reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
To u mnie zero słońca aktualnie.
Ma się na deszcz, od 11:00 do 14:00 ma popadać i 22°-24°C
Także dziś tak do odspanięcia. O ile ciśnienie nie poleci na łeb na szyję. Wczoraj miałam 100/70

Na pogrzeb jednak nie jadę.
Nie mam z kim zostawić chłopców.
A na 14:00 wizyta.
W końcu się może dowiem ile kluska waży.
Oby tylko nie 3 kilo :confused:
Heh. Bo tak przewiduje mój scenariusz czarny ;)

Daj znać po..
Jestem przeciwniczką chodzenia z brzuchem na pogrzeby.. może to i dobrze się stało.. :/

KatarzynaCarmen właśnie przeglądam usg synka i powiem Ci, że dobrze, że nie wynikałam za bardzo wtedy.. zobacz pierwsze usg z 6kwietnia to było 35.3
Zobacz załącznik 888087
A kolejne z 19kwietnia 37.2
Zobacz załącznik 888088
Prawie 2 tyg później a wychodziło, że dziecko nie rośnie.. różne kliniki i różny sprzęt, lekarze itp..
Według 1 usg termin wychodził na 13kwietnia;) A już 19kwietnia na 23kwietnia;) termin z om miałam na 7maja, a urodziłam 13 po wywoływaniu i dziecko prawie kg większe..
Jak to teraz przeczytałam to pomyślałam, że to dobry przykład dla ciebie:) te ich pomiary:)
Dziekuje kochana jesteś [emoji9] faktycznie lepiej by było gdyby w ogóle nie robili usg pod sam koniec skoro nie umieją robić hehe tylko stres

To faktycznie początek dnia masz nieciekawy. Nie łam się, będzie lepiej. Chociaż wiadomo, że człowiekowi czasem sił brakuje..
Ja za to latam i robię milion rzeczy na raz i chwilowo padlam na kanape [emoji2] Boże jak ja nie znoszę prasowac [emoji38]
Ja dzisiaj zaraz po powrocie z zakupów zabieram się za prasowanie. Też nie znoszę! Ale trzeba. Teraz przynajmniej już mam złożone łożeczko i będzie gdzie odkładać sterty wyprasowanych ubranek, bo ostatnim razem to już nie wiedziałam gdzie, a nie chciało mi się od razu biegać do szafy :)

Na zdjęciach nie ma co oszczędzać.
Pamiątka na całe życie.
Potem człowiek sobie pluje w brodę.
Chyba przeżyję ;) Dobrze,że naprawdę nie lubię zdjęć inaczej byłabym diabelnie zła i zawiedziona. Absolutnie nie nadaję się na sesje pozowane, za każdym razem jak muszę pozować dłużej niż kilka sekund to tężeje mi twarz :D Serio najbardziej żal mi tego, że miałam żakiet i nie mam zdjęc w samej sukience z odkrytymi ramionami. Po co było całe to dopasowywanie u krawcowej... Jak na złość akurat tego dnia pogoda zaczęła się psuć ;(

Ale fajnie to wszystko opisujesz:) nawet dla przypomnienia miło.. dzieluję:)
Nie ma za co ;* Ja też dzięki temu układam sobie te informacje w głowie i lepiej zapamiętuję. Czasami okazuje się, że nie każdemu pasuje akurat taki wariant jaki proponuje nam położna, ale lepiej poznać taki niż żaden. Gdybym nie poszła do tej szkoły nie wiedziałabym absolutnie nic.

Plan porodu mamy sobie wydrukować stąd Link do: Plan Porodu - Dobrze Urodzeni
i zastanawiam się nad tymi punktami:
3. Proszę o założenie wkłucia dożylnego podczas porodu dopiero w chwili,
kiedy okaże się to niezbędne
TAK / NIE / BEZ ZNACZENIA

5. Pragnę uniknąć jakiejkolwiek formy wywoływania porodu
TAK / NIE / BEZ ZNACZENIA

Punkt 3 - o co w ogóle chodzi?

Punkt 5 - to tutaj ukrywa się cała ta oksytocyna?

reklama
U Nas chyba na burzę idzie... i dobrze jestem za!

Młody się wierci. Brzuch rypie.

Wczoraj kupiłam tę rudą farbę to może zrobię...

I chłopakom buty 10 zeta sztuka akurat na końcówkę wakacji na podwórko oczywiście Bartka cisną bo on ma stopy jak pancakesy. Po teściowej.

Do góry