reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś miewa problem z opryszczką wargową (tak zwane zimno)?
Ja.
Miałam na początku ciąży 4 wielkie kropy, dostałam Heviran. Teraz mam jedną małą, ale bardzo szybko schodzi. Więc nie brałam przeciwwirusowych.
Ale w piątek będę pytać o Hascovir (tabletki bez recepty), bo zalecane podobno jest aby zrobić kuracje przed porodem. Tylko ja mam dość leków w tej ciąży :( więc w razie czego wezmę jak wróci.

Biedna, strasznie szybko wyglądowała w szpitalu. Ile nerwów jeszcze ją czeka :(
Najgorsze, że z krwawieniami i to przez łożysko przodujace. Masakra, współczuję. Musi leżeć, tylko 3 razy może wstać do WC. Współczuję jej strasznie... Jednak my wszystkie nie mamy tak źle, a niektórym to już w ogóle fajnie, że mogą malować :D serio bym pomalowała ściany. Niestety mam się oszczędzać.

Najgorsze, że z krwawieniami i to przez łożysko przodujace. Masakra, współczuję. Musi leżeć, tylko 3 razy może wstać do WC. Współczuję jej strasznie... Jednak my wszystkie nie mamy tak źle, a niektórym to już w ogóle fajnie, że mogą malować :D serio bym pomalowała ściany. Niestety mam się oszczędzać.
Naprawdę ma kiepsko :( Jak psychicznie się trzyma? Bo Ciebie to na pewno nosi z nudów ;) Weź tak siedź i czekaj do tego 5 września... A właśnie! To będziesz pytać o tą zmianę terminu CC? Jeśli tak to trzymam kciuki żeby sie zgodzili i żebyś mogła mieć męża przy sobie.

Naprawdę ma kiepsko :( Jak psychicznie się trzyma? Bo Ciebie to na pewno nosi z nudów ;) Weź tak siedź i czekaj do tego 5 września... A właśnie! To będziesz pytać o tą zmianę terminu CC? Jeśli tak to trzymam kciuki żeby sie zgodzili i żebyś mogła mieć męża przy sobie.
No ciężko jej, dzisiaj dużo łez wzruszeń, ale widzę, że pogodzona z losem i dobrze, że jest ze Szczecina, bo co chwilę ktoś ją odwiedza :)
Zapytam czy dałoby radę tego 6, ale dopiero jutro rano, bo wieczorne obchody są bez sensu. Wczoraj to nawet zagadałam się z mama, a nie byłam na sali, a był obchod. Dziewczyny mi z sali powiedziały, że w sumie lekarz to był jakiś arab i że on tylko pyta czy wszystko ok i tyle.

Kurcze przeoczyłam - jak nie chcą ciąć?
No bo niby mam miec cc jak sie zacznie porod lub skonczony 39 tc, a nadal nie wiem kiedy. Mam dwa terminy z usg prenatalnego i om (odpowiednio 8.09 i 13.09). Dzisiaj zrobili mi ktg i odeslali do soboty, a w sb to juz wg pierwszego terminu powinnam miec cc...
Jeszcze zadzwonila do mnie polozna, ktora sprzedaje dolujace opowiesci i zaczela mi klasc do glowy, ze ja juz powinnam znac termin i jakos podlapalam dola. Jakby mi zeobili jakies usg z przeplywami i wszystko byloby ok to bym czekala bez problemu. Ja jestem w grupie ryzyka (z racji wieku) powiklan poznej ciazy i mam stracha.

a ja się załatwiłam tak, że hej! Zgubiłam badanie na kiłe. W karcie mam wpisane, że ujemny wynik, ale badania nie ma i muszę jutro jechać powtórzyć .

reklama
Do góry