reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja dzisiaj to CC załatwiałam. Wpisał mnie na 29.08, czyli w środę za tydzień.
Musiałam odwiedzić lekarza rodzinnego i stomatologa, że nie mam przeciwwskazań do zabiegu oraz pobrać posiew z nosa i pachwiny na MRSA.
Teraz tylko pozostała mi konsultacja z anestezjologiem.
Dzięki temu nie muszę iść dzień wcześniej do szpitala, tylko w dzień cięcia o 7 mam być w szpitalu.
Kurde czyli to już za tydzień! Omg przecież nie mogę uwierzyć, kolejna co będzie mieć lada dzień dziecko szok

reklama
Musiałam odwiedzić lekarza rodzinnego i stomatologa, że nie mam przeciwwskazań do zabiegu oraz pobrać posiew z nosa i pachwiny na MRSA.
Dzięki temu nie muszę iść dzień wcześniej do szpitala, tylko w dzień cięcia o 7 mam być w szpitalu.
Tym które mają cc zazdroszczę ale tylko dlatego że znacie termin porodu , bo przy sn to takie czekanie ;)
To już za tydzień przytulisz swoje maleństwo ;)

Super fajnie tak wiedzieć kiedy już dzidzie będziesz miała przy sobie [emoji6] już niebawem ostatnie dni bez dzidziusia wyśpij się [emoji5]

Hello :) Ja dziś po wizycie w 38+4, mały waży niecałe 3 kg więc kolosem nie będzie. Jutro idę na KTG bo tętno skakało chwilami do 174/min. Mam nadzieję, że mnie nie zostawią w szpitalu :( 3 tygodnie temu tak samo wychodziło u gin a w szpitalu na KTG już idealne... Czy któraś z Was tak miała?

To tyle trzeba jeszcze biegać i załatwiać przed cc ???

Hello :) Ja dziś po wizycie w 38+4, mały waży niecałe 3 kg więc kolosem nie będzie. Jutro idę na KTG bo tętno skakało chwilami do 174/min. Mam nadzieję, że mnie nie zostawią w szpitalu :( 3 tygodnie temu tak samo wychodziło u gin a w szpitalu na KTG już idealne... Czy któraś z Was tak miała?
znajoma na innym watku tak miala ze dzidzia zberwucowana byla i tętno podskoczylo. na ktg w szpitalu bylo wszystko ok. lekarz w szpitalu stwierdzil ze gin denerwowac dzidzie głowica to się zdenerwował i tyle.

A ile dzidzius wazy i ktory to tc?
U mnie 38 i 5 dni i dziszius 3610g. U mnie tez planowana cesarska na 30.08 lub 04.09.. mam nadzieje, ze doczekam :)
17.08 bylam to ważył 3300 i lekarz wpisal ze to 36 tc ale ja mam termin na 28.09 wiec jak na moje to trochę sobie przyspieszył bo mi wychodzil 34 tc.

Czyli już możesz swoje graty w kartony pakować? W sumie dobrze ze tak szybko ale najgorsze ze ty możesz zaraz rodzic to świętego spokoju nie zaznasz póki się nie wprowadzisz
No trochę jestem przerażona... Wszystko na raz a i skąd tu kasę brać... I jakoś tak byłam pewna że mam więcej czasu... Ja wiem że wszystko się ułoży... ale no jakiś tam niepokój jest...

reklama
Miłosz też nerwus, szczególnie przy skurczach mu tętno skacze :)

Do góry