reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No to byłam dzisiaj u ginekologa. Jestem w 32t+3d i Blanka waży równe 2000 g. Wszystko jest w porządku. Ale o zobaczeniu buźki moglam tylko pomarzyć. Mała dalej siedzi głową w dół za kością łonową - minimalnie wyżej, bo głowa rośnie wiec musi się podnosić i jest odwrócona twarzą do środka... Teraz ułożenie ginekolog określił już nie jako główkowe a dowolne. Pytałam czy wciąż nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN no i wszystko jest w porządku - cały czas zapowiada się na poród naturalny.

Na następnej wizycie 4 września będzie pobierał próbke do badania gbs, dostałam skierowanie na mocz i morfologię, nie będziemy powtarzać badania na HIV, bo nie widzi potrzeby - stwierdził że to badanie powinno się powtarzać u kobiet u których zwiększone jest ryzyko zarażenia się.

Kurde, wziernik ledwie się mieści, jak ja mam tamtędy wypchnąć dziecko. Aaaaaa!

Dasz rady :) Będzie dobrze. u mnie młody ma nos pod spojeniem łonowym lekarz mi pokazał wczoraj otwarte usta i dziurki w nosie :):)

No to byłam dzisiaj u ginekologa. Jestem w 32t+3d i Blanka waży równe 2000 g. Wszystko jest w porządku. Ale o zobaczeniu buźki moglam tylko pomarzyć. Mała dalej siedzi głową w dół za kością łonową - minimalnie wyżej, bo głowa rośnie wiec musi się podnosić i jest odwrócona twarzą do środka... Teraz ułożenie ginekolog określił już nie jako główkowe a dowolne. Pytałam czy wciąż nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN no i wszystko jest w porządku - cały czas zapowiada się na poród naturalny.

Na następnej wizycie 4 września będzie pobierał próbke do badania gbs, dostałam skierowanie na mocz i morfologię, nie będziemy powtarzać badania na HIV, bo nie widzi potrzeby - stwierdził że to badanie powinno się powtarzać u kobiet u których zwiększone jest ryzyko zarażenia się.

Po prostu wstydliwa.. najważniejsze, że wszystko dobrze.. 2kg to już coś:)
Dasz radę.. każda z nas da:) jesteśmy do tego stworzone jak do niczego innego..

Rob ten masaż krocza żebyś nie popękała

reklama
W ogole dzisiaj jak mi szukala tetna polozna to nie mogla znalezc nisko i jakos 4-5 cm powyzej pepka znalazla i az sie pytala jak dziecko jest ulozone. No od dluzszego czasu glowa w dol, wiec stwierdzila, ze dobrze ze jest wysoko hmm. A moze sie przekrecil?
Ja od niedawna tez czuje czkawke kilka razy dziennie :)

Do góry