reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

W niekt
Ja bym chciala zeby cewnik byl zalozony jak zacznie dzialac znieczulenie, a nie wczesniej i chcialabym zeby dali mi chociaz na chwile dziecko, a jak sie nie da, to mezowi od razu do kangurowania. Chce tez zaczac jak najszybciej karmic. I tez dalam mezowi wytyczne, ze ma chodzic za dzieckiem krok w krok nawet jak beda cos gadac. To jego dziecko i ma prawo przy nim byc i byc obecny przy wszystkich zabiegach
W niektorych szpitalach daja dziecko do kangurowania matce po cc, w bielanskim tak nie robia ("nie ma mozliwosci"). Zdaje sie, ze po cc i tak najpierw odsysaja i badaja dziecko, a dopiero potem daja do kangurowania ojcu.

reklama
Dziewczyny ktore maja planowe cc, przygotowujecie plan porodu? Jak tak
, to macie jakiegos gotowca? Bo ja nie moge nic znalezc. Wszystko jest typowo pod porod sn..
Właśnie ostatnio sobie pomyślałam, że chyba dobrze by było coś takiego stworzyć. Generalnie chciałabym mieć cewnik założony już po znieczuleniu ale nie wiem czy tak da radę. Oprócz tego zależy mi też żeby mąż kangurowal synka . Przy cesarce generalnie zbyt dużo tych punktów nie będzie ale pasowaloby złożyc to w logiczną całość. Jutro chyba do tego usiądę.

Mój syn chyba mi wsadził noge pod zebro . Nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji..masakra

W niekt

W niektorych szpitalach daja dziecko do kangurowania matce po cc, w bielanskim tak nie robia ("nie ma mozliwosci"). Zdaje sie, ze po cc i tak najpierw odsysaja i badaja dziecko, a dopiero potem daja do kangurowania ojcu.
Ja w bielanskim jak mialam cc o 22:05, to dziecko mi dali na drugi dzien i to nie z samego rana, tylko jak maz przyszedl i poszedl po niego.

Ja w bielanskim jak mialam cc o 22:05, to dziecko mi dali na drugi dzien i to nie z samego rana, tylko jak maz przyszedl i poszedl po niego.

Mojej koleżance też dali po 24 godzinach i interwencji męża.. właśnie w Bielańskim.. rodziła tam, bo tam miała lekarza.. Ale te 24 godz od zmysłów dochodziła co z dzieckiem.. I z kp miała duży problem. Ale 2 dziecko też ten sam lekarz i też Bielańskim i młody wczoraj skończył rok i na cycu..
Warto znać swoje prawa i konsekwentnie ich żądać..

Mi lekarz ostatnio mówił że jak jest cięcie cesarskie to zawsze dają antybiotyk takie mają standardy, jak nie chcesz to nie wiem jak wtedy z rana itp jednak to jest operacja i ja żebym odmówiłam antybiotyku to musiałabym mieć mocne argumenty i wolałabym aby lekarz nie pomyślał o mnie ze jestem od niego mądrzejsza
No wlasnie ponoc nie wszedzie antybiotyk jest w standardzie. A ze cos lekarz pomysli... to jakos mnie nie wzrusza. Daja antybiotyk, bo maja wtedy mniej powiklan. Przy prawidlowo przeprowadzonej operacji i opiece po nie powinno byc problemu z rana.

O MATKO, nawet mnie nie strasz. Ja histerii dostane jak mi nie dadza. Juz ryczalam z tego powodu kilka razy. Moze trzeba bylo sie jednak na Madalinskiego, tam ojciec moze byc nawet przy cc. Kurcze przestraszylas mnie i to bardzo.

reklama
A cos wskazuje na obecnosc ketonow w moczu? Oprocz zrobionego testu? Bo mi diab nic o tym nie mowila zeby sprawdzac, wiec nawet nie wiem czy mam

Do góry