reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

takim ręcznikiem papierowym bardziej higienicznie.

dziewczyny które rodziły już, mialyscie tak że po porodzie nie mogłyście zrobić siku? Ja tak mialam to powiedzieli ze jak nie zrobię to mi cewnik założą! na te rozwalone krocze jeszcze cewnik chcieli. Poprostu pęcherz był bardzo roziągnięty, już mi dzieciak nie uciskał na niego i nie mogłam zrobić tego siku. W końcu poszło po paru godzinach. ale byłam w strachu że mi to założą jeszcze, ja to się bardzo boje tych medycznych ingerencji ,np. przebicie wielką igłą pęcherza płodowego, albo jak widzę te przyżądy chirurgiczne to mi słabo, czuję się jak u rzeźnika :( nie wiem nie umiem opanować lęku swojego.... nie nawidzę szpitali ani personelu który tam pracuje, ja jestem osobą otyłą i za każdym razem spotykam się z krytyką... ehhh co za życie , szkoda że mężczyźni nie rodzą ;)
Wielu ludzi boi się spraw medycznych typu cewnik, narzędzia itp. Nie jesteś w tym sama. Życzę ci, abyś spotkała się tylko z życzliwym personelem, który zrozumie twoje potrzeby i nie będzie cię oceniał.
Gruba nie gruba to zawsze można oberwać ''standardowym''
Czego się drzeeee? Nogi rozłożyć umiałaaaaa to teraz trzeba pocierpieć.
:D
Mnie osobiście to nie spotkało ale to taki ''smaczek'' jak coś w stylu
-mamo kiedy obiad?
-jak się ziemniaki ugotują
:D:p
Dokładnie tak "standardowym". Wiem, że lekarze jeszcze gorsze mają teksty i to jest przykre, bo sami mają żony i dzieci i jakby ktoś ich rodzinę tak potraktował to by nie zostawili tak tego, a sami zadają przykrość.

Ale jestem zdania, że karma wróci do każdego.

reklama
Ja się dopiero kładę.
Znów się zeszło nie wiem na czym.
Ale dopakowałam torbę szpitalną między innymi.
Głodna jestem, tylko za późno już więc zapije wodą.
Kluska wyczuła materac po drugiej stronie brzucha i robi obroty. Standard.

A teraz moje drogie napiszcie mi to bo oszaleje czy ginekolog zajmuje się tego typu rzeczami co ja mam na tej pipie? Tzn tego syfa /czyraka/cyste itp????? Bo smaruje ta maścia ale ni cholery ujście się nie robi, nie ma kikuta aby wycisnąć aby napecznialy jak cholera i zaczyna boleć mocniej w piątek pokaże go lekarzowi o mam nadzieję się nim zajmie bo do dermatologa nie mam zamiaru iść i mu cipki pokazywać za przeproszeniem! Jezu zawsze coś się przypaleta, to zapewne przez te golenie zebrało się i nie chce wyjść
Jaka masz maść ?

Nie da się naprawdę wolę nie ryzykować
Ja dostałam w szpitalu Pimafucorf. Krem na receptę i to dziadostwo , które mam na pewno zmiękło i wydaje mi się ,że się wchłania. Mnie kosztowało 28 zł , ale na prawdę warto.
Ja bym się bała przebijać ,żeby się nie rozniosło. Brzuch mi nie pozwala na to ,żebym mogła wszystko ładnie i pięknie widzieć co ja tam robię [emoji16]

Ja mówiłam , też gruba jestem [emoji16] i mam wywalone na lekarzy.
Nie mam zamiaru każdemu opowiadać swojej historii. Najważniejsze ,że moja ginekolog wie , jej ufam. 8 dni w szpitalu i jedna niunia chciała się na mnie wyżyć , więc ja troszkę humorystycznie wzięłam. Oczywiście później przez hormony swoje odplakalam [emoji16] Po za tym ja też już mam 100+
Tylko przy początku ciąży ważyłam ok 85 kg. Nikt mi tyle nie dawał , maks 68 , bo bardzo dużo ćwiczyłam . Nie lubię jak ktoś patrzy na wagę , jako wyznacznik ;))
A często , gęsto sami lekarze proszą się o dietę odchudzającą.

reklama
Do góry