reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dajcie spokój.... trafić na dobra położna to jest cud. Starania to też masz przeżycia :/ widzę że opuchniecia nie dają ci spokoju, a co się bada wtedy? Coś z krwi czy moczu? Wiciowamama powinni te cc zrobić a nie kłaść ci się na brzuchu. Ja wam powiem szcZerze że nie lubię tego badania ktg, denerwuje mnie ten dźwięk, to że nie można się rusZyć na siku, że czasem zaświeci się czerwona lampka a nie zielona i ja się stresuje co jest. Chyba mam uraz po 1 ciąży bo z powodu złego zapisu ktg leżałam na patologii kilka dni. :/ ten 3ci trymestr jest okropny, boli mnie wsZystko, spać nie mogę wcale :(

reklama
@GoJ ja w pewnym momencie brałam ten Gaviscon w tabletkach i bardzo dobry był, bo trzeba go rozgryźć i rzuć. Taka emulsja się robi. No i nie ma cukru, a Rennie ma od groma i może jeszcze gorzejci ten żołądek podrażnia.

Ja się dopiero położyłam.
Ogarnęłam mieszkanie tak po wierzchu bo jutro położna przychodzi.
Ciekawe czegóż to nowego dowiem się o jej remoncie w domu.
Phi. Zapytam ją jutro o plan porodu, może słyszała że coś takiego istnieje :D
I czy w naszym szpitalu zmieniło się coś po wprowadzeniu tej polityki okołoporodowej.
Czy może mają gaz dla łagodzenia bólu albo co o ochronie krocza ma do powiedzenia.
Najwyższy czas żeby objawiła swą mądrość :p
W ogóle czy wie cokolwiek na temat porodów w naszym szpitalu. Haha

Hej, ja klikam z mojego nowego mieszkania :-) mój zasnął , a ja jakoś nie mogę :D a rano obiecałam, że z nim wstanę do pracy koło 5 i wypijemy razem kawę :D nie będę narazie dość aktywna, bo nie mamy jesCze internetu, a ten z tel to u mnie na wsi różnie chodzi :p
@wojtyśka gratuluje, dużo zdrówka dla Was!
U mnie dzisiaj trochę chłodniej, od razu mi opuchlizna zeszła, aż inaczej się czułam, chociaż dzień długi...
jutro będę walczyć z nauka obsługi płyty indukcyjnej, segregowaniem naszych szpargałów i uruchomieniem multiroomu ech

reklama
Witam z rana. Ja już po podaniu antybiotyku, wazeniu i porannych badaniach :) oraz po rzyganku [emoji16]
Noc przespałam całkiem , całkiem. Pogonilam w nocy sprzed okien dzieciaki z piwem, bo się darli. Nie wiem czy nie ogarnęli ,że tu porodówka i dzieciątka małe śpią? No ale szybko uciekli :D

Teraz oczekujemy na obchód ;)

Do góry