reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No trochę jestem przerażona... Wszystko na raz a i skąd tu kasę brać... I jakoś tak byłam pewna że mam więcej czasu... Ja wiem że wszystko się ułoży... ale no jakiś tam niepokój jest...
No a lodówkę, pralkę Gary itp rzeczy masz? Zabierasz coś od matki? Trochę jest roboty zwłaszcza jak musisz wszystko kupić

reklama
Może mały się wierzgał??
W trakcie badania nie szalał jakoś mocno ale tak na co dzień jest mega aktywny. Czasami się zastanawiam czy on w ogóle śpi ;p Myślę, że ja jakoś podświadomie zaczynam się stresować, że to JUŻ tuż tuż i może to się na jego podwyższone tętno przekłada. Zobaczymy jutro... W każdym razie torbę biorę jutro ze sobą. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebna bo mi się nie widzi kłaść do szptala :(

A propo CC. Męża brata kobieta z terminem jakoś teraz na koniec sierpnia ma mieć CC bo podobno pierwsze tak rodziła i teraz chce(?) też chłopczyk. Także fajne Boże Narodzenie w tym roku może być ;)

Ja dzisiaj to CC załatwiałam. Wpisał mnie na 29.08, czyli w środę za tydzień.
Musiałam odwiedzić lekarza rodzinnego i stomatologa, że nie mam przeciwwskazań do zabiegu oraz pobrać posiew z nosa i pachwiny na MRSA.
Teraz tylko pozostała mi konsultacja z anestezjologiem.
Dzięki temu nie muszę iść dzień wcześniej do szpitala, tylko w dzień cięcia o 7 mam być w szpitalu.

To już za tydzień będziesz mamusią [emoji7][emoji7][emoji7]

No a lodówkę, pralkę Gary itp rzeczy masz? Zabierasz coś od matki? Trochę jest roboty zwłaszcza jak musisz wszystko kupić
Mam tylko pralkę i ją zabieram bo niby tu wszyscy z niej korzystają i programator powoli szwankuje ale póki co działa. Lodówki swojej nie mam i to będzie zakup pierwszej potrzeby. Mam trochę pościeli i kocy. Trochę szkła. Stół. Dwa krzesła ;) Ale generalnie WSZYSTKO muszę kupić tak naprawdę... trochę mnie to martwi. Na pewno we wrześniu będę brać zasiłek celowy ale to może być 300zł a może być 1000zł tego nie wiadomo. Lepiej bo ja nawet mebli dla dzieci nie mam ani kuchennych a i nasze mogą nie przetrwać przewożenia ;)

W trakcie badania nie szalał jakoś mocno ale tak na co dzień jest mega aktywny. Czasami się zastanawiam czy on w ogóle śpi ;p Myślę, że ja jakoś podświadomie zaczynam się stresować, że to JUŻ tuż tuż i może to się na jego podwyższone tętno przekłada. Zobaczymy jutro... W każdym razie torbę biorę jutro ze sobą. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebna bo mi się nie widzi kłaść do szptala :(
Może? Mojemu skacze jak kaszlę ;) no i nie lubi bardzo wszelkich głowic ;)

reklama
Do góry