reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U mnie się pojawiły rozstępy , wiadomo że nic się na to nie da poradzić pomimo tego że od 2 miesiąca smaruje się bio oilem. Ale jak to zobaczyłam to prawie się rozpłakałam, hormony szaleją.

Ja nie wiem jak się robi masaż krocza i nikt mi to nie zlecił czy to boli ? Sorki za głupie pytanie ale w Holandii to nic takiego nie mówią .

Kochana musisz neta pytać albo @StarAnia głowę zawrócić. Ja nie robię bo to trzecie dziecko i myśle ze spokojnie arbuz by wylazł bezproblemowo [emoji23] wiem ze trzeba mieć jakoś olejek naturalny i się masuje wejście rozciągając żeby było uelastycznione i wtedy mniej cierpi przy porodzie. Tu tez mało kto o tym mówi... może co fajniejsze położne.

U mnie się pojawiły rozstępy , wiadomo że nic się na to nie da poradzić pomimo tego że od 2 miesiąca smaruje się bio oilem. Ale jak to zobaczyłam to prawie się rozpłakałam, hormony szaleją.

Nie płacz. Ja mam masakrę po pierwszej ciąży. One są genetyczne i jedna będzie mieć choć smaruje a inna nie ... zależy jaka ma się skore. Z czasem zjaśnieją, są tez fajne zabiegi... głowa do góry. To nie rozstępy to są prążki tygrysicy :) pokazują ze my kobiety jesteśmy niezniszczalne !

. Ja nie robię bo to trzecie dziecko i myśle ze spokojnie arbuz by wylazł bezproblemowo [emoji23] wiem ze trzeba mieć jakoś olejek naturalny i się masuje wejście rozciągając żeby było uelastycznione i wtedy mniej cierpi przy porodzie. Tu tez mało kto o tym mówi... może co fajniejsze położne.
Arbuz powiadasz ......
Ciekawe bardzo jak to faktycznie jest.
Mam znajomą co dzieci wypluwa a nie.rodzi.
Pierwsze urodziła pod.szpitalem w samochodzie. Główka wyszła.
Teraz jest w ciąży czwartej. Pewnie kichnie i dziecko od razu wpadnie do łóżeczka....

Ja nie umiem.ocenić obiektywnie moich porodów bo przy pierwszym to byłam gruba no i to był pierwszy poród więc.jednocześnie ciemna jak tabaka w rogu.
Przy drugim byłam już szczuplejsza te 15 kilo i wiedziałam jak to tam trzeba przeć. A pomimo to przez 3,5h z 7,5 miałam takie mega krzyżowe bóle że wcale mi to nie ułatwiało. Tym bardziej na końcówce porodu.
Oby faktycznie trzecie się wytoczyło jak kulka

Arbuz powiadasz ......
Ciekawe bardzo jak to faktycznie jest.
Mam znajomą co dzieci wypluwa a nie.rodzi.
Pierwsze urodziła pod.szpitalem w samochodzie. Główka wyszła.
Teraz jest w ciąży czwartej. Pewnie kichnie i dziecko od razu wpadnie do łóżeczka....

Ja nie umiem.ocenić obiektywnie moich porodów bo przy pierwszym to byłam gruba no i to był pierwszy poród więc.jednocześnie ciemna jak tabaka w rogu.
Przy drugim byłam już szczuplejsza te 15 kilo i wiedziałam jak to tam trzeba przeć. A pomimo to przez 3,5h z 7,5 miałam takie mega krzyżowe bóle że wcale mi to nie ułatwiało. Tym bardziej na końcówce porodu.
Oby faktycznie trzecie się wytoczyło jak kulka

Chodzi mi bardziej o sama ... no wiesz. Wiadomo ze wiele zależy od mięśni itd ale myśle ze skoro za pierwszym nie było tragedii (dwa szwy) drugie dziecko malutkie pęknięcie bez szycia to myśle ze i to trzecie wyjdzie bez problemu. Tym bardziej ze zapowiada się mniejszy. Co do parcia, czasu itd to nie wypowiadam się bo różnie jest. Heh trzeba było by znaleźć coś wielkości główki i sprawdzać [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] odbija mi z leżenia już

reklama
Nie płacz. Ja mam masakrę po pierwszej ciąży. One są genetyczne i jedna będzie mieć choć smaruje a inna nie ... zależy jaka ma się skore. Z czasem zjaśnieją, są tez fajne zabiegi... głowa do góry. To nie rozstępy to są prążki tygrysicy :) pokazują ze my kobiety jesteśmy niezniszczalne !
Mój S. mówi że przecież nasz junior jest warty wszystkiego i żebym się nie przejmowała ale wiadomo jak to jest .

Do góry