reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mi czasem tylko brzuch cały twardy się robi.
Robi się wtedy taka właśnie twarda kulka.
Też się wtedy mała nie rusza.
Jest to nieprzyjemne ale nie.czuje bólu pleców ani bólu jajników.
I tak w sumie to nie liczę.tego jako.skurczu.
Hmmm.
Trzecia ciąża i.nie.wiem ;)
A ja pierwsza i tez nie wiem czy ja w ogole od poczatku mialam skurcze :o nie mam pojecia jak je rozpoznać... czasem w 5 czy w 6 msc twardnial brzuch ale to bylo doslownie kilka dni. Samo twardnienie liczyc jako skurcz ??

Mi też twardnieje brzuch jak chodzę szczegolnie. A skurcze takie już porodowe to ja porównuje do mega zaparcia, czuję się jakby chciało kupę a nie możesz zrobić... ja to się już boję co to będzie, przy 1 porodzie miałam pęknięcie krocza 3 stopnia :( tak mnie pozszywali że myślałam że mi dupsko zaszyli i do wc pójść tragedia była... czasem sobie myślę po co se zafundowałam kolejne przeżycie :/ natomiast wam życzę lekkich porodow ;)

Mi też twardnieje brzuch jak chodzę szczegolnie. A skurcze takie już porodowe to ja porównuje do mega zaparcia, czuję się jakby chciało kupę a nie możesz zrobić... ja to się już boję co to będzie, przy 1 porodzie miałam pęknięcie krocza 3 stopnia :( tak mnie pozszywali że myślałam że mi dupsko zaszyli i do wc pójść tragedia była... czasem sobie myślę po co se zafundowałam kolejne przeżycie :/ natomiast wam życzę lekkich porodow ;)
Jejku... moja bratowa miala to samo... mowila ze przez 2 msc na tylku usiasc nie mogła... nie nacinaja odpowiednio jesli wystepuja takie pekniecia? Czy nie ma sie na to wplywu ?

No to z tym "zaparciem" to już chyba tak bliżej końca ;)
Ja początkowo pamiętam że to bolało jak przy grypie żołądkowej i tak też się kończyło ;) aż do całkowitej czystki...

Jejku... moja bratowa miala to samo... mowila ze przez 2 msc na tylku usiasc nie mogła... nie nacinaja odpowiednio jesli wystepuja takie pekniecia? Czy nie ma sie na to wplywu ?
Jak popękasz nim natną lyb nie widzą potrzeby nacinania to nie masz wpływu stąd poleca się masaże i ćwiczenia kegla.
Mnie przy pierwszym pocięli i pozszywali jak w horrorze ale nie miałam kłopotów z załatwianiem się czy siedzeniem. Szybko doszłam do siebie. Przy drugim nie nacinali i nie pękłam mimo że samo wypchnięcie było bardzo szybko... dużo też od wielkości główki dziecka zależy... tak mi się wydaje...

Poleć dobry krem do depilacji!??! Długo się go trzyma na włosach i skórze?
U mnie sprawdza się veet do skóry wrażliwej. Jasnoniebieska szata graficzna. Z tym że ja mam cienkie te wszystkie włoski. Domyślam się że przy twardszych nie sprawdza się tak dobrze. Trwa to maks 10 minut, czasami mniej - nakładam cienką ale widoczna warstwę i nie używam do tego (ani do ściągania) tej strasznej szpatulki która dodają do kremów, lepiej robić to w rękawiczkach. Zmywac można jak widać że włoski zaczynają zwijać się jak sprężynki to znaczy że krem już na nie podziałał i odpadną. Żeby wszystkiego się pozbyć po spłukaniu wodą robię delikatny peeling, który usuwa pozostałości włosków. Pod pachami nie używam, raz to zrobiłam i mocno podrażniło mi skórę :/ z okolicami intymnymi po prostu ostrożnie.

Aniabrz mi powiedziała położna że nie zdążyła naciąć.... nie wiem, trochę mam jej za złe, bo chyba lepsze jest z dwojga złego nacięcie niż takie pęknięcie. No ja ten ból porodowy nie zapomnę do końca życia , dla mnie to było mega zaparcie ;) też siedzieć nie mogłam długo.

reklama
Do góry