reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej. Wkurzyły mnie wczoraj te pomieszane strony, mam wrażenie, że połowę postów pominęłam :/
@kasiaczek89pl gratulacje!sliczny chłopiec, ale bylas incognito :D
U mnie katar lepiej...ale przeszło na gardło i tak chyrlam i smarkam i się zastanawiam, czy taki wysiłek nie skróci mi szyjki czy tam nie zrobi rozwarcia?
Ale poprasowalam wczoraj pierwsza partię! Prasowałam z 3 godz, myślałam, że mi plecy odpadną. Na wieczór wstawiłam kolejną część,mój S.specjalnie nie spał do 23, żeby wyciągnąć i rozwiesić:) jakoś nie ubywa tych ubranek, a kuzynka już szykuje dla mnie kolejną partię:D nie wspomnę, że pieluszek, koszul, prześcieradeł nie mam popranych :)
Macie jakiś fajny przepis na marynatę do podudzi ?
Te posty się poprzesuwały, bo Agata usunęła konto i jej wypowiedzi zniknęły. Przepisu na marynatę niestety nie mam, ja całe życie wszystko "na oko" [emoji14]

reklama
Witajcie Kobitki!
@martabunia współczuję tego stresu już na koncowce. Ale tak jak dziewczyny pisały , musisz popatrzeć na to co ty chcesz i co dla Ciebie i dziecka najlepsze a nie jechać tam wbrew własnej woli. Teściową tak czy siak bd gadać, a ty się tym najmniej powinnaś przejmować. Wiadomo łatwo jest napisać, gorzej zrobić.

Tu na lekki humor taki oto tekst o naszych mężczyznach :laugh2:
Link do: Ach Ci mężczyźni... - U Pauli - Kobiecy Blog

Ja dziś w nocy dziwne uczucie choćby ktoś mi na klatce siedział...wystraszyłam się jak nie wiem, bo ledwo oddychalam.
Miałyście tak??
Dziecko na przeponie. Klasyk. Zejdzie niżej uczucie minie
Śpij na boku lub wpół siedząc. Z B. miałam tak dwa tygodnie albo cztery

Hej mogę i ja pomarudzic? Mnie nic nie boli ale noce są okropne czy to normalne że zasypiam o 1 w nocy i do 3 nie mogę oddychac? Złapać pewnego powietrza? Czy maly gdziesw uciska czy co? Generalnie od 4 tak naprawdę zasypiam dobrze kilka przerw na siku i tak dobrze się śpi do 9 Ehhhh....

AniaStar trzymam kciuki, ale jak widac diabeł umie nasrac w nasze plany o tyle masz dobrze ze mama wróci z urlopu /uzdrowiska i ci pomoże

Kasiaczek89pl napisz jak synek? Daj nowa fotkę

Ja dziś robię leczo mam więcej cukini to trochę zamroże na czarną godz

Śpi w dzień. W nocy nie ... ogólnie ok dziś już. Wczoraj wymiotował wodami , ale to nic strasznego szybko ogarnelysmy temat. Pierś łapie ale płytko bo boli. Jak będzie głodny to przyjdzie doradca bo była pytać już czy sobie radzę. Kupki robi , sika wiec chyba ok :) nie dokarmiają. Mamie obok kazali dokarmiać. Taka kuchenka jest i tam jest mleko itd Mama nie dała butli a rano objechała ją pielęgniarka a potem przepraszała bo na samej piersi młody ładnie przybrał

Nie no, mama do pracy idzie po powrocie. Ale może zupy ugotuje dla biednej córki [emoji14]
A jak leżysz? Macica może naciskać na żyłę główna lub przeponę
No wlasnie to moze byc ucisk na przepone, ja gdzies czytalam, ze trzeba spac wyzej, wtedy w plucach jest wiecej powietrza.
A jak u ciebie z cisnienkem i tetnem? Ja myslalam, ze sie udusze, jak mi skoczylo tetno i cisnienie (ono pewnie od tej dusznosci skoczylo). A zelazo ostatnio bylo ok? Czasami anemia tez powoduje uczucie dusznosci.
Ja mam wiecznie pootwierane okna i spie przy otwartym na osciez, bo inaczej mi duszno.

Hej. Wkurzyły mnie wczoraj te pomieszane strony, mam wrażenie, że połowę postów pominęłam :/
@kasiaczek89pl gratulacje!sliczny chłopiec, ale bylas incognito :D
U mnie katar lepiej...ale przeszło na gardło i tak chyrlam i smarkam i się zastanawiam, czy taki wysiłek nie skróci mi szyjki czy tam nie zrobi rozwarcia?
Ale poprasowalam wczoraj pierwsza partię! Prasowałam z 3 godz, myślałam, że mi plecy odpadną. Na wieczór wstawiłam kolejną część,mój S.specjalnie nie spał do 23, żeby wyciągnąć i rozwiesić:) jakoś nie ubywa tych ubranek, a kuzynka już szykuje dla mnie kolejną partię:D nie wspomnę, że pieluszek, koszul, prześcieradeł nie mam popranych :)
Macie jakiś fajny przepis na marynatę do podudzi ?
Cola i koncentrat pomidorowy!

reklama
Śpi w dzień. W nocy nie ... ogólnie ok dziś już. Wczoraj wymiotował wodami , ale to nic strasznego szybko ogarnelysmy temat. Pierś łapie ale płytko bo boli. Jak będzie głodny to przyjdzie doradca bo była pytać już czy sobie radzę. Kupki robi , sika wiec chyba ok :) nie dokarmiają. Mamie obok kazali dokarmiać. Taka kuchenka jest i tam jest mleko itd Mama nie dała butli a rano objechała ją pielęgniarka a potem przepraszała bo na samej piersi młody ładnie przybrał
Ech no bardzo pochopnie zlecają dokarmianie. Ta dziewczyna z wątku zamkniętego też dostała takie zalecenie, bo młoda spadła z wagi. Na szczescie mądra mama z niej <3 i już są w domku, a malutka na samej piersi i bez dokarmiania ma się świetnie :) a większy spadek wagi w drugiej dobie był spowodowany żółtaczka fizjologiczną. No ale po co szukać przyczyny gdzieś indziej, jak można mamie kazać dokarmiać i wmówić, że to z jej mlekiem jest coś nie tak?

Do góry