reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja pier... zrobili mi to powtorne ktg, niby sie uspokoilo ale maly calyy czas sie duzo ruszal, na koniec znowu zaczelo mu skakac tetno nawet powyzej 200:/ pigula kazala czekac na lekarza, przyszla jakas siksa i powiedziala ze ona nie ma uprawnien i ze mam czekac na innego.. a tamta pani doktor byla bardzo zajeta i nie miala czasu mnie przyjac, pielegniarka poszla do niej sama i wrocila z podpisanym wydrukiem z tekstem, ze juz moge isc do domu. Swietnie, najpierw mnie nastraszyli a potem z kwitkiem odprawiaja do domu. Z tego wszystkiego zaczal mi sie spinac brzuch i sie zaczynam zastanawiac czy to dobrze, ze dziecko sie ciagle rusza :/ nienawidze nfzu.

A prywatnie to chyba nawet nie robią ktg?
Może rzeczywiście jak oddali Ci kartę z podpisem to jest Ok i poprostu ma wielka aktywność dziś i stad takie wyniki.
Zawsze możesz jeszcze podejść do położnych by detektorem tętna Cię sprawdziły

reklama
Mi wyniki też lecą zwłaszcza płytki krwi ale za huj.... Nie mogę łykac tego żelaza

Poczytałam trochę sierpniowki ja już chcę tak jak one a tutaj jeszcze ponad miesiąc został normalnie muszę czymś głowę zająć i nie myśleć o tym że tak długo
Eeee tam długo... ty i tak masz syt. pozazdrościć. Pieczesz. Gotujesz. Śmigasz jak ja 10 lat temu... tobie zleci szybko.

Dzięki dziewczyny.
@KatarzynaCarmen u mnie 35 tydzień.

Jakoś tak się rozryczałam i przestać nie mogłam.
Już przed wizytą położna nie mogła serduszka znaleźć.
Mówiłam jej trzy razy gdzie tego serduszka szukać A ta mnie uparcie dźgała pod pępkiem. Nawet mi plus sprawdzała na nadgarstku..gdyby nie to że czułam jak.się rusza to jeszcze bym się wystraszyła.
Usg zrobił bo mu zgłaszała położna że nie mogła znaleźć.
@Mama7
Szukał główki na dole ale znalazł pod żebrami, ja jak dokładam rękę to czuje tą główkę przez brzuch.
Tylko myślałam do.tej pory że to pupa.
Już.dwa tygodnie tak jest ułożona.
Nawet wam pisałam że się rozpycha na boki bardzo daleko.
Wiem.Już czemu.
I wiem czemu nie latam siusiu w nocy.
Główka nie uciska na pęcherz.
Ostatnie USG miałam w 29tc.
Trwało długo i dowiedziałam się wszystkiego co powinnam.

Umówiłam się na poniedziałek do innego ginekologa, prywatnie na usg.
Niech on mi po ludzku, na spokojnie wytłumaczy co jest grane.
Kliniki to ja tu nie mam.
Do Łodzi 100km.
A za dwa tygodnie wracam do mojego na kolejną wizytę.

Dobrze, że pójdziesz do innego lekarza, zawsze to lepiej mieć kilka opinii. Zwłaszcza jak jeden prawie żadnej nie daje:(

Płacz do woli, bo to oczyszcza:):)

Mi ostatnio lekarz powiedział że od września będę chodzić na KTG do szpitala ale ustalimy konkrety na wizycie, osobiście ktg dla mnie fajna sprawa tak posłuchać dziecka

Ola a masz może szanse ten wynik skonsultować z kimś innym ? Jakikolwiek gin ? W jakiejkolwiek przychodni powinni Cię przyjąć a nawet jeśli nie to popatrzeć na to ktg i powiedzieć czy to poprawne takie rzeczy. A może choćby położna ? Cokolwiek byś się uspokoiła

Fajnie jeszcze jakby dawali ten zapis albo chociaz ksero, bo niestety ale „wydruk zostaje w dokumentacji a one na miejscu ksero nie maja”(jak ch*j).. w sumie nie wpadlam na to zeby zrobic zdjecie telefonem. Jędze takie tam pracuja w tym szpitalu, ze jestem wsciekla
jedziemy na 18:30 na szkole rodzenia, wiec tam poprosze polozna, zeby chociaz detektorem posluchala serduszka

reklama
Do góry