reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie chce mi się wkleić przepis z kwestii smaku.. zobaczysz? Ja daje musztardę zwykła, jaką mam i trochę tej z ziarenkami.. Ale to chyba nie na znaczenia. Olej, sól, pieprz, czasem ocet jak mam. Ja piekę w 200 stopniach na oko, jak widzę że upieczone to ok, czasem w woreczku j pozapachu, że tak powiem.

Ja do udek zawsze olej, keczup, musztarda i czosnek [emoji5] i wiadomo pieprz sol i co sie tam lubi.

Wczoraj zamontowalam moskitiere przeciwko potworom i dzisiaj spalismy pierwsza noc przy otwartym oknie, w koncu bylo czym oddychac [emoji173]️ spalo sie rewelacyjnie, ale juz czuje, ze organizm sie odzwyczail od chlodku, bo boli mnie glowa i czuje ze chyba poszlo mi w zatoki :( a w nocy bylo niby 12 stopni wiec moze faktycznie troche mnie wychlodzilo

Co do coli i koncentratu dodajesz jeszcze papryki słodkiej i robisz taką pacię. Wcierasz w kurę. Minimum 3h do lodówki. Potem z 1h w 180° co jakiś czas obracając polewając tym co wycieka. Robi się chrupka skórka z tej glazury.

Goj, uprzedze Cię i napisze pierwsza. Lenia mam ;).
Spalam do 9 bez wstawania od 1.30, wstawiam pranie, rozpakowalam zmywarkę, Was poczytałam, zapakowana zmywarkę i mi się nie chce nic robić... Maluch w brzuchu ledwie się przeciąga, rano się nie ruszał i zaliczyłam panikę, zresztą nadal jego ruchy mnie nie przekonują.
Zrobilam kawkę i siedzę na moim mini-tarasie. Marznę w stopy, pierwszy raz od... kilku miesiecy;).
To ja pytałam o rekomendacje filmow-dzięki za sugestie:)
Mam dwa pytania:
1. Czy też prźy ruchach dziecka czasami macie uczucie, że ktoś zaciska Wam sznur na brzuchu?
2. Pamiętam, że któraś z dziewczyn podawała przepis, jak ustalić rozmiar stanika do karmienia? Nie odgrzebie ...podeślecie?

Ostatnia edycja:
Goj, uprzedze Cię i napisze pierwsza. Lenia mam ;).
Spalam do 9 bez wstawania od 1.30, wstawiam pranie, rozpakowalam zmywarkę, Was poczytałam, zapakowana zmywarkę i mi się nie chce nic robić... Maluch w brzuchu ledwie się przeciąga, rano się nie ruszał i zaliczyłam panikę, zresztą nadal jego ruchy mnie nie przekonują.
Zrobilam kawkę i siedzę na moim mini-tarasie. Marznę w stopy, pierwszy raz od... kilku miesiecy;).
To ja pytałam o rekomendacje filmow-dzięki za sugestie:)
Mam dwa pytania:
1. Czy też prźy ruchach dziecka czasami macie uczucie, że ktoś zaciska Wam sznur na brzuchu?
2. Pamiętam, że któraś z dziewczyn podawała przepis, jak ustalić rozmiar stanika do karmienia? Nie odgrzybianie. ..podeślecie?

Właśnie z tym stanikiem tez mam pytanie. Bo wczoraj sobie mierzyłam, i w sumie wciąż mam takie same cycki jak przed ciaza ( może minimalnie większe i bardziej w dol :( ) i pytanie czy po porodzie będą one większe ?
Bo kupiłabym sobie stanik już teraz, a nie wiem czemu cyc mi w miejscu stoi...

Właśnie z tym stanikiem tez mam pytanie. Bo wczoraj sobie mierzyłam, i w sumie wciąż mam takie same cycki jak przed ciaza ( może minimalnie większe i bardziej w dol :( ) i pytanie czy po porodzie będą one większe ?
A ja też mam piersi cały czas takie same , może delikatnie większe ale naprawdę nieznacznie . I stanik do karmienia kupiłam rozmiar większy nie wiem czy to dobrze .

Ech no bardzo pochopnie zlecają dokarmianie. Ta dziewczyna z wątku zamkniętego też dostała takie zalecenie, bo młoda spadła z wagi. Na szczescie mądra mama z niej <3 i już są w domku, a malutka na samej piersi i bez dokarmiania ma się świetnie :) a większy spadek wagi w drugiej dobie był spowodowany żółtaczka fizjologiczną. No ale po co szukać przyczyny gdzieś indziej, jak można mamie kazać dokarmiać i wmówić, że to z jej mlekiem jest coś nie tak?

Ta dziewczyna tez nie dokarmila i na samej piersi przybrał A pielęgniarka stara to i stara szkoła. Dokarmić i z głowy.

Ja mam takie same. Narazie mam pokarm ale nie nawal ani nic. Leci tylko jak młody ciągnie wiec jestem w samej koszuli tu. Stanik kupowałam dawno i mały. Do karmienia. Wyjdę w zwykłym.

reklama
Z tymi piersiami to różnie bywa z tego co @StarAnia mówiła :) ciężko przewidzieć. Jak mleko ruszy to mogą się powiększyć, a potem po stabilizacji laktacji spowrotem zmniejszyć. Dobrze mówię Ania?

Do góry