reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dokładnie...
Ja to myślę że mimo tej mojej szyjki, pessara, sterydow, luteiny i innych to i tak do terminu dojadę.
Teraz już łykami i wiesiołka i parze liście malin, wcinam daktyle. Zobaczymy kiedy nastąpi poród i jak będzie wyglądał.
Ktos tu dzisiaj pisał że pewnie się rozpakuje ktoś po kim się nie spodziewamy ;)
Tak w ogóle to mamy już dwie mamy rozpakowane ale to chyba obie były w lipcu?
To która otwiera sierpien?

Widoków nie ma. Ktoś zaskoczy bardzo. Tak czuje. Ja jestem wściekła bo kupę mc dezorganizowałam życie całej rodzinie , ile przebeczanych nocy ze strachu o ciąże a tu cisza spokój. Wydaje się ze sporo było na wyrost przez lekarza właśnie....

reklama
Ja to jak mam włączony tel to zawsze prawie na comedy Central bo kocham oglądać Przyjaciół. Albo seriale na netflixie lub hbo. Ostatnio byłam w powie drugiego sezonu Orange is new black, ale tu nie mam jeszcze wifi ani telewizora przywiezionego także słucham Antyradia i czytam książki :)

A właśnie mi przypomniałaś ze mam sobie na tel ściągnąć openfm aplikacje. Do szpitala

No przy moich synach to jedno zdanie 3x potrafię czytać... więc oglądam ;) choć teraz to głównie bajki :)

Ale np. lubię te programy muzyczne czy kulinarne. Teraz planuję zobaczyć od września ten serial o kryminologach na Polsacie. Takie zboczenie i niezaspokojona ambicja zawodowa. No i ten na TVP1 o tym odzyskaniu niepodległości... tyt. nie pamiętam ale pilot mi się podobał. No i klasycznie będę rżnąć CSI NCIS i inne tego typu i pewnie zmuszona będę do oglądania LOMBARDU bo moi mężczyźni wszyscy to nałogowo oglądają a ja rzygawki dostaję.
S. nałogowo ogląda kanał History... i wszystko jak leci z tymi opuszczonymi magazynami, tajemniczymi kosmitami i gwiazdami lombardu na czele. Naprawdę nie wiem po co płacimy za canal+, bo w ogóle tego nie wlączamy... A jeśli chodzi o History to ja przysiadam się przy wykutych w ogniu albo wikingach. W ogóle jeśli chodzi o Wikignów to bardziej się w to wkręciłam niż S. (chociaż teraz ten serial już trochę się dłuży), głowę mam zawaloną informacjami kto jest kim i jak według historii powinien umrzeć... i takie tam inne pozytywne informacje. Albo czy obrona Paryża w tamtych latach rzeczywiście mogłaby tak wyglądać, czy to twórców poniosła wyobraźnia. Wszystko musiałam sobie dokładnie sprawdzić w internecie, bo inaczej byłabym chora :D Mania na punkcie Gry o tron nas ominęła, ale za to idealnie orientuję się w Avengersach :D A tak to serwisy informacyjne i ewentualnie motoryzacja. Jak na początku ginekolog straszył, że jednak będzie synek to jedyne o co się nie martwiłam to pewność,że nie zabraknie mi wspólnych tematów zainteresowań z dzieckiem :D Jakoś odnalazłabym się w tych samochodach, wojsku i superbohaterach.

Od stycznia ciąża i wychowanie dziecka w pierwszych miesiącach skutecznie wyparły inne tematy, dobrze mi to zrobiło, bo przynajmniej zainteresowałam się wreszcie jakimiś bardziej kobiecymi sprawami :)

Dokładnie...
Ja to myślę że mimo tej mojej szyjki, pessara, sterydow, luteiny i innych to i tak do terminu dojadę.
Teraz już łykami i wiesiołka i parze liście malin, wcinam daktyle. Zobaczymy kiedy nastąpi poród i jak będzie wyglądał.
Ktos tu dzisiaj pisał że pewnie się rozpakuje ktoś po kim się nie spodziewamy ;)
Tak w ogóle to mamy już dwie mamy rozpakowane ale to chyba obie były w lipcu?
To która otwiera sierpien?
Od kiedy można pić ten napar z liści malin? :)

Ja wyglądam jak bańka. Wszystko mnie swędzi. Chyba skocze jutro do laboratorium zrobić badania...
IMG_20180814_185646.jpg
IMG_20180814_185654.jpg
IMG_20180815_110947.jpg

Załączniki

• IMG_20180814_185646.jpg
    IMG_20180814_185646.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 307
  • IMG_20180814_185654.jpg
    IMG_20180814_185654.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 305
  • IMG_20180815_110947.jpg
    IMG_20180815_110947.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 296
Ania biedna :( jaki los jest przewrotny, najpierw trzeba się martwić żeby donosić a potem że dziecko nie chce jeszcze wyjść...

Naprawdę będziemy we wrześniu rodzic. :O

Ola ale macie w razie czego jakieś pieniążki? Ten ZUS to w ogóle bez wyobraźni. A jak ktoś nie ma grosza to ma nie jeść? :(

Moj mąż ma ochotę... Ale na nie chce i nie potrzebuje. I nie wiem kiedy mi się to zmieni :(

Ja to rozumiem ze facet potrzebuje i po tylu latach w związku rozumiem ze i ta sfera jest ważna. Oczywiście jak nie wolno to nie wolno. Zmuszać tez się nie wolno. Ale jeżeli się układa ok w związku i nie ma całej masy problemów i kłopotów na głowie, to myśle ze seks jest takim łączącym, ważnym aktem... wiadomo da się życ bez. Ale nawet na naukach przedślubnych mówili nam ze nic tak nie zbliża jak miłość fizyczna, bliskość i pieszczoty.

Nic nie ruszyło i wygląda jakby było nawet dalej niż tydzień temu. Rozwarcie jakby mniejsze, dziecko jakby mniejsze, aż gin 3 razy mierzył, bo tydzień temu wychodziło 3380, a teraz 3350... Przepływy w normie, wiec ponoć nie ma powodu do obaw. Jedynie skurcze większe na ktg, ale co z tego, jak nic nie dają oprócz bólu :/ jestem poobijana od środka, przez te ruchy młodego. Nie mogę się dotykać z boku brzucha, bo boli, jakbym miała siniaki. Położna mówi, że współczuje, bo pierwszy raz widzi tak stawiająca się macicę i takie ruchliwe dziecko w gratisie. Gin mówi, że mam wyjątkowy brzuch i że poleca dużo, dużo seksu, to wtedy powinno ruszyc. Już chciałam zapytać, czy się zgłasza na ochotnika, bo chlop to mnie kijem tknąć nie chce. Jestem zmęczona i zaniepokojona ta wagą Młodego. Bu. A i w tydzień przytyłam 3 kg...
StarAnia maly ma ładną wagę a pomiarami już w tak zaawansowanej ciąży bym się nie sugerowała. [emoji5]

reklama
Do góry