Super to już wiesz na czym stoisz [emoji4]wykorzystaj ostatnie chwile na odpoczynek [emoji4]

reklama
Wreszcie mnie przyjeli. Caly dzien prawie przesiedzialam na ip na czczo i myslalam, ze sie zwymiotuje z glodu.teraz juz zjadlam obiad, krew mi pobrali i zalozyli wenflon i prawdopodobnie jutro rano cc. Dziewczynie, ktora dzis przyjmowali zrobili usg i tez jutro ma miec cc a mi nie i nie wiem czy nie dopytam o to. Stresuje sie juz ehh
No to faktycznie musiałaś się naczekac ale przynajmniej dobrze, że znów Cię nie odeslali. Już jutro zobaczysz swoja dzidzie, nie stresuj się no na pewno dasz sobie świetnie radę [emoji4][emoji4]

Dziewczyny ja dziś byłam na usg. Chodzę dosc często bo się boję o ta pepowine. Lekarz stwierdził, że młody jest o 2 tyg większy niż wskazuje termin z OM. Termin z OM mam na 4 października , a z USG na 22 wrzesnia. Cc zaplanowaba na 29.09 i sie tak zastanawiam czy to nie za pozno [emoji848][emoji21]Ma też podobno duża głowę..Tak się zastanawiam czy to nie przez ta nieszczęsna cukrzycę ...
To jest wynik z ostatniego usg? Teraz dzieci rosna indywidualnie i raczej mlody sie nie zestarzal ;). Najbardziej miarodajnym badaniem jest I badanie prenatalne z 13 tc. I jesli wzgledem tego badania jest rozbieznosc z terminem z om to lekarze biora ten z usg prenatalnego pod uwage.
A jezeli masz cukrzyce pod kontrola i nie masz wahan cukru to nie powinna ona wplywac na wielkosc dziecka.

Mnie wg położnej zacza obniżać się już ok 1.5 mies temu , choć fakt może na zdjęciu ostatnim , które wrzuciłam tak nie widać. Od razu dało się odczuć ,że lepiej oddycham. Mała teraz nie dosięga z tego co mi się wydaje i tak nie kopię w żołądek. Zresztą ona i tak ułożona jest już do porodu , no ale ta szyjka... [emoji16]
Myślę ,że to taki efekt . Ja też tak opisywałam [emoji16]

Ja sprzątam sypialnie. W planach powieszę je karnisza ,zawieszenie zasłonek , uprawnienia pościeli. Mycie podłogi na kolanach :D
Uwazaj, zebys nie spadla. Szalona dziewczyna :)

U ciebie? Coś dokładnie cię boli? Miałam zkarzepice mogę coś podpowiedzieć jakbyś chciała, trzymam kciuki kciuki aby to nie było to bo ja rok czasu brałam acenocumarol i co tydzień pobieralam krew trzymają się

Nie. Troszkę nogi ale żyły są ok. D dimery mam wysokie wiec gdzieś się skrzepy tworzą. Mam zastrzyki clexane

Kurczę jeszcze strasznie szybko się męczę. Inaczej niż w ciąży. Bardziej spać mi się chce wiecznie i to śpię jak suseł... masakra bo bym tyle porobiła....
Wiem że mam prowadzić oszczędny tryb życia ale kurde roznosi mnie po tej leżącej ciąży... A z drugiej strony staram się odpoczywać żeby się nie dorobić...Ech...
Ja to jestem ciekawa jak będzie u mnie , przez całą ciążę non top leżę... Normalnie dziennie w pracy to po 12 km jak nie więcej ;) po tym wszystkim zakwasy będą jak nic....
Ale nie mogę się doczekać jak zacznę normalnie chodzić ..

reklama
Do góry