Bo nigdy nie miałam chorób wenerycznych i nie chcę bezsensu obciążać org. dziecka.A dlaczego nie chcecie w przypadku naturalnego porodu zabiegu Credego? Jakby nie było w jałowych warunkach dziecko rodzić się nie będzie..
reklama
D
Deleted member 178444
Gość
Dla mnie w ogóle szczepienie noworodków to pomyłka. Nie znajduje żadnego powodu, dla którego miałoby się to robić, kompletnie. Wybaczcie, ale nawet zwierząt się tak nie szczepi. Ilość tych szczepień i ich kalendarz w Polsce mnie przeraża. Ale to jest bardzo, bardzo rozbudowany temat, nie czuje się kompetentna, żeby udzielać rad w tej kwestii. Nawet środowisko medyczne jest bardzo podzielone jeśli chodzi o szczepienia. Mogę tylko napisac, że to sprawa ważna i warto nad tym przysiąść przed podjęciem decyzji, a szczepić też z rozwagą i pilnować, żeby dziecko było w pełni zdrowe - obsluchanie przez lekarza to, jak dla mnie, słaba kwalifikacja.Podziwiam Twoje samozaparcie [emoji4]marnujesz się dziewczyno. Myślę że byłabyś świetna położna.
Zapytam w takim razie bo wiem, ze sie na tym znasz czemu jesteś przeciwna szczepienie maluszka na gruźlicę jeszcze w szpitalu ?i generalnie co sądzisz o tych wszystkich dodatkowych szczepieniach
Mam podobnie tzn. jako dziecko więcej łez wylałam niż zjadłam a teraz nie gardzę... szczególnie gdy jest z syropem malinowym takim robionym tuż przed podaniem..Moja zmora z przedszkola ale jako dorosła to lubię mannę
18grudzien
Fanka BB :)
Jejku kochana trzymaj się napewno wszystko będzie dobrze!!! Nie dopuszczaj złych myśli,Wada wrodzona przepuklina przeponowa i to jeszcze ciężki przypadek. Moja malinka jedzie do Zabrza.a my mamy się szykować na najgorsze módlcie się za nią błagam
D
Deleted member 178444
Gość
Idę sobie manne przez Was zrobićMam podobnie tzn. jako dziecko więcej łez wylałam niż zjadłam a teraz nie gardzę... szczególnie gdy jest z syropem malinowym takim robionym tuż przed podaniem..
18grudzien
36+6 wczoraj pisałaW którym tygodniu urodzilas swoją córeczkę? I jak czytałam o tej przepuklinie to ze ona jest wykrywalna jeszcze w plodzie.
Kacprysiowo
Moderatorka
Czesc dziewczyny, mam termin na grudzien podczytuje Was, jesteście mega wspierające siebie na wzajem.
StarAnia to Ty spowodowałas że się odzywam powiedz mi prosze a raczej napisz. Czy któreś Twoich dzieci (bo masz dwójkę?) miało NOP? Tez nie pozwole swojego trzeciego dziecka zaszczepić w szpitalu. Dlatego tak bardzo zgadzam sie z Twoją opinia. Też jestem samoukiem studiujacym po całych moich przejsciach.
Nie pamietam nicku mamy która urodziła dzis dzidziusia, ale życzę abys nigdy nie watpila że wszystko skonczy się dobrze, wiem z doświadczenia ze ciężko, ale z perspektywy upływającego czasu wiem ze to najwazniejsza rzecz w tak trudnych sytuacjach!
Ktoś pisał o bolu gardła, wg mnie nie ma nic lepszego i zdrowszego jak rozgryzienie kawalka świeżego imbiru między tylnymi ząbkami i ssanie go. Dziala cuda, dzień i po sprawie. Warto spróbować.
Przepraszam że się tak "wbilam"....
StarAnia to Ty spowodowałas że się odzywam powiedz mi prosze a raczej napisz. Czy któreś Twoich dzieci (bo masz dwójkę?) miało NOP? Tez nie pozwole swojego trzeciego dziecka zaszczepić w szpitalu. Dlatego tak bardzo zgadzam sie z Twoją opinia. Też jestem samoukiem studiujacym po całych moich przejsciach.
Nie pamietam nicku mamy która urodziła dzis dzidziusia, ale życzę abys nigdy nie watpila że wszystko skonczy się dobrze, wiem z doświadczenia ze ciężko, ale z perspektywy upływającego czasu wiem ze to najwazniejsza rzecz w tak trudnych sytuacjach!
Ktoś pisał o bolu gardła, wg mnie nie ma nic lepszego i zdrowszego jak rozgryzienie kawalka świeżego imbiru między tylnymi ząbkami i ssanie go. Dziala cuda, dzień i po sprawie. Warto spróbować.
Przepraszam że się tak "wbilam"....
Trzymam mocno kciuki za małą a Tobie gratuluję. Nie wyj. Dowiaduj się. Trzymaj dzielnie.Nie wiadomo czy w czasie wkładania tej rurki zaraz po porodzie nie uszkodzono plucka. A może to być zapalenie płuc i wogole milion innych byciow. Przez tą bolerioze też nie wiadomo co z karmieniem czy można przy tych antybiotykach. Nic nie wiem leże i wyje.
Teraz doczytałam. To na USG tego nie było widać czy coś? Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Wypisujesz się i jedziesz do niej?Wada wrodzona przepuklina przeponowa i to jeszcze ciężki przypadek. Moja malinka jedzie do Zabrza.a my mamy się szykować na najgorsze módlcie się za nią błagam
reklama
Mama7
Witam z rana.
Efka pomodlilismy się za Ciebie. Trzymamy kciuki najmocniej. Pisz jak będziesz potrzebowała wsparcia duchowego i psychicznego..
Ja tez dzisiaj 37+0 niby bezpieczny czas..
U nas dzisiaj kasza jaglana na śniadanie. My lubimy z kakao i cynamonem.
Przyziemne sprawy wydaje się takie nieważne..
Efka pomodlilismy się za Ciebie. Trzymamy kciuki najmocniej. Pisz jak będziesz potrzebowała wsparcia duchowego i psychicznego..
Ja tez dzisiaj 37+0 niby bezpieczny czas..
U nas dzisiaj kasza jaglana na śniadanie. My lubimy z kakao i cynamonem.
Przyziemne sprawy wydaje się takie nieważne..