reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mój pierwszego dnia był jaki nieobecny jakby. Drugiego już nosił młodego gadał do niego. Dziś sobie wziął na łóżko zaczął gadać do niego , przewijać , chodził po domu z nim pokazywał [emoji23] także pewnie potrzebują czasu.
Na pewno. S. generalnie średnio się intetesuje ale np. jak zobaczył na USG jak młody ziewa to dotarło do niego bardziej niż do mnie. Teraz po porodzie dopiero złapie jakiś tam kontakt a tak na prawdę faceci zazwyczaj dostają p..lca jak dziecko zaczyna reagować mimiką czy gaworzeniem a przynajmniej mój. Szczególnie przy pierwszym dziecku.

reklama
U mnie w koncu przywialo deszcz i burze, cale szczescie bo juz mnie znowu zaczynala glowa bolec, 3 dzien to bylby hardkor! Od razu powietrze inne i glowa lzejsza.

Moj mezu tez niby sie cieszy z juniora, ale poki nie zobaczy rzeczywistego czlowieczka to nie potrafi tego zbyt wylewnie okazywac.
Wiem z doswiadczenia jak bylo z jego mlodsza siostra, jak juz sie pojawila to kosmos, teraz ma juz 8 lat a on dalej jest w niej zakochany. Mam nadzieje, ze starczy tej milosci tez dla Olka [emoji1]

A na obiadek zapiekany ryz z jablkami, maz zazyczyl sobie postny obiad, bo piatek [emoji39]

Będziecie mówić na niego Olek?
Bo moja siostra teraz w ciazy i dla syna tez ma imię Aleksander ale chce by był Alek albo Alex i nie zgadza się na Olka pod żadnym pozorem:)

Dziewczyny jakie macie czy polecacie otulacze ? Wybredny książę chce spać i jeść tylko jak ma skrępowane ręce a w dodatku ciagle mu zimno. W rożku to mi tonie ... kołderki kocyki zaraz się rozwijają

Dziewczyny jakie macie czy polecacie otulacze ? Wybredny książę chce spać i jeść tylko jak ma skrępowane ręce a w dodatku ciagle mu zimno. W rożku to mi tonie ... kołderki kocyki zaraz się rozwijają

Ja mam z firmy Effiki jest śliczny, duży, i miękki bo to bambus nawet po praniu :)
Zdjęcie podgladowe :)
W maju na początku kupowałam :p

IMG_2111.JPG

Załączniki

• IMG_2111.JPG
    IMG_2111.JPG
    466,8 KB · Wyświetleń: 338
W ogóle się witam :)
Ja to nockę miałam na raty bo mój jeszcze jechał w nocy na 3 godz do pracy coś tam posprawdzać ( bo to jedyny czas gdy metro nie jeździ i mogą wchodzić w tunele)
I rano wstałam jakaś pełna życia, bo jednak budzić się jak on obok to cudownie :)
To popracowałam pościele i nasze pranie, zrobiłam śniadania, kuchnie ogarnelam...
No i musiałam wyjść z psem. A tam znów milion stopni zero powietrza, to po 2 km spaceru wróciliśmy ( ja i pies) tak wyczerpani, że leżymy pod wiatrakiem i szukamy motywacji.
Czekam na ten deszcz oj czekam!

Nie mam ale jak będzie trzeba kupię tylko jakiś tańszy. Generalnie wydaje mi się że dzieci "luzem" szybciej fizycznie dojrzewają a takie skrępowanie uniemożliwia im to więc wolałabym uniknąć choć gdyby młodego to wyciszało kupię bez zastanowienia.

Nie mam ale jak będzie trzeba kupię tylko jakiś tańszy. Generalnie wydaje mi się że dzieci "luzem" szybciej fizycznie dojrzewają a takie skrępowanie uniemożliwia im to więc wolałabym uniknąć choć gdyby młodego to wyciszało kupię bez zastanowienia.

Wiesz jak nie śpi i najedzony to odwiozuje ale i tak okładam kocami bo zaraz zimno mu i jest zły. A do jedzenia za cholerę luzem nie chce iść ... ogólnie mam takie samo podejście

reklama

Jeszcze dobra opcja są śpiworki.
Sleepee ma na pewno. On taki obcisły i dziecko leży jak w kokonie

IMG_3813.JPG

Załączniki

• IMG_3813.JPG
    IMG_3813.JPG
    206,3 KB · Wyświetleń: 336
Do góry