reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja jestem w połowie 33 tygodnia i żadnej czkawki jeszcze nie było.

Teraz boję się jechać gdziekolwiek gdzie nie ma wc.. czasami ledwie wyjdę z domu i zaraz czuję że znów musze na kibelek.

Tak piszecie o tych stopach, peelingach, ścieraniu. Nic nie robię ze stopami i mam miękkie i gładkie pięty. Wam tak same z siebie zaczęły twardnieć?

Ja dużo boso chodzę. Drugie to każdy ma inna skore ... ja mam kijowa pod każdym względem:) przy cukrzycy są problemy ze stopami i przy nadwadze z tego co wiem ... i błędy pielęgnacyjne. Np długie i częste moczenie stop powoduje narastanie naskórka i jego wysuszanie i rogowacenie.

@Mama7 - dziecko trzecie. W domu mam Zosię - 4 lata, Szymka 2 lata, a teraz czekamy na Liliankę. Termin na 26/28 września. Mam nadzieję, że dotrzymamy tego terminu, bo mam skracającą się szyjkę.
Fajne różnice między dzieciaczkami masz. Ja mam synka 7 lat w domu.. od września do 1 klasy idzie.. termin porodu na 9 września.. i czejamy na coreczke. Imie chyba Klaudia, ale jeszcze m nie zaakceptował;)
Koniec września, to sierpień u Ciebie nie czas na poród. Chociaż do początku września musisz czekać;)

Odebrałam młodego że szkoły.. wybiegany, wybawiony.. szczęśliwy jak nie wiem co.. jutro znów chce iść rano i odebrać bo później.. teraz chwilę bajkę pooglądać i znów wychodzimy..

Nowa pościel bawełniana w liski, płaska mini podusia do wózka oraz w słonie organizer na pmapersa, chusteczki mini krem, smoczek itp do torby do wózka
Kochana jest mamcia:tak:

Załączniki

• DSC_2282.JPG
    DSC_2282.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 108
  • DSC_2283.JPG
    DSC_2283.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 113
  • DSC_2284.JPG
    DSC_2284.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 103
reklama
No to byłam dzisiaj u ginekologa. Jestem w 32t+3d i Blanka waży równe 2000 g. Wszystko jest w porządku. Ale o zobaczeniu buźki moglam tylko pomarzyć. Mała dalej siedzi głową w dół za kością łonową - minimalnie wyżej, bo głowa rośnie wiec musi się podnosić i jest odwrócona twarzą do środka... Teraz ułożenie ginekolog określił już nie jako główkowe a dowolne. Pytałam czy wciąż nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN no i wszystko jest w porządku - cały czas zapowiada się na poród naturalny.

Na następnej wizycie 4 września będzie pobierał próbke do badania gbs, dostałam skierowanie na mocz i morfologię, nie będziemy powtarzać badania na HIV, bo nie widzi potrzeby - stwierdził że to badanie powinno się powtarzać u kobiet u których zwiększone jest ryzyko zarażenia się.

Kurde, wziernik ledwie się mieści, jak ja mam tamtędy wypchnąć dziecko. Aaaaaa!

Do góry