reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Sama Nam tłumaczyłaś o różnicach w pomiarach. Ja doszłam że oni tzn. aparatura zawsze wylicza dwa wymiary u mnie jest różnica z jednego USG prawie 400gram. I taka różnica jest dopuszczalna nawet przy szacowaniu wagi podczas porodu. Także nic się nie martw jak przepływy okej i łożysko wydolne... inaczej już by cię wieźli na porodówkę czy patologię.
U mnie ostatnio chyba był zakres błędu ok. 250 g w tę albo w tę.

Ja wyglądam jak bańka. Wszystko mnie swędzi. Chyba skocze jutro do laboratorium zrobić badania...Zobacz załącznik 888704Zobacz załącznik 888705Zobacz załącznik 888706
Oj, rzeczywiście mocno spuchłaś :( Leć do tego laboratorium. Moja przyjaciółka jak aż tak mocno spuchła to po dwóch dniach już rodziła (jakoś tydzień dwa przed terminem)

S. nałogowo ogląda kanał History... i wszystko jak leci z tymi opuszczonymi magazynami, tajemniczymi kosmitami i gwiazdami lombardu na czele. Naprawdę nie wiem po co płacimy za canal+, bo w ogóle tego nie wlączamy... A jeśli chodzi o History to ja przysiadam się przy wykutych w ogniu albo wikingach. W ogóle jeśli chodzi o Wikignów to bardziej się w to wkręciłam niż S. (chociaż teraz ten serial już trochę się dłuży), głowę mam zawaloną informacjami kto jest kim i jak według historii powinien umrzeć... i takie tam inne pozytywne informacje. Albo czy obrona Paryża w tamtych latach rzeczywiście mogłaby tak wyglądać, czy to twórców poniosła wyobraźnia. Wszystko musiałam sobie dokładnie sprawdzić w internecie, bo inaczej byłabym chora :D Mania na punkcie Gry o tron nas ominęła, ale za to idealnie orientuję się w Avengersach :D A tak to serwisy informacyjne i ewentualnie motoryzacja. Jak na początku ginekolog straszył, że jednak będzie synek to jedyne o co się nie martwiłam to pewność,że nie zabraknie mi wspólnych tematów zainteresowań z dzieckiem :D Jakoś odnalazłabym się w tych samochodach, wojsku i superbohaterach.

Od stycznia ciąża i wychowanie dziecka w pierwszych miesiącach skutecznie wyparły inne tematy, dobrze mi to zrobiło, bo przynajmniej zainteresowałam się wreszcie jakimiś bardziej kobiecymi sprawami :)

Od kiedy można pić ten napar z liści malin? :)
Ta. A moi synowie początkowo Kucyki Ponny ;)

reklama
Mój chłop też bez oporów jeśli chodzi o seks. Byle bym się nie przytulała "bo ją zgniotę" :D

My już tyle tych przerw mieliśmy ze jeżeli tylko można to korzystamy. A ) ze nie ma go na codzień , b ) kilka konkretnych sytuacji ciążowych ( nie tylko w tej ) kiedy absolutnie się nie dało długie miesiące c) połogi d) zabiegi różne po każdym 6 tyg zakaz no i wiadomo jak jakaś infekcja czy coś a to się przecież zdarza ... wiec nie marudzę i jak wolno to korzystam... stawiam siebie na miejscu drugiej połowy ...

Do góry