reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziś mam jakąś dziwną położna. Obudzila nas o 7 po badaniach i kazlaa nam sprzątać. Obchód był prawie o 10. Potem robiła mi ktg i stwierdziła ,że tam gdzie mam tłuszcz nie przyłoży mi tego kółka z żelem od ktg. Mówi do mnie no droga panno ! I podpytuje ile ja ważę . Jak by ją coś obchodziło. Inne położne przykładały tam gdzie mam tłuszczyk i trwało to sekundę , każda się dziwi , że tyle mogę ważyć.
Pytam się czy będę miała jeszcze jakieś badania ? A co by pani chciała ??? Ani w bobra dobrze nikt nie zajrzy ,czy coś się zmienia , ani czy stan zapalny znikną. Jak wyjdę. Pojadę sama na badania krwi i niech sprawdza.

Dziś mam jakąś dziwną położna. Obudzila nas o 7 po badaniach i kazlaa nam sprzątać. Obchód był prawie o 10. Potem robiła mi ktg i stwierdziła ,że tam gdzie mam tłuszcz nie przyłoży mi tego kółka z żelem od ktg. Mówi do mnie no droga panno ! I podpytuje ile ja ważę . Jak by ją coś obchodziło. Inne położne przykładały tam gdzie mam tłuszczyk i trwało to sekundę , każda się dziwi , że tyle mogę ważyć.
Pytam się czy będę miała jeszcze jakieś badania ? A co by pani chciała ??? Ani w bobra dobrze nikt nie zajrzy ,czy coś się zmienia , ani czy stan zapalny znikną. Jak wyjdę. Pojadę sama na badania krwi i niech sprawdza.

A antybiotyk ile jeszcze masz ? Dożylnie ?Bo ja bym przedzwoniła do swojej lek czy widzi przeciwskazania medyczne do wypisu na zadanie ...więcej chyba załatwisz na własna rękę jak tam.

Siedzę w tej wannie i miałam napisać że już po skurczach... ale nie. Tzn. póki co nie rypie. I troszkę się uspokoiło i wyciszyło... coś mniemam że posty o skurczach bedą moimi częstymi ;) aż wszyscy bedziemy mieć dość.

reklama
Może przedporodowe oszczędzanie sił :)
Hope so. Wkurza mnie, że cała ciążę leciały ze mnie jakieś dziwne gluty, upławy takie, że wkładkę co godzinę zmieniałam, a teraz susza. W czwartek ciąża donoszona, a tu się nic nie zapowiada. Wredny po tatusiu, najpierw się pchal, a teraz focha strzelił i siedzi [emoji14]

Do góry