reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Będziecie mówić na niego Olek?
Bo moja siostra teraz w ciazy i dla syna tez ma imię Aleksander ale chce by był Alek albo Alex i nie zgadza się na Olka pod żadnym pozorem:)

Roznie, ja na poczatku tez twierdzilam, ze maluszek to bedzie Ali/Alek, ale cala rodzina mowi Olek i jakos juz przywyklam :p bardziej mnie w sumie Alex denerwuje niz Olek :p

reklama
Hej dziewczyny [emoji4]ja dziś do 10 spałam...I czuje się gorzej zmęczona niż po nieprzespanej nocy. Trzeba się w końcu za jakąś robotę zabrać. Mój S sobie dziś zazyczyl fasolki po bretońsku na obiad, także zrobię cały gar i pomroze na czarną godzinę. U mnie dziś jak narazie gorąco [emoji21]ale podobno po południu ma lać, także może nie będzie tak źle.

Co do wstawania w nocy siku to ja tylko raz się budzę, młody chyba póki co oszczędza mój pęcherz [emoji16]

Wiesz jak nie śpi i najedzony to odwiozuje ale i tak okładam kocami bo zaraz zimno mu i jest zły. A do jedzenia za cholerę luzem nie chce iść ... ogólnie mam takie samo podejście

Mojej siostry mały był obciskany za młodu bo tylko tak spał i się wyciszał. A fizycznie mega szybko się rozwinął. 6 miesięcy raczkował, 8 już nie tyle chodził co biegał. O ręce i nogi sprawne jak u przedszkolaka a ma dopiero rok

W ogóle się witam :)
Ja to nockę miałam na raty bo mój jeszcze jechał w nocy na 3 godz do pracy coś tam posprawdzać ( bo to jedyny czas gdy metro nie jeździ i mogą wchodzić w tunele)
I rano wstałam jakaś pełna życia, bo jednak budzić się jak on obok to cudownie :)
To popracowałam pościele i nasze pranie, zrobiłam śniadania, kuchnie ogarnelam...
No i musiałam wyjść z psem. A tam znów milion stopni zero powietrza, to po 2 km spaceru wróciliśmy ( ja i pies) tak wyczerpani, że leżymy pod wiatrakiem i szukamy motywacji.
Czekam na ten deszcz oj czekam!
Ja mam tylko w weekend okazje budzic się przy mężu bo w tyg niestety zrywa się bardzo wcześnie do pracy.. dobrze, że jutro sobota [emoji6]

Tez nie mam zadnego otulacza, poszlam z wyprawka po najmniejszej linii oporu [emoji14] stwierdzilam, ze wole cos kupic jak faktycznie bede potrzebowac, niz zamawiac milion „potrzebnych” pierdół, bo taka moda [emoji14] z takich wyprawkowych cudow i „nowosci”, ktorych kiedys nie bylo, to chyba mam tylko kokon[emoji14]

Hej dziewczyny [emoji4]ja dziś do 10 spałam...I czuje się gorzej zmęczona niż po nieprzespanej nocy. Trzeba się w końcu za jakąś robotę zabrać. Mój S sobie dziś zazyczyl fasolki po bretońsku na obiad, także zrobię cały gar i pomroze na czarną godzinę. U mnie dziś jak narazie gorąco [emoji21]ale podobno po południu ma lać, także może nie będzie tak źle.

Co do wstawania w nocy siku to ja tylko raz się budzę, młody chyba póki co oszczędza mój pęcherz [emoji16]
To ja się wbijam na tę fasolkę... Uwielbiam! A mój S. nienawidzi strączkowych więc jak matka nie zrobi to nie jem ;)

reklama
Do góry