reklama
A ty nagadałaś o tych swędzących cyckach i mnie pół dnia dziś swędziałyŁaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]
Ja to chyba się nie doczekam na zaręczyny, ale mój P to taki zadaniowy jest. Dziecko - trzeba zarobić na wyprawkę. Oświadczyny - rozpoczęcie przygotowań do ślubu, więc trzeba mieć kasę.
Jest kilka metod liczenia ruchów. Mi lekarz kazał liczyć od 9 do 21 tak jakby serie ruchów. Dziecko się rusza, rusza, rusza, a potem przerwa i to jest dla niego 1 ruch. Zaznaczam na karcie godzinę 10. serii.
U mnie póki co CC, bo mała pośladkowo ułożona. Ma czas do 21.08, żeby się przekręcić, bo wtedy mam wizytę i lekarz podejmie decyzję. Dodatkowo mam cukrzycę i nawet, jeśli się przekręci, niewiadomo jak się poród skończy. Marzyłam o SN, ale los jest złośliwy
Mi zawsze zostają śrubki itp. [emoji23] stąd mam w piwnicy karton dodatkowych śrubek i zaślepek.
Bo becikowe przysługuje za urodzenie żywego dziecka, więc raczej dopiero po porodzie wypisują zaświadczenie.
Mój P mówi, że wstyd to się obsrać, ale za to moja babcia zawsze mówi, że akurat obrać to się każdemu chociaż raz w życiu zdarzy [emoji23]
Mamy wizytę tego samego dniaŁaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]
Ja to chyba się nie doczekam na zaręczyny, ale mój P to taki zadaniowy jest. Dziecko - trzeba zarobić na wyprawkę. Oświadczyny - rozpoczęcie przygotowań do ślubu, więc trzeba mieć kasę.
Jest kilka metod liczenia ruchów. Mi lekarz kazał liczyć od 9 do 21 tak jakby serie ruchów. Dziecko się rusza, rusza, rusza, a potem przerwa i to jest dla niego 1 ruch. Zaznaczam na karcie godzinę 10. serii.
U mnie póki co CC, bo mała pośladkowo ułożona. Ma czas do 21.08, żeby się przekręcić, bo wtedy mam wizytę i lekarz podejmie decyzję. Dodatkowo mam cukrzycę i nawet, jeśli się przekręci, niewiadomo jak się poród skończy. Marzyłam o SN, ale los jest złośliwy
Mi zawsze zostają śrubki itp. [emoji23] stąd mam w piwnicy karton dodatkowych śrubek i zaślepek.
Bo becikowe przysługuje za urodzenie żywego dziecka, więc raczej dopiero po porodzie wypisują zaświadczenie.
Mój P mówi, że wstyd to się obsrać, ale za to moja babcia zawsze mówi, że akurat obrać to się każdemu chociaż raz w życiu zdarzy [emoji23]
Wiem, i dlatego tu jestem .. jutro o 5 rano mam mieć robiony mocz i jeszcze CRP zobaczymy co teraz wyjdzie i co zadecyduje ordynator.. dziękuję za buziakiBiedna, że musisz się tak męczyć ale jeszcze tylko trochę... pogoda tez nie jest najlepszym sprzymierzeńcem.
A co do szpitala, to jak się coś dzieje to jednak lepiej w nim być niż w domu. Bo można liczyć na szybką pomoc i reakcje.
Przesyłam buziaki
Trzymaj się nie piwiem ciepło bo tego masz pod dostatkiem ale dzielnie.Wiem, i dlatego tu jestem .. jutro o 5 rano mam mieć robiony mocz i jeszcze CRP zobaczymy co teraz wyjdzie i co zadecyduje ordynator.. dziękuję za buziaki
Angelika89
Fanka BB :)
Przysluguje za urodzenie zywego, ale zaswiadczenie moze wystawic, bo to jest zgodne z prawda od kiedy jestes pod opieka lekarza, a do samego wniosku to oprocz zaswiadczenia od lekarza, to zalacza sie m.in. odpis aktu urodzenia
Adell1994
ŚlicznyA to nasza bryka [emoji480] [emoji128] [emoji111] fotelik P kazał od razu w aucie zamontować [emoji1] Zobacz załącznik 886584
Adell1994
Daj jutro znać co tam słychać i trzymaj się dzielnieWiem, i dlatego tu jestem .. jutro o 5 rano mam mieć robiony mocz i jeszcze CRP zobaczymy co teraz wyjdzie i co zadecyduje ordynator.. dziękuję za buziaki
anika1203
Mi też niestety dokucza cukrzyca ciążowa. Dzidzia jest generalnie ciut większa niż powinna ale lekarz mówi, że wszystko w normie. U mnie już zaplanowane CC [emoji4]Łaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]
reklama
To logiczne szczególnie że teraz można rejestrować narodziny przez internet więc wygodniej dostać takie zaświadczenie przed porodem i potem już nie latać po przychodniach dodatkowo a zająć się tylko papierami których jest w choleręPrzysluguje za urodzenie zywego, ale zaswiadczenie moze wystawic, bo to jest zgodne z prawda od kiedy jestes pod opieka lekarza, a do samego wniosku to oprocz zaswiadczenia od lekarza, to zalacza sie m.in. odpis aktu urodzenia
@Bajdelka35. a powiedz mi orientujesz się jak to jest z "dołożeniem" noworodka do zasiłku rodzinnego i 500+
Bo teraz te dwa wypełniałam na K. i B. i na młodego dostałam o kosiniakowe i becikowe i teraz czy mam od nowa składać na wszystkich yrzech czy tylko na o nowo narodzone?