reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja dziś nam gorszy dzień.. zwykle tu nie marudzę. Ale dziś siedzę i płaczę.. jedno odreagowuję tę sytuację z wczoraj z tą głupia matką i jej synem golasem .. D będzie z nim chodził do tej samej szkoły.. I boję się o niego bo tamten chłopiec nieobliczalny.. i uwzial sie ba d, dwa to pokłóciłam się z mężem o ten wyjazd właśnie, bo jemu się nie chce jechać zawęzić D do babci bo jeszcze nigdy sam nie był i nie chce zaraz po niego wracać.. A 3.. to przeżywam już że mój malutki synek pierwszy raz wyjeżdża beze mnie.. niby do dziadków i tylko 4 dni, ale jestem z nim bardzo zżyta i przeżywam. Niby sam chce spróbować i bardzo się cieszę, i to moi rodzice.. Ale mimo wszystko.. boję się i będę tęsknić..
Dobra idę robić ciasto bo dzisiaj gości mamy.. przepraszam cukrzyków.. będę robić brownie:)

A i nawet jak odebrałam gbs ujemny to się popłakalam.. bo byłam przekonana, że będzie dodatni..

Także tak..

Chloe ładne zdjecie;)
Ja tez pierszy raz wyslalam syna na 3 dni i tez juz sie nie moge doczekac zeby wrocil, a on dobrze zniosl rozlake, bo dzwonil, ze teskni, ale czy moze zostac jeszcze dluzej. Tam sa tez jego siostry cioteczne, tez bez rodzicow, wiec tez pewnie dlatego sie nie nudzi. I tez sie balam, jak go odwozilam to dalam im szczegolowe instrukcje, ze nad wode nie moga jechac, smarowac kremem na slonce itd. :) i oczywiscie kilka razy dziennie dzwonie hehe

reklama
Ale masz dzisiaj huśtawkę nastrojów :( Mam nadzieję, że szybko minie.
Trzymam kciuki, żeby Twojemu synkowi udało się mijać z tym chłopakiem i żebyś nie miała więcej styczności z jego nawiedzoną mamuśką.

Ja też nigdy nie śpię w dzień. Ale za to w nocy jak suseł :) Chociaż jak na susła wyjątkowo łatwo mnie wybudzić, jakiś głośniejszy szmer, bo coś spadło albo jak pies głośniej zapiszczy i ja już mam otwarte oczy. No i nie mam tej takiej fazy "łapania kontaktu z rzeczywistością", którą ma np. mój S. Jeeeeeżu jaki on jest drażliwy po przebudzeniu, odezwać się do niego nie można, a jaką czasami mam ochote go udusić!

U mnie też nic nie wspominał o KTG ;) GBS pobierze dopiero 4 września.
Właśnie u mnie miesiąc temu coś mówił o tym gbs, ale nie wiem czy teraz pobierze, czy na kolejnej wizycie ...ja mam taką sklerozę, jestem przerażona :D

Ja 36+2 i też nie miałam ani razu ktg . Jeśli nic się nie dzieje to robią chyba dopiero po terminie :)
Czyli może rzeczywiście nie ma takiej potrzeby żeby robić na tym etapie. Wiem, że 2 tyg przed terminem porodu będę miała KTG 2 razy w tygodniu . Taka informacje wyczytalam na stronie szpitala, w którym mam zamiar rodzić

@Mama7 o synka się nie martw, na pewno będzie się świetnie bawił u dziadków i nawet nie zdążysz odpocząć bo nim się obrócisz to te 4 dni już miną :)
A co do gorszego dnia to jeśli potrzebujesz wypłacz się i od razu będzie Ci lepiej :) hormony dają się już we znaki , końcówka ciąży nie należy do najłatwiejszych .

reklama
Do góry