reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ja ostatnio w nocy miałam takie boksy od synka aż mnie to obudzilo jak nigdy a wy tu piszecie że jak tak się dzieje to ba IP no idzie zwariował normalnie przesyatszylam się, ale od tamtej pory czuje ruchy regularnie matko aby wszystko było u nas ok
Za dużo internetów :oops:
Mi lekarz w żadnej z trzech ciąż nie kazał liczyć ruchów, nie mówił nic o tym że jak mocniejsze ruchy to na pogotowie .....
A tu im bliżej rozwiązania tym "ciekawsze" historie.
Czyżby trzeba było odstawić internety? o_O

Ja to aż sama się wystraszyłam czytając to.
Bo mi nigdy pępowina nawet na myśl nie przyszła.
A co z taką "wiadomością" kobieta ma zrobić? Straszenie bez sensu. Tylko dzień psuje
wiele rzeczy mi nie smakuje, nawet woda.
Generalnie chodzi o to, ze maly sie inaczej rusza, ontensywniej i bolesniej. Ona tez mowila, ze moze dlatego, ze inna pogoda jest, mniej upalna a dzieci brzuszkowe tez na to reaguja. Powiedziala tez, zeby ufac instynktowi matki, ze kobita czesto czuje kiedy cos jest nie tak. I reagowac zgodnie z przeczuciem.
Polecila tez picie 3l, bo dziecku tez moze byc zle z powodu zlego nawodnienia, nawet ilosc wod moze sie zmienic. Wiem, ze wszystkie to wiemy, ale z wykonaniem roznie. Ja akurat przed ciaza pilam wiecej niz w ciazy. Pilam b.duzo, a teraz
Odpowiedz w poscie mi sie wpisala...to ja wyedytowalam-powinno byc ok

Ostatnia edycja:
Kurczę a ja z "ciąży" to mam tylko zdjęcia które sama sobie zrobię "do lustra"
Bo chłopu wysyłam czasem.
Mam.dosłownie dwa lub trzy które zrobił mi.ktoś inny i na.którym widać że w ciąży jestem.

Ja myślałam o sesji ciążowej ale kurde ciagle coś mnie zniechęca. I teraz aż się boje, że potem będę żałowała i w sumie nie wiem co robić :)

A ja sex mam regularnie, ale sama z siebie nie potrzebuje. Choć sny erotycznie mam co noc i to z obcymi kolesiami [emoji14]

Za to mój wiecznie posiadany bo przez te gorąco to chodzę prawie nago lub nago śpię to go bierze ochota. Choć ostatnio to aż mnie wkurzył, bo był w łazience to myśle wezmę sobie lusterko sprawdzę jak tam moje hemoroidy. I akurat wlazł do pokoju to mu mówię co robię bo myślałam, że go zniechęci ale gdzie tam, tak się rzucił na mnie ze mało lustra nie pobił [emoji14]

Ciekawe czy masaż by mi zrobił krocza :)
Ja to na takim ciśnieniu chodzę że masakra... Ale czasami go przekabace bo wiadomo on też potrzeby ma ile będzie mówił nie [emoji16]
Hej dziewczynki :) Czytam Was na bieżąco chociaż czasem ciężko nadążyć :) U mnie dzisiaj 36+4, termin z OM 02.09 a USG 05.09 i mam nadzieję, że urodzę we wrześniu, nie chcę wcześniej :( Po ostatniej wizycie 1.08 szyjka długa i zamknięta i niech taka na razie będzie ;p Synek w 35+4 ważył 2440. W czwartek mam spotkanie z położną, pogadamy, zobaczymy oddział itp. W sobotę moje dziewczyny zrobiły mi imprezkę (a co, mąż będzie robił "pępkowe" to mnie się też należy :))
Super pamiątka [emoji4]
Czemu oni tak lubią straszyć?
A słyszałyscie o tym co wydarzyło się w Bytowie?
Kiedy zgłosiła się do szpitala z silnymi skurczami i bólem brzucha w szóstym miesiącu ciąży, była przekonana, że uzyska fachową opiekę. Od dziecka choruje na epilepsję, dlatego uznała swój stan za niezwykle niebezpieczny (a zresztą, czy zdrowy czy chory, to i tak nie jest dobry objaw), lekarz miał zbadać ją, a potem powiedzieć „płód jest obumarły”. Za chwilę dodał jednak „żartowałem”.

Znowu kiepski dzień :( ta psychiatra sama powinna się leczyć...
Widziałam właśnie nie wiem ale ja bym chyba go tam zjadła a na pewno mój mąż

Za dużo internetów :oops:
Mi lekarz w żadnej z trzech ciąż nie kazał liczyć ruchów, nie mówił nic o tym że jak mocniejsze ruchy to na pogotowie .....
A tu im bliżej rozwiązania tym "ciekawsze" historie.
Czyżby trzeba było odstawić internety? o_O
Ponoc trzeba reagowac na zmiane "wzorca ruchow", jesli sie dziecko nie rusza, slabo rusza albo jak sie rusza bardzo gwaltownie.

reklama
Ja myślałam o sesji ciążowej ale kurde ciagle coś mnie zniechęca. I teraz aż się boje, że potem będę żałowała i w sumie nie wiem co robić :)
Polecam :) my mamy mase pieknych zdjec. Pytalam o sesje z noworodkiem. Fotografka mowi, ze po porodzie to czesto nie ma sie sil, ale fajnie wychodzi taka na roczek z chodzacym dzieciem :)

Do góry