reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale naskrobane.
My byliśmy po obiedzie u teściowej.
Ma taki wielki basen w ogródku więc.chłopcy się popluskali. Bo w domu.już.wiatraki nie ogarniały.
Zostawiłam tam ich na.godzinkę i pojechałam na zakupy bo lodówka pusta.
W sklepie klima więc nie było źle.
Raz mnie tak coś ukuło w kroku że aż się zawahałam czy iść dalej czy stać w miejscu :p
Ale minęło i poczłapałam dalej.
Arbuza kupiłam. Będzie na kolację :p
Też dzisiaj kupiłam arbuza ale oczywiście mój wybór był średni i taki sobie ten arbuz . Moja babcia przywiozła z Włoch ostatnio , to był prawdziwy arbuz , jeszcze nie jadłam tutaj tak pysznego i soczystego jak tamten :)

Najlepszy arbuz musi być ciężki bo wiadomo że soczysty.
Nie może mieć ogonka bo dojrzały odchodzi łatwo a nie musi być zrywany na siłę.
I najlepiej żeby miał odgniecenie na.spodzie, najlepiej zżółciałe bo to znaczy że długo leżał sobie na grządce i miał czas słoneczko wchłonąć

Były takie fajne duże. Ale ja wzięłam.tylko połówkę bo gdzie bym miała takiego 10 kilowego sama wytaszczyć z kosza A potem do auta i do domu finalnie na pierwsze piętro ?!
Więc wzięłam poręcznego.no.bo cóż

Najlepszy arbuz musi być ciężki bo wiadomo że soczysty.
Nie może mieć ogonka bo dojrzały odchodzi łatwo a nie musi być zrywany na siłę.
I najlepiej żeby miał odgniecenie na.spodzie, najlepiej zżółciałe bo to znaczy że długo leżał sobie na grządce i miał czas słoneczko wchłonąć
Dobrze wiedzieć :) zapamiętam :) ktoś mi kiedyś polecał metodę na pukanie , że się puka w arbuza i jak jest taki głuchy odgłos to dojrzały ale jak dla mnie wszystkie brzmią tak samo :D

Na 2 godz wyszłam z młodym na plac zabaw a wy tyle piszecie!
U nas zaszło słońce o 17 i stanęło powietrze.. Potem trochę pogrzmialo i trochę wiatr się ruszył, ale ciągle pokazuje 29 stopni..
Jutro na 9 lekarz.. jak dobrze pójdzie, to wpisze mi już ostatnie zwolnienie;) bo miałam do wczoraj..
Dobrej nocki

U nas zaszło słońce o 17 i stanęło powietrze.. Potem trochę pogrzmialo i trochę wiatr się ruszył, ale ciągle pokazuje 29 stopni..
Jutro na 9 lekarz.. jak dobrze pójdzie, to wpisze mi już ostatnie zwolnienie;) bo miałam do wczoraj..
Dobrej nocki

Tobie tez dobrej :)

Zestawienie imion za pierwsze pół roku 2018

Jest tu ktoś kto nie ma wybranego jeszcze imienia ?

Link do: Imiona nadane dzieciom w pierwszym półroczu 2018 r. - Ministerstwo Cyfryzacji
Łaaaa, a ja Zuzie chciałam, a ona na pierwszym miejscu, więc dobrze, że jednak Martynka. Ich tylko 1000 [emoji23]

U mnie wszystko zadziało się w jeden miesiąc - styczeń - ciąża, zaręczyny i urodziny 30ste w jednym :) taki mocny początek roku miałam
Ja to chyba się nie doczekam na zaręczyny, ale mój P to taki zadaniowy jest. Dziecko - trzeba zarobić na wyprawkę. Oświadczyny - rozpoczęcie przygotowań do ślubu, więc trzeba mieć kasę.

Masakra i weź się nie martw później. Ja teraz obsesyjnie sprawdzam ruchy. Tylko już w sumie nie wiem jak mam liczyć? Czy 10 ruchów np. od 9 i zapisać godzinę kiedy 10 ruch, czy w ciągu godziny ile ruchów? Doradzcie?
Jest kilka metod liczenia ruchów. Mi lekarz kazał liczyć od 9 do 21 tak jakby serie ruchów. Dziecko się rusza, rusza, rusza, a potem przerwa i to jest dla niego 1 ruch. Zaznaczam na karcie godzinę 10. serii.

Później się będę martwić waga [emoji2] a jak to będzie u Was dziewczyny ? Poród naturalny czy cc ?
U mnie póki co CC, bo mała pośladkowo ułożona. Ma czas do 21.08, żeby się przekręcić, bo wtedy mam wizytę i lekarz podejmie decyzję. Dodatkowo mam cukrzycę i nawet, jeśli się przekręci, niewiadomo jak się poród skończy. Marzyłam o SN, ale los jest złośliwy :)

Ikea dała komplet śrubek i nie było problemu :) ogólnie nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek w jakimś meblu skądkolwiek zabrakło nam śrubek, także nie stresuj się na zapas
Mi zawsze zostają śrubki itp. [emoji23] stąd mam w piwnicy karton dodatkowych śrubek i zaślepek.

Ja też mam wizytę ale nie wiem czy pytać? Jakoś nie umiem chyba zaczekam aż urodze i w szpitalu mu dam te kartkę?
Bo becikowe przysługuje za urodzenie żywego dziecka, więc raczej dopiero po porodzie wypisują zaświadczenie.

@Bajdelka35. wstyd to kraść i na dupę spaść
Mój P mówi, że wstyd to się obsrać, ale za to moja babcia zawsze mówi, że akurat obrać to się każdemu chociaż raz w życiu zdarzy [emoji23]

Dobrej nocki
To ja byłam dzisiaj w pracy zawieźć l4 które mam wystawione do dnia porodu i o 17 było 23 stopnie :)

reklama
A to nasza bryka [emoji111] [emoji128] [emoji480]
IMG_20180809_200306.jpg

Załączniki

• IMG_20180809_200306.jpg
    IMG_20180809_200306.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 341
Do góry