reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mam nadzieję że jutro wyjdę mam ciśnienie w porządku więc to chyba nie będzie zatrucie tylko po prostu przez te upały no i zwróciłam uwagę położnym jak przynieśli mi śniadanie że to raczej dieta cukrzycową nie jestZobacz załącznik 888096
Obyś jak najszybciej wyszła do domu[emoji4] Też jestem na diecie cukrzycowej i to "danie " raczej nie ma z nią nic wspólnego...

reklama
Hej, a ja jadę już na działkę , wzięłam że sobą w razie czego torbę do szpitala ;) ale nie planuje tu na pustkowiu rodzić.... ja wizytę mam w następna środę bo jutro wolny dzień. I wtedy też te gbsy mi pobierze, i ja się nie gole bo jak to kiedyś zrobiłam to tak swedzialo że szok.
Ja jutro tez z powrotem jade po syna, bo zostal tam z dziadkami. A jutro juz zaczynam 38 tydz (37t0d) i coraz bardziej boje sie gdzies dalej ruszac...

Ja to staram się przetrwać te 29 piep...nych dni. Bo dzień w dzień jak nie urok to sraczka... aż mnie to nudzi. Dobrze że pogoda się ogarnęła! Choć tyle radości...

Grzmi jak moja d...a po grochówce i błyska i słońce świeci FAAAJNIE
Mi nawałnica w sobotę zalała podwórko i garaże pół godziny padało (lało) tak że nic nie było widać
IMG_20180811_123629.jpg

Załączniki

• IMG_20180811_123629.jpg
    IMG_20180811_123629.jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 338
Ja też mam nadzieję że pójdzie sprawnie :) no gdyby to nie była opcja tymczasowa to w życiu bym się nie zgodziła na mieszkanie u teściów .
Ja tez mieszkalam z tesciami przed slubem juz, pozniej jak sie syn urodzil i mial 2 lata, to sie wyprowadzilismy. Czyli jakos 4 lata :o ja wtedy nie pracowalam tylko studiowalam dziennie i zbieralismy kase na mieszkanie i szkoda nam bylo placic za wynajem, ale na szczecie sie nie wtracali do niczego :)

Właśnie ja tak to ogólnie też mam dobry bo godzinę po posiłku zawsze ok 85- 110. Generalnie jestem na pograniczu cukrzycy i dlatego ta dieta. Czyli czasem pozwalasz sobie na grzeszki?? Ja wczoraj pozwoliłam sobie na ciastko i loda, a tak to się pilnuje ale serio najchętniej to codziennie bym slodycze jadła [emoji38]

Pozwalam sobie i kontroluje:) a że wychodzi mi dobry cukier ( tzn wciąż w normach) to aż tak nie panikuje. Ale zawsze w porze posiłku by ta norma była zachowana

Hej ho :-) wczoraj mieliśmy spotkanie z fotografem, jutro wstępnie robimy zdjęcia, bo święto, więc i jemu pasuje, i mojemu S. Naszykuje kilka sukienek i dla mojego koszule.
Dzisiaj szkoła rodzenia, to zajadę do kwiaciarni zapytać o ten wianek. I może kupię jakieś buciki do zdjęć. On też tam niby coś ma. Oby jutro nie padało, bo coś dzisiaj tez pochmurno.
Wstałam rano, byłam na morfologii i tsh, bo w czwartek wizyta; zameldowałam nas i zgłosiłam do wywózki odpadów. Wróciłam, zjadłam śniadanie, wypiłam kawkę, wstawiłam pranie i zaległam w łóżko i trochę przysnęłam;-) nie chce mi się wstawać, a trzeba wywiesić pranie i ogarnąć trochę mieszkanie :-) i jakiś szybki obiadek.
Mój S.wczoraj wziął się za składanie komody, co się nawyzywał :D dzisiaj ma dokończyć i może łóżeczko mu się uda, to będę mogła zacząć prasowanie i układanie pierwszej partii ubranek :>
Wczoraj od 19 do 21 robiłam się na bóstwo
5B627AA6-B01F-49AF-8B2C-92DE7ADD9BB2.jpeg 4FF3ACAE-722F-40BA-B09F-798841166488.jpeg

Załączniki

• 5B627AA6-B01F-49AF-8B2C-92DE7ADD9BB2.jpeg
    5B627AA6-B01F-49AF-8B2C-92DE7ADD9BB2.jpeg
    275,3 KB · Wyświetleń: 128
  • 4FF3ACAE-722F-40BA-B09F-798841166488.jpeg
    4FF3ACAE-722F-40BA-B09F-798841166488.jpeg
    123,5 KB · Wyświetleń: 125
No pani doktor powiedziała że będzie koło 4 kg bo w 39 TC mam mieć cesarke troszkę jestem w szoku bo ja byłam malutka mąż też a tu taki duży bobas

Noo niestety przy cukrzycy tak moze byc, my z mezem tez nie bylismy ogromni, a maly w 34+1 2,5kg, wiec szykuje sie spory slonik.

Wlasnie bylam na ktg i troche sie wystraszylam, pierwszy raz mialam tak ze mlodemu tetno skakalo powyzej 180 az maszyna kilka razy wyla, mialyscie tak?:/ czekam wlasnie na konsultacje z lekarzem, zobaczymy co powie

reklama
Do góry