reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A to nasza bryka [emoji480] [emoji128] [emoji111] fotelik P kazał od razu w aucie zamontować [emoji1]
IMG_20180809_200306.jpg

Załączniki

• IMG_20180809_200306.jpg
    IMG_20180809_200306.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 327
reklama
Łaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]

Ja to chyba się nie doczekam na zaręczyny, ale mój P to taki zadaniowy jest. Dziecko - trzeba zarobić na wyprawkę. Oświadczyny - rozpoczęcie przygotowań do ślubu, więc trzeba mieć kasę.

Jest kilka metod liczenia ruchów. Mi lekarz kazał liczyć od 9 do 21 tak jakby serie ruchów. Dziecko się rusza, rusza, rusza, a potem przerwa i to jest dla niego 1 ruch. Zaznaczam na karcie godzinę 10. serii.

U mnie póki co CC, bo mała pośladkowo ułożona. Ma czas do 21.08, żeby się przekręcić, bo wtedy mam wizytę i lekarz podejmie decyzję. Dodatkowo mam cukrzycę i nawet, jeśli się przekręci, niewiadomo jak się poród skończy. Marzyłam o SN, ale los jest złośliwy :)

Mi zawsze zostają śrubki itp. [emoji23] stąd mam w piwnicy karton dodatkowych śrubek i zaślepek.

Bo becikowe przysługuje za urodzenie żywego dziecka, więc raczej dopiero po porodzie wypisują zaświadczenie.

Mój P mówi, że wstyd to się obsrać, ale za to moja babcia zawsze mówi, że akurat obrać to się każdemu chociaż raz w życiu zdarzy [emoji23]
A ty nagadałaś o tych swędzących cyckach i mnie pół dnia dziś swędziały ;)

Łaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]

Ja to chyba się nie doczekam na zaręczyny, ale mój P to taki zadaniowy jest. Dziecko - trzeba zarobić na wyprawkę. Oświadczyny - rozpoczęcie przygotowań do ślubu, więc trzeba mieć kasę.

Jest kilka metod liczenia ruchów. Mi lekarz kazał liczyć od 9 do 21 tak jakby serie ruchów. Dziecko się rusza, rusza, rusza, a potem przerwa i to jest dla niego 1 ruch. Zaznaczam na karcie godzinę 10. serii.

U mnie póki co CC, bo mała pośladkowo ułożona. Ma czas do 21.08, żeby się przekręcić, bo wtedy mam wizytę i lekarz podejmie decyzję. Dodatkowo mam cukrzycę i nawet, jeśli się przekręci, niewiadomo jak się poród skończy. Marzyłam o SN, ale los jest złośliwy :)

Mi zawsze zostają śrubki itp. [emoji23] stąd mam w piwnicy karton dodatkowych śrubek i zaślepek.

Bo becikowe przysługuje za urodzenie żywego dziecka, więc raczej dopiero po porodzie wypisują zaświadczenie.

Mój P mówi, że wstyd to się obsrać, ale za to moja babcia zawsze mówi, że akurat obrać to się każdemu chociaż raz w życiu zdarzy [emoji23]
Mamy wizytę tego samego dnia :)

Biedna, że musisz się tak męczyć :( ale jeszcze tylko trochę... pogoda tez nie jest najlepszym sprzymierzeńcem.:(
A co do szpitala, to jak się coś dzieje to jednak lepiej w nim być niż w domu. Bo można liczyć na szybką pomoc i reakcje.

Przesyłam buziaki :)
Wiem, i dlatego tu jestem .. jutro o 5 rano mam mieć robiony mocz i jeszcze CRP zobaczymy co teraz wyjdzie i co zadecyduje ordynator.. dziękuję za buziaki ;)

Mi też niestety dokucza cukrzyca ciążowa. Dzidzia jest generalnie ciut większa niż powinna ale lekarz mówi, że wszystko w normie. U mnie już zaplanowane CC [emoji4]

reklama
Przysluguje za urodzenie zywego, ale zaswiadczenie moze wystawic, bo to jest zgodne z prawda od kiedy jestes pod opieka lekarza, a do samego wniosku to oprocz zaswiadczenia od lekarza, to zalacza sie m.in. odpis aktu urodzenia
To logiczne :) szczególnie że teraz można rejestrować narodziny przez internet więc wygodniej dostać takie zaświadczenie przed porodem i potem już nie latać po przychodniach dodatkowo a zająć się tylko papierami których jest w cholerę

@Bajdelka35. a powiedz mi orientujesz się jak to jest z "dołożeniem" noworodka do zasiłku rodzinnego i 500+
Bo teraz te dwa wypełniałam na K. i B. i na młodego dostałam o kosiniakowe i becikowe i teraz czy mam od nowa składać na wszystkich yrzech czy tylko na o nowo narodzone?

Do góry