reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny ktore maja planowe cc, przygotowujecie plan porodu? Jak tak
, to macie jakiegos gotowca? Bo ja nie moge nic znalezc. Wszystko jest typowo pod porod sn..
Bo chyba niewiele poza tym żeby np. mąż kangurował zaraz po narodzinach żeby ci po wyjęciu dziecko choć na chwilę jeśli jest opcja na pierś położyli żeby nie dawali mm itp.

Relaxing robie w lesie
20180818_200841.jpg

Załączniki

• 20180818_200841.jpg
    20180818_200841.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 320
Zaczęłam :) ale naprawdę nie mogę... Nie idzie mi.
Nie jem lodów przez cukrzycę, wolę nie ryzykować :( mąż może...

No tak.. może innym razem..
Ja muszę przyznać, że mimo iż synek na alergie na mleko to zrobiłam mu raz dyspense i pozwoliłam zjeść te lody- nawet 4 gałki.. co ciotka skwitowała " ja siedmiolatkowi pozwoliłabym na górę 3" wyszliśmy z 4 i mówię do m.. dobrze ze ona nie pamięta o jego alergi bo by nam nie sprzedała.. ( czyt dała.. bo nigdy nie chce pieniedzy) ;) tak, że dla mnie to lody grzechu warte.. Ale nie namawiam, bo sama wiesz lepiej co dla Ciebie dobre i szkoda żeby jeszcze m skomentował..
Sama nam ostatnio gorsze dni, więc nie będę pisała weź się w garść.. mamy prawo płakać, marudzić itp..
chociaż nawet m zauważył że ciążę 7 lat temu znosilam super w porównaniu do tej. W terminie, żeby przyspieszyć - wybraliśmy się do wilanowa i kilka godzin spacerowalam..
Teraz to nierealne.. Ale miałam 7 lat mniej i na początku maja były temperatury do 20 stopni.. więc taka różnica.. A w tym roku od 4 miesięcy lato i to rekordowo upalne..
M się śmieje, że skoro nie mogliśmy do Grecji, to Grecja przyjechała do nas.. tylko mu mówię, że basen zapomniała zabrać że sobą i piękne widoki;)

Kinderbueno gdzie jesteś.. szykujesz nagrodę?

Ja muszę przyznać, że mimo iż synek na alergie na mleko to zrobiłam mu raz dyspense i pozwoliłam zjeść te lody- nawet 4 gałki.. co ciotka skwitowała " ja siedmiolatkowi pozwoliłabym na górę 3" wyszliśmy z 4 i mówię do m.. dobrze ze ona nie pamięta o jego alergi bo by nam nie sprzedała.. ( czyt dała.. bo nigdy nie chce pieniedzy) ;) tak, że dla mnie to lody grzechu warte.. Ale nie namawiam, bo sama wiesz lepiej co dla Ciebie dobre i szkoda żeby jeszcze m skomentował..
Sama nam ostatnio gorsze dni, więc nie będę pisała weź się w garść.. mamy prawo płakać, marudzić itp..
chociaż nawet m zauważył że ciążę 7 lat temu znosilam super w porównaniu do tej. W terminie, żeby przyspieszyć - wybraliśmy się do wilanowa i kilka godzin spacerowalam..
Teraz to nierealne.. Ale miałam 7 lat mniej i na początku maja były temperatury do 20 stopni.. więc taka różnica.. A w tym roku od 4 miesięcy lato i to rekordowo upalne..
M się śmieje, że skoro nie mogliśmy do Grecji, to Grecja przyjechała do nas.. tylko mu mówię, że basen zapomniała zabrać że sobą i piękne widoki;)

No ja dwie poprzednie ciąże kursowałam między Warszawą a Otwockiem niejednokrotnie minibusem. Spacery. Zakupy. Opieka nad dziećmi. Place zabaw... nawet drewno rąbałam i mysz z siekierą goniłam... a teraz 150m do sklepiku to bywa wyczyn..

Jednorozec to moje stare okolice. Lody dobre tylko lydzi duzo. Ja sie chce wybrac do Bajecznej, ponoc pyszne lody, a tych z Broka bym sprobowala. W ciazy smakuha mi jogurtowe - moja pierwsza zachcianka z polowy stycznia. Moj facet nie do konca wierzyl, ze mowie powaznie, ale poszedl i zdobyl smietankowe z wisniami i zjadlam. Te lody jogurtiwe trzymaja mnie przez cala ciaze ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Bo chyba niewiele poza tym żeby np. mąż kangurował zaraz po narodzinach żeby ci po wyjęciu dziecko choć na chwilę jeśli jest opcja na pierś położyli żeby nie dawali mm itp.
No wlasnie chodzi mi o zalozenie cewnika po znieczuleniu, opieka poporodowa, kongurowanie, karmienie, szczepienia itd i nie wiem co jeszcze odnisnie samego ciecia

Do góry