reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
To jest wynik z ostatniego usg? Teraz dzieci rosna indywidualnie i raczej mlody sie nie zestarzal ;). Najbardziej miarodajnym badaniem jest I badanie prenatalne z 13 tc. I jesli wzgledem tego badania jest rozbieznosc z terminem z om to lekarze biora ten z usg prenatalnego pod uwage.
A jezeli masz cukrzyce pod kontrola i nie masz wahan cukru to nie powinna ona wplywac na wielkosc dziecka.
Tak wynik jest z dziś. Generalnie mój lekarz od usg jest teraz na urlopie i wraca dopiero koło połowy wrzesnia, poszłam do innego i chyba zle miejsce wybrałam.
Poziomy cukru nie są jakieś zawrotne, także myślę, że w miarę kontroluje ta cukrzyce .Dziś zrobiłam badanie hemoglobiny glikowanej wiec zobaczymy jaki będzie wynik

W ogóle powiem Wam taką historie, trochę zmieniając temat.
Na 4 roku miałam przedmiot prawo handlowe- największy postrach całych studiów, dużo oblanych, warunki,komisy itp.
Dr hab co to prowadził mega ogarnięty +40 przystojny ale wymagający i konkretny.
Jedyny przedmiot na który cały rok robił skrypt i się uczył.

I tak czekamy na egzamin, kilka osób pod katedra bo to na godziny rozpisane. I siedzi taka laska. Ogólnie mega kumata, ale panikara taka co sieje zamęt. I tak gada w kółko, że ona nic nie umie, że nie pamięta. I tak nawija. Już każdy do niej gada by się uspokoiła bo na pewno coś umie, a ona w kółko ze nic.
No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać :p

To był super nauczyciel :)
Hmm.. bardzo pouczajaca historia, ale ja taka bylam na studiach, szczegolnie na poczatku ;) potem mi przeszlo i jak siedzialam pod sala z jednego z najgorszych przedmiotow to uswiadomilam sobie, ze ja w zasadzie prawie wszystko umiem (wychodzacych pytalismy o pytania) ;). 70% oblewalo pierwszy termin, a ja wyszlam z 4 i bardzo mi to dodalo wiary w siebie :)

reklama
Do góry