reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie chce mi się wkleić przepis z kwestii smaku.. zobaczysz? Ja daje musztardę zwykła, jaką mam i trochę tej z ziarenkami.. Ale to chyba nie na znaczenia. Olej, sól, pieprz, czasem ocet jak mam. Ja piekę w 200 stopniach na oko, jak widzę że upieczone to ok, czasem w woreczku j pozapachu, że tak powiem.

Ja do udek zawsze olej, keczup, musztarda i czosnek [emoji5] i wiadomo pieprz sol i co sie tam lubi.

Wczoraj zamontowalam moskitiere przeciwko potworom i dzisiaj spalismy pierwsza noc przy otwartym oknie, w koncu bylo czym oddychac [emoji173]️ spalo sie rewelacyjnie, ale juz czuje, ze organizm sie odzwyczail od chlodku, bo boli mnie glowa i czuje ze chyba poszlo mi w zatoki :( a w nocy bylo niby 12 stopni wiec moze faktycznie troche mnie wychlodzilo

Co do coli i koncentratu dodajesz jeszcze papryki słodkiej i robisz taką pacię. Wcierasz w kurę. Minimum 3h do lodówki. Potem z 1h w 180° co jakiś czas obracając polewając tym co wycieka. Robi się chrupka skórka z tej glazury.

Goj, uprzedze Cię i napisze pierwsza. Lenia mam ;).
Spalam do 9 bez wstawania od 1.30, wstawiam pranie, rozpakowalam zmywarkę, Was poczytałam, zapakowana zmywarkę i mi się nie chce nic robić... Maluch w brzuchu ledwie się przeciąga, rano się nie ruszał i zaliczyłam panikę, zresztą nadal jego ruchy mnie nie przekonują.
Zrobilam kawkę i siedzę na moim mini-tarasie. Marznę w stopy, pierwszy raz od... kilku miesiecy;).
To ja pytałam o rekomendacje filmow-dzięki za sugestie:)
Mam dwa pytania:
1. Czy też prźy ruchach dziecka czasami macie uczucie, że ktoś zaciska Wam sznur na brzuchu?
2. Pamiętam, że któraś z dziewczyn podawała przepis, jak ustalić rozmiar stanika do karmienia? Nie odgrzebie ...podeślecie?

Ostatnia edycja:
Goj, uprzedze Cię i napisze pierwsza. Lenia mam ;).
Spalam do 9 bez wstawania od 1.30, wstawiam pranie, rozpakowalam zmywarkę, Was poczytałam, zapakowana zmywarkę i mi się nie chce nic robić... Maluch w brzuchu ledwie się przeciąga, rano się nie ruszał i zaliczyłam panikę, zresztą nadal jego ruchy mnie nie przekonują.
Zrobilam kawkę i siedzę na moim mini-tarasie. Marznę w stopy, pierwszy raz od... kilku miesiecy;).
To ja pytałam o rekomendacje filmow-dzięki za sugestie:)
Mam dwa pytania:
1. Czy też prźy ruchach dziecka czasami macie uczucie, że ktoś zaciska Wam sznur na brzuchu?
2. Pamiętam, że któraś z dziewczyn podawała przepis, jak ustalić rozmiar stanika do karmienia? Nie odgrzybianie. ..podeślecie?

Właśnie z tym stanikiem tez mam pytanie. Bo wczoraj sobie mierzyłam, i w sumie wciąż mam takie same cycki jak przed ciaza ( może minimalnie większe i bardziej w dol :( ) i pytanie czy po porodzie będą one większe ?
Bo kupiłabym sobie stanik już teraz, a nie wiem czemu cyc mi w miejscu stoi...

Właśnie z tym stanikiem tez mam pytanie. Bo wczoraj sobie mierzyłam, i w sumie wciąż mam takie same cycki jak przed ciaza ( może minimalnie większe i bardziej w dol :( ) i pytanie czy po porodzie będą one większe ?
A ja też mam piersi cały czas takie same , może delikatnie większe ale naprawdę nieznacznie . I stanik do karmienia kupiłam rozmiar większy nie wiem czy to dobrze .

Ech no bardzo pochopnie zlecają dokarmianie. Ta dziewczyna z wątku zamkniętego też dostała takie zalecenie, bo młoda spadła z wagi. Na szczescie mądra mama z niej <3 i już są w domku, a malutka na samej piersi i bez dokarmiania ma się świetnie :) a większy spadek wagi w drugiej dobie był spowodowany żółtaczka fizjologiczną. No ale po co szukać przyczyny gdzieś indziej, jak można mamie kazać dokarmiać i wmówić, że to z jej mlekiem jest coś nie tak?

Ta dziewczyna tez nie dokarmila i na samej piersi przybrał A pielęgniarka stara to i stara szkoła. Dokarmić i z głowy.

Ja mam takie same. Narazie mam pokarm ale nie nawal ani nic. Leci tylko jak młody ciągnie wiec jestem w samej koszuli tu. Stanik kupowałam dawno i mały. Do karmienia. Wyjdę w zwykłym.

reklama
Z tymi piersiami to różnie bywa z tego co @StarAnia mówiła :) ciężko przewidzieć. Jak mleko ruszy to mogą się powiększyć, a potem po stabilizacji laktacji spowrotem zmniejszyć. Dobrze mówię Ania?

Do góry