reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Bajdelka do tego nie trzeba się szykować. Ja jestem za :) zapytaj się, czy w szpitalu macie doradce laktacyjnego, żeby pomogla przystawic do piersi. Karmienie nie zawsze jest trudne i nie zawsze boli. Tylko na początku. Ale pomysl jaka wygoda potem. Mleko zawsze pod ręką, ciepłe, nie trzeba wyparzac cycków, w nocy nie wstajesz robić mm, tylko wyciągasz pierś. Masz ochotę - po prostu spróbuj. Będziesz miała jakieś pytania, wątpliwości - wal jak w dym, jestem do Twojej dyspozycji ;)
Dzięki ale po cesrace od razu przystawic? I tak jak pisze GoJ nasmarowac sutka mlekiem? A jak po trzech dniach okaże się że jednak nie dam rady albo syn nie będzie chciał albo coś innego to co zrobić jak mi się potem nawali? I weź mi tu jeszcze napisz skąd u mnie teraz te mleko jak wcześniej w ciążach nie miałam nawet po porodzie? Aż się pozytywnie zdziwiłam stąd moje wątpliwości że jednak spróbuję, tyłka że ja mam ogromną cycki wiszące wstrętne i zastanawiam się czy synka cycem nie udusze????? Tak żeby mógł nosem oddychac

Dzięki ale po cesrace od razu przystawic? I tak jak pisze GoJ nasmarowac sutka mlekiem? A jak po trzech dniach okaże się że jednak nie dam rady albo syn nie będzie chciał albo coś innego to co zrobić jak mi się potem nawali? I weź mi tu jeszcze napisz skąd u mnie teraz te mleko jak wcześniej w ciążach nie miałam nawet po porodzie? Aż się pozytywnie zdziwiłam stąd moje wątpliwości że jednak spróbuję, tyłka że ja mam ogromną cycki wiszące wstrętne i zastanawiam się czy synka cycem nie udusze????? Tak żeby mógł nosem oddychac

Ta książka z księgarni Natuli. Karmienie piersią. Świetna jest i wiele tłumaczy. Kosztuje mało i na drugi dzień miałam.

No ale trzeba myć? Dzięki za rady
Ja nie myję. Tzn. kąpie się rano i wieczorem ;) ale cyców specjalnie dla chłopców nie przemywałam. Wyciągałam i do paszczy ;) ja w ogóle jestem zwolenniczką odrobiny bakterii. Moi nigdy nie mieli pleśniawek i innych syfów mimo że bawili się w piaskownicach i na trawnikach i pchali łapy do buzi...

A jeszcze sie zastanawiam czy dodatni gbs ma wplyw na szczepienie dziecka? Tzn. Czy nie trzeba poczekac na wynik crp czy czegos zanim sie zaszczepi?

A lekarza nie spytalas co to oznacza? Moze by akurat wiedzial? ;)

Oczywiście że pytalam;)
Tylko nie dostałam konkretnej odpowiedzi.. powiedziała że czy przed czy po terminie to trochę wróżenie z fusów.. Ale z dużym prawdopodobieństwem spotkamy się na wizycie za 2 tyg. A i że to dobrze ze miekka, gorzej by było gdyby twarda i zamknięta..

Od razu po cesarce, jak tylko Ci pozwolą :) mleko możesz rozsmarowywać to najlepsze lekarstwo ;) co do tego, że teraz jest, a wcześniej nie bylo, to pewnie było, tylko wypływ był słaby i nie było widać i tyle. Nie myśl o tym :) jak coś pójdzie nie tak, to wtedy będziemy się martwić, spokojnie. Po co coś zakładać z góry? A może zostaniesz Pierwszą Cycową wrześniowek? [emoji14]
Cyckiem nie udusisz. Dzieci mają tak zbudowane noski, żeby to było niemozliwe, także na luzie :D no i kp poprawia kondycję piersi, więc dodatkowy plus ;)

"Gupi" pies nagryzł mi kredkę w łóżku... niby sprzątałam a i tak co chwila w dupe mi drzazga wchodzi...!
A to moja wczoraj chciała doprowadzić mnie do zawału, kiedy biegała po ogrodzie u rodziców. Idę, patrzę, a tu koło krzaczka puszka granulatu na gryzonie... I to jeszcze lekko otwarte. W jednym miejscu trochę rozsypała. Nikt nie wie co ją pokusiło żeby to wyciągnąć z garażu, bo to wcale nie było na wierzchu. Obserwuję ją od wczoraj, ale chyba jednak nie zamierza ulegać mumifikacji.
Ona ogólnie strasznie broi. Wczoraj tata odkrył, że regularnie przy okazji każdej wizyty u moich rodziców jak gdzies znika to po to żeby robić podkop pod stertą drzewa. Dobrze że nie zwaliła sobie tego na łeb :/ no i dobrze że na samochód się nie zwaliło, bo akurat tam parkuję. Ciężko mi za nią nadążyć teraz kiedy jestem w ciąży. A to jest straszny brój. Ona u moich rodziców najwyraźniej odbija sobie całą nudę jaką ma tu w mieszkaniu..
Jak wyżej czujesz micniej to raczej kopytkuje..
No to fajnie! :) chociaz to wciskanie kończyn pod żebra jest średnio milutkie

reklama
Hahaha przepraszam NIE UDUSISZ dziecko przystawia się do piersi nie pierś do dziecka. To chyba najważniejsze. Nie musisz wcierać tego mleka ale mi b.pomogło przy K. gdy po 2 dobach pojawiły się rany wtarłam rozmasowałam to co po karmieniu zostało i zagoiło się błyskawicznie serio aż do dziś jestem w szoku jak szybko bo koleżanka to karmiła i krwawiła i płakała i bałam się że i ja tak będę mieć. I nie dość że się po tym mi cycki naprawiły to chyba jeszcze znieczuliły ;)
Na nawał jak nic nie pomaga to serio liście kapusty działają cuda. Można sobie wsadzić do stanika nawet.
No i upuszczanie pomaga a nie wzmaga laktacji.
To tak z mojego doświadczenia bez wiedzy książkowej.

Do góry