reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

takim ręcznikiem papierowym bardziej higienicznie.

dziewczyny które rodziły już, mialyscie tak że po porodzie nie mogłyście zrobić siku? Ja tak mialam to powiedzieli ze jak nie zrobię to mi cewnik założą! na te rozwalone krocze jeszcze cewnik chcieli. Poprostu pęcherz był bardzo roziągnięty, już mi dzieciak nie uciskał na niego i nie mogłam zrobić tego siku. W końcu poszło po paru godzinach. ale byłam w strachu że mi to założą jeszcze, ja to się bardzo boje tych medycznych ingerencji ,np. przebicie wielką igłą pęcherza płodowego, albo jak widzę te przyżądy chirurgiczne to mi słabo, czuję się jak u rzeźnika :( nie wiem nie umiem opanować lęku swojego.... nie nawidzę szpitali ani personelu który tam pracuje, ja jestem osobą otyłą i za każdym razem spotykam się z krytyką... ehhh co za życie , szkoda że mężczyźni nie rodzą ;)
A co ma do tego otyłość ? Nie mogą cię źle traktować mnie to się nóż w kieszeni otwiera czy jestem gruba czy chuda maja traktować mnie tak samo, ja dzisiaj byłam w przychodni strajki w szpitalu ciotka pracuje też strajki jeszcze chwilę i nie będzie gdzie się leczyć

reklama
takim ręcznikiem papierowym bardziej higienicznie.

dziewczyny które rodziły już, mialyscie tak że po porodzie nie mogłyście zrobić siku? Ja tak mialam to powiedzieli ze jak nie zrobię to mi cewnik założą! na te rozwalone krocze jeszcze cewnik chcieli. Poprostu pęcherz był bardzo roziągnięty, już mi dzieciak nie uciskał na niego i nie mogłam zrobić tego siku. W końcu poszło po paru godzinach. ale byłam w strachu że mi to założą jeszcze, ja to się bardzo boje tych medycznych ingerencji ,np. przebicie wielką igłą pęcherza płodowego, albo jak widzę te przyżądy chirurgiczne to mi słabo, czuję się jak u rzeźnika :( nie wiem nie umiem opanować lęku swojego.... nie nawidzę szpitali ani personelu który tam pracuje, ja jestem osobą otyłą i za każdym razem spotykam się z krytyką... ehhh co za życie , szkoda że mężczyźni nie rodzą ;)
Pozatym weź olej to za przeproszeniem jeśli z tobą będzie ok i dziecko zdrowe to tylko się cieszyć pamiętaj że już tych wstrętnych mord które cię krytykują już nie zobaczysz, najlepiej skupić się wtedy na sobie i dziecku, położne i tak na drugi dzień zapomną a że tu była taka gruba itp więc nie ma się co przejmować

Maść coś nie pomaga ale dopiero trzeci dzień smaruje

Ile ważysz? Ja też jestem gruba i mam w dupie personel szpitalny i innych, pamiętaj nikt nie może Cię obrażać nie daj się!!! Każdy człowiek jest inny gruby, chudy, krzywy, brzydki, ładny itp ja wolę jakoś cesrake niż jak pomyślę o porodzie naturalnym to mi słabo jakoś, damy radę musimy napewno urodzić
Ja też się strasznie boję porodu [emoji29] już w pewnej chwili rozwazalam poród w klinice w pl za 5000 zł.ale już jakoś mi przeszło jednak 1000 km to trochę daleko żeby później wracać z małą [emoji295]

Gruba nie gruba to zawsze można oberwać ''standardowym''
Czego się drzeeee? Nogi rozłożyć umiałaaaaa to teraz trzeba pocierpieć.
:D
Mnie osobiście to nie spotkało ale to taki ''smaczek'' jak coś w stylu
-mamo kiedy obiad?
-jak się ziemniaki ugotują
:D:p

Dzięki za słowa pocieszenia ;) ważę bardzo dużo, wstyd się przyznać, powiem tylko że ponad stówę :( też uważam że każdy ma prawo być szczęśliwym, mieć rodzinę , dzieci, czy to gruby czy chudy czy brzydki... no zobaczymy jak tym razem na kogo trafię... jeszcze się nie zdecydowałam między dwoma szpitalami który wybrać. KatarzynaCarmen ja już nie wiem co lepsze czy ta cc czy sn.

Dzięki za słowa pocieszenia ;) ważę bardzo dużo, wstyd się przyznać, powiem tylko że ponad stówę :( też uważam że każdy ma prawo być szczęśliwym, mieć rodzinę , dzieci, czy to gruby czy chudy czy brzydki... no zobaczymy jak tym razem na kogo trafię... jeszcze się nie zdecydowałam między dwoma szpitalami który wybrać. KatarzynaCarmen ja już nie wiem co lepsze czy ta cc czy sn.
Ale jesteś wysoka więc ta waga inaczej się rozkłada.
Tak jak pisała @Bajdelka35 szpital to tylko kilka dni, nawet jakbyś trafiła na jakąś pipe wredną to po pierwsze można zrypać od góry do dołu a po drugie to będziesz widzieć ją ostatni raz w życiu. Więc kij takiej w oko

Jesteś bardzo dobrym człowiekiem a w jakim rozmiarze to nieważne :)

Ja też już ważę ponad 100 i mimo że się staram, nie jem słodyczy i w sumie mam cukrzyce to pilnuje diety A i tak tyje ehh
Ale ja zawsze byłam utyta i miałam okazję kilka razy leżeć w szpitalu i zawsze traktowanie jak bym była gorszego sortu. Staram się nie przejmować ale nie zawsze się da, szczególnie w ciąży jestem wrażliwa i momentalnie płakać mi się chce , a gula w gardle nie pozwala mówić. Ale co zrobić i tak nie schudne od ich gadania

reklama
Ogólnie nie ma co się przejmować.
Praktycznie wychodzi tak, że hormony walą w dekiel i w takim szpitalu jest się fontanną podatną na wszystko.
Nie zawsze oczywiście ale bywa.

Do góry