reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja dzisiaj to CC załatwiałam. Wpisał mnie na 29.08, czyli w środę za tydzień.
Musiałam odwiedzić lekarza rodzinnego i stomatologa, że nie mam przeciwwskazań do zabiegu oraz pobrać posiew z nosa i pachwiny na MRSA.
Teraz tylko pozostała mi konsultacja z anestezjologiem.
Dzięki temu nie muszę iść dzień wcześniej do szpitala, tylko w dzień cięcia o 7 mam być w szpitalu.
Super [emoji4]to lada moment będziesz mamą [emoji7]dobrze Ci dziewczyny radza , wyspij sie i odpoczywaj [emoji6]

ja jeszcze ponad miesiąc muszę poczekać na cc..mam nadzieję, że szybko zleci

Mam tylko pralkę i ją zabieram bo niby tu wszyscy z niej korzystają i programator powoli szwankuje ale póki co działa. Lodówki swojej nie mam i to będzie zakup pierwszej potrzeby. Mam trochę pościeli i kocy. Trochę szkła. Stół. Dwa krzesła ;) Ale generalnie WSZYSTKO muszę kupić tak naprawdę... trochę mnie to martwi. Na pewno we wrześniu będę brać zasiłek celowy ale to może być 300zł a może być 1000zł tego nie wiadomo. Lepiej bo ja nawet mebli dla dzieci nie mam ani kuchennych a i nasze mogą nie przetrwać przewożenia ;)
Popatrz na olx , bardzo często ludzie oddają za darmo sprzęty domowe, meble , biurka :) Może akurat byłoby coś blisko was , wiadomo że nowe to nowe ale może na początek byłoby Ci łatwiej :)

No... nie będzie czasu na myślenie o skurczach ;)

Matkę wysyłam do WZLu żeby pytała czy w razie co mogą tu zostać bo na razie nawet nie mają lokalu przydzielonego... tylko szkoda że to ja muszę im tłumaczyć...
To masz tak trochę z rodzicami jak z dziećmi..nad wszystkim musisz czuwać

Ostatnia edycja:
Akurat. Moi z takim obwodem się urodzili.

Błąd pomiaru może być w obie strony;) mój na usg 19kwietnia miał 34, a urodził się 13maja z 36.. poza tym mierzą brzuszek, a tu się bardziej liczą barki.. mój miał niby brzuszek miec 33, a mial barki 37! Głowa wyszła, a barki nie mogłam wepchnąć..
Nie patrzcie tak na te "szczegóły " dziecko jest z nas i w poza nielicznymi przypadkami -tak skonstruowane żeby wyszło..

No... nie będzie czasu na myślenie o skurczach ;)

Matkę wysyłam do WZLu żeby pytała czy w razie co mogą tu zostać bo na razie nawet nie mają lokalu przydzielonego... tylko szkoda że to ja muszę im tłumaczyć...
A co ona na to?

To będziesz miała intensywna końcówkę ciąży :o ale dobrze :)

reklama
Do góry