reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Goj a jak sądzisz może występować biegunka po magnezie. Biorę 3 x magne b6 forte. Nie sądzę żebym czymś się zatrula. Żadnych innych objawow nie mam.
Możesz mieć go zbyt wiele ale... Biegunka może być od płynnej diety i upałów. Co jesz? Ile pijesz? Magne B6 nawet forte nawet 3x dziennie to dość mała dawka Mg nawet nie w ciąży...

reklama
Wiem. Z córką leżałam na patologii ciazy, też mnie skurcze przepowiadające męczyły. Miałam wrażenie że rodzę, więc poszłam do lekarza, ten mnie zbadał i mowi, że nie ma szans na poród w ciągu tygodnia. Ze łzami w oczach poszłam na swoją sale i w momencie siadania na łóżko odszedł mi cały czop sluzowy z krwią i częścią wód płodowych. 2 minuty po badaniu, na którym dowiedziałam się, że wymyślam i nie rodzę [emoji14] a zaraz po tym skurcze co 3 minuty i sala porodowa :)
Tak jak ja z Bartkiem :) ty mnie nie strasz bo wtedy rodziłam a mówili że nie a teraz odwrotnie i co kuźwa??

Ja w sylwestra wypilam 3 piwa, a to juz byl jakos 4/5 tyg, ale dwa dni wczesniej robilam test i wyszedl negatywny :/. Pozniej zrobilam jakos 3 czy 4 stycznia i juz wyszedl pozytywny, mowilam o tym lekarzowi, to powiedzial, ze nie powinno sie nic stac
Ja w 5 tyg obalilam prawie cale litrowe wino :p a na dwa dni przed robilam test bylam u gina a chwile wczesniej jeszce robilam betę...

Możesz mieć go zbyt wiele ale... Biegunka może być od płynnej diety i upałów. Co jesz? Ile pijesz? Magne B6 nawet forte nawet 3x dziennie to dość mała dawka Mg nawet nie w ciąży...
Ogólnie jestem niejadkiem, zawsze przed jedzeniem wszystko obwacham [emoji6], jem teraz więcej owoców, ale wszystko odbieram że skórki, wypijam około 2l wody, trochę soków. Jestem panikarom na tle jedzenia. To moja fobia, na którą się leczylam. Boję się każdych swoich dolegliwości, a największy strach mam przed wymiotowaniem. Masakra, mam 38 lat a ostatni raz wymiotowalam mając 14... Wiem że to śmieszna przypadłość, ale już tak mam u obcych, znajomych prawie nic nie jem tylko jako tako żeby przykrości im nie zrobić.

Ja w sylwestra wypilam 3 piwa, a to juz byl jakos 4/5 tyg, ale dwa dni wczesniej robilam test i wyszedl negatywny :/. Pozniej zrobilam jakos 3 czy 4 stycznia i juz wyszedl pozytywny, mowilam o tym lekarzowi, to powiedzial, ze nie powinno sie nic stac
Wiekszość płodów jest tak zaprogramowana i organizm też że te pierwsze tygodnie organuzm o ciąży nawet nie informuje kobiety do 12 tc naturalnie potrafi się oczyścić i też dziecku nie zagraża jakoś dieta matki. Przynajmniej tak mi kiedyś tłumaczono. Że teraz to w ogóle kobiety zbyt wcześnie dowiadują się o ciąży...

Ja w 5 tyg obalilam prawie cale litrowe wino [emoji14] a na dwa dni przed robilam test bylam u gina a chwile wczesniej jeszce robilam betę...
Mnie za to teściowa leczyla spirytusem zmieszanym z syropem z szyszek - byłam porządnie przeziębiona...dwa dni później dowiedziałam się, że w ciąży jestem [emoji6]

Ogólnie jestem niejadkiem, zawsze przed jedzeniem wszystko obwacham [emoji6], jem teraz więcej owoców, ale wszystko odbieram że skórki, wypijam około 2l wody, trochę soków. Jestem panikarom na tle jedzenia. To moja fobia, na którą się leczylam. Boję się każdych swoich dolegliwości, a największy strach mam przed wymiotowaniem. Masakra, mam 38 lat a ostatni raz wymiotowalam mając 14... Wiem że to śmieszna przypadłość, ale już tak mam u obcych, znajomych prawie nic nie jem tylko jako tako żeby przykrości im nie zrobić.
To częsta przypadłość. A jak pijesz i jesz owoce to za przeproszeniem czym ty na gęsto srać chcesz?

reklama
To częsta przypadłość. A jak pijesz i jesz owoce to za przeproszeniem czym ty na gęsto srać chcesz?
Ale wcześniej jakoś w miarę normalnie było haha, dobra na razie nie będę się nakręcac, bo zaraz inne dolegliwości mi dojdą. Wzięłam rano węgiel jest lepiej, stosuje trochę głodówki, ale pije. Teraz zjem trochę ryżu. Zobaczymy co będzie jutro.

Do góry