reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

No i wróciłam od lekarza.
Pół drogi z powrotem sobie płakałam.
Niczego się nie dowiedziałam konkretnego, USG trwało pewnie z 20 sekund :(
Nic nie wiem nt wagi małej ani łożyska.
Nawet nie mówił "córka" tylko "się ułożyło"
Jeszcze wyjdzie na to że płeć też się zmieniła
No.jakby doktorkowi odmieniło osobowość po.urlopie
Najważniejszą rzeczą jest to, że główkę znów ma u góry
:(:(:(:(:(
Z prawej strony, pod żebrami.

Uuuuuu szkoda. Przykro mi. Ja bym się wkurzyła i poszła do dobrej kliniki na usg , chociaż wiadomo jakby coś nie tak było to by mówił. Ale przecież każda z nas chce po badaniu mieć informacje.

reklama
Nigdzie dzisiaj nie pojechalam, bo spina mi sie brzuch. Zrobilam i zjadlam obiad. Teraz wcinam rurki z nadzieniem waniliowym i moj maly chyba zrobil salto- myslalam, ze mi brzuch rozniesie :)
Potem sie przestal ruszac, az sie zaniepokoilam i zaczelam pukac w brzuch- w koncu mi odwierzgnal ;).

Adell tylko pozazdrościć, ja już dawno się zorientowałam że lekarze na NFZ odwalaja tylko swoją robotę. Usg genetyczne chyba najważniejsze też 1minuta, pytam na kiedy termin porodu, prosZę zapytać prowadzącego lekarza. :/

O kurczę. Dla własnego spokoju może zapisz się na usg prywatnie. Ostatnio znalazłam lekarza, który zwykle usg robi ok 45 min, a czasem nawet dłużej jeśli trzeba. Może warto poszukać kogoś takiego w Twojej okolicy . Dobrze kojarzę, że jesteś z Łódzkiego?? Jeśli masz blisko do Łodzi to polecam Ci dr Ałaszewskiego. Super lekarz
, możesz sobie nawet przeczytać opinie w Internecie . I się nie załamuj bo na pewno wszystko jest dobrze [emoji4]

Mnie też straszą że dziecko za małe...no widocznie tak uwarunkowane. Pierwsza ciąża leżąca tydz przed porodem 3300 a wyszło 3800 natomiast w końcówce 37 było 2800 i nikt nie panikował Teraz 34+2 i jest ok 2400-2500 jak będzie ok 3 kg to super
Mnie nikt nie straszył a wręcz przeciwnie że wszystko dobrze, ale ja sama sobie zaczęłam wkrecac że waga niska ale tak naprawdę usg to myli się w 80 procentach więc już do końca ciąży nie mam żadnego usg i jestem bardzo szczęśliwa. [emoji4] ja też liczę że mała będzie miała wagę około 3 kg [emoji295]

Nie ma co mnie wczoraj przyjął taki miły lekarz... Robi USG nic a nic się nie odzywa pytam czy wszystko okey a on do mnie burczy przecież nie dam pani gwarancji że dziecko urodzi się zdrowe.... Później przyjmował mnie inny i ten mówi do niego po USG główka na 39 TC a brzuszek na 36 po czym wyszedł i zostawił mnie bez żadnego wyjadnienia
No to faktycznie był bardzo miły lekarz . ....

Właśnie u mnie miesiąc temu coś mówił o tym gbs, ale nie wiem czy teraz pobierze, czy na kolejnej wizycie ...ja mam taką sklerozę, jestem przerażona :D
Gąbka zamiast mózgu [emoji23] też tak mam, P na mnie "gąbka" woła [emoji23]

Hej... Przepraszam że ucieklam bez słowa. Ale musiałam trochę pobyć sama ze sobą i swoimi myślami. Po porodzie idę do psychologa lub psychiatry bo wiem że sobie sama nie poradzę. Chwilami jest dobrze a czasami jak wpadnę w panike i histerie to jakby szatan mnie opetal. Ale nie mogę się denerwować i nie będę bo widziałam na ktg że jak ja się zaczynam denerwować to i Maja ma wyższe tętno.

Jest mi ciężko. W sensie psychicznie. Boje się, panicznie się boję że los zabierze mi moje dziecko, że nie jest mi dane nic dobrego, że Bóg ze mnie zadrwi kolejny raz. Nie umiem się pozbyć tych myśli. Modlę się codziennie przed snem... Może ktoś na górze wysłucha.

Wracam już do was bo wcale mi nie jest lepiej. Tutaj zawsze jakieś informacje przydatne się przewijają. Doczytam dziś bo się kładę i już nic nie robię dzisiaj. Jedyne co mnie uspokaja to robienie jedzenia i ciast, ciasteczek których i tak nie jem. Ale jak pracowałam na sali weselnej to też mnie to uspokajalo :)

Trzymajcie się. Jak ogarnę te kilkadziesiąt stron wstecz to postaram się być na bieżąco.
Dobrze, że już jesteś. Po to jest toforum, żeby można było się wygadać. Cieszę się, że podjęłaś decyzję o tym, aby pozwolić sobie pomóc i pójdziesz do specjalisty.

Nie płacz :( przytulam cię mocno. Takiego konowała to tylko w głowę trzepnąć. Rozumiem, że może mieć gorszy dzień, ale to jego praca i problemy zostawia się za drzwiami. Jeszcze może się obkręci spowrotem akrobatka [emoji110] może rozważ jakieś prywatne USG nawet dla swojego spokoju?

Adell tylko pozazdrościć, ja już dawno się zorientowałam że lekarze na NFZ odwalaja tylko swoją robotę. Usg genetyczne chyba najważniejsze też 1minuta, pytam na kiedy termin porodu, prosZę zapytać prowadzącego lekarza. :/
Pewnie na NFZ też można trafić na dobrego, ale to rzadkość. Musi być ktoś z powołania..

reklama
Wiesz co im się w ogóle się nie chce robić tego usg . Co za gbur. Nie denerwuj się [emoji4] na pewno wszystko dobrze w którym tygodniu jesteś, ?

Do góry