reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kasiaczek89pl gratulacje . Super że u Was wszystko w porządku.
Ja już wróciłam z Katowic. Wieści póki co dobre. Gazometria wyszła dobrze. Będą zmniejszać powoli udział ,,maszyny,, w oddychaniu. Jelita działają, jutro może będzie można po kropelce podawać mleko. Mam przywieźć swoje odciagniete po decyzji lekarza prowadzącego czy przy tym antybiotyku co biorę na te bolerioze będzie można je podac. Z gorszych wiadomości to to że ma anemię i będzie jej podawana krew.
Dziewczyny dzięki za info w sprawie tego odciągania i tej metody 7/5/3.powiem szczerze że jakoś się na to nie natknęłam ale może 7 lat temu jeszcze tego nie było a teraz szczerze mówiąc nie miałam do tego głowy . Puki co nie wiem czy u mnie już ten nawał pokarmu czy jak bo z jednego ,,dojenia,, wyciągam 70ml a jak czytałam w jakiejś ulotce o kp to że w 3 dobie dziecko potrzebuje na jeden posiłek ok 20ml

Kochana dziekuje. Trzymam nadal za Was kciuki mocno !

reklama
Gratulacje, jak ja Ci zazdroszczę że już masz po wszystkim i tego lekarza który też pomyślał o Tobie i Twoich nerkach i się cieszę z Twojej małej dzidzi :) Mnie wypuścili ze szpitala bo nie chciałam dalej brać tej morfiny .. i nadal cierpię już nie daje rady a zaczął się dziś 37 tydzien..
Zdrówka życzę :)
To już niedługo..

No to mi wyglada, ze masz to samo co ja czyli nie trzeba zwracac. Tym bardziej, ze dycyzja jest z maja, to do tego czasu juz by byla informacja o zwrotach pewnie. Zadzwon jutro na infolinie zusu to Ci powiedza. Ja ostatnio w zwiazku z moim postepowaniem wyjasniajacym dzwonilam tam co pare dni i udzielaja informacji bez problemu

Troszkę się boje dzwonić by sobie o mnie nie przypomnieli :)

Cześć, chciałabym jeśli jest możliwość prosić o informację..
Właśnie wyszłam od ginekologa, ostatnią wizytę miałam 3 tyg temu - 32+5, dziś jest 35+5 i zaniepokoiły mnie wymiary i waga małego... 3 tygodnie temu jak i wcześniej z usg wychodził mi termin na 18.09, na ostatniej wizycie 3 tyg temu ważył 2029g, a dziś po tych 3 tyg 2269g... czy to aby nie za niski przyrost...? Tak samo jak wymiary....? Zapytałam lekarza czy waga i wymiary są aby na pewno dobre, a on potwierdził że tak... czy mógł się "zakręcić", pomylić mok tc i powinnam się niepokoić wymiarami i wagą...?
No według tych wymiarów to zgadza bo wszystko jest na środkowej lini i obok jest wpisane na który tydzień są wymiary ale faktycznie 200 g to jest raczej nie możliwe więc błąd pomiaru wydaje mi się albo jakiś kiepski sprzęt

reklama
Do góry