reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja zawsze na wizytę jestem zrobiona ''tam'. Chyba bym się zapadła pod ziemię ze wstydu jakby mi kazał iść na fotel a miała bym odrost. Tak dla własnego komfortu psychicznego poprostu dbam o to bardzo.
Tylko paseczek mam zostawiony. Boki i spód na gładziutko być musi. Tak jest dla mnie ''czysto''.
Do szpitala na poród tak samo.
A sięgać sięgam :)

reklama
To wszystko kwestia psychiki i tego co komu odpowiada... Pare lat temu czy na początku ciąży nawet nie wyobrażałam sobie iść "nie przygotowana" teraz to jest mi tak źle już że mi to obojętne...
A teraz sobie przypomniałam że jak rodziłam B. to w tej wannie w domu między częstymi już skurczami dogoliłam i nogi i pipę i pachy :)

Ja zawsze na wizytę jestem zrobiona ''tam'. Chyba bym się zapadła pod ziemię ze wstydu jakby mi kazał iść na fotel a miała bym odrost. Tak dla własnego komfortu psychicznego poprostu dbam o to bardzo.
Tylko paseczek mam zostawiony. Boki i spód na gładziutko być musi. Tak jest dla mnie ''czysto''.
Do szpitala na poród tak samo.
A sięgać sięgam :)
Ja w sumie tak samo :) po prostu nie lubię mieć tam włosów, to tak paskudnie wygląda, że nieważne czy mi tam ktokolwiek będzie zaglądał czy nie to ja dla samej świadomosci nie pozwalam tym rejonom zarastac ;)

Dzięki dziewczyny, cieszę się że mogłam pomóc :) goj ja też w pewnym momencie miałam problemy żołądkowe, internistka zapisała mi lek polprazol na czczo się bieze. No i można ten gaviscon syrop, ale dla mnie smak był gorszy niż zgaga czy ból żołądka. Co to są te twoje soda drink? Pijesz sodę? Moim zdaniem soda podrażnia żołądek...

Ja już nawet nie próbuje. Gole się do linii bielizny, a nogi to tylko lydki, bo tam cokolwiek widać z tych moich jasnoblond włosków. Próbowałam ostatnio wzgórek łonowy ogolić, ale nie ma szans - brzuch za nisko i nachodzi na teren owlosiony, więc predzej się cała potne, niż ogóle. Chyba że stalabym na głowie, to może ten bebech by odslonil doły [emoji14]

Dzięki dziewczyny, cieszę się że mogłam pomóc :) goj ja też w pewnym momencie miałam problemy żołądkowe, internistka zapisała mi lek polprazol na czczo się bieze. No i można ten gaviscon syrop, ale dla mnie smak był gorszy niż zgaga czy ból żołądka. Co to są te twoje soda drink? Pijesz sodę? Moim zdaniem soda podrażnia żołądek...
Tak jak @StarAnia zalecała płaska łyżka na szklankę ale dziś to nie pomogło mleko na chwilkę pomogło Rennie to już ćpam jak dropsy. Nie wiem co jest dziś bo nawet dietę dziś zastosowałem od rana tylko chleb z masłem... zero surowizny... nawet obiadu nie ruszyłam. Woda do picia pi tym jak herbatę zwymiotowałam i nawet na noc melisy nie robię...
Ten syrop jest w wersji pastylek? Bo mnie się kołacze coś że miałam takie pastylki... A ten polprazol to coś jak rapaholin?

Ja już nawet nie próbuje. Gole się do linii bielizny, a nogi to tylko lydki, bo tam cokolwiek widać z tych moich jasnoblond włosków. Próbowałam ostatnio wzgórek łonowy ogolić, ale nie ma szans - brzuch za nisko i nachodzi na teren owlosiony, więc predzej się cała potne, niż ogóle. Chyba że stalabym na głowie, to może ten bebech by odslonil doły [emoji14]
Twój brzuszek jest ekstremalny jesteś w pełni usprawiedliwiona ;) jasne włosy na nogach tez potrafią być złośliwe :D ile razy tak było że spojrzałam i pomyslalam, że nie jest zle, nic nie widać, nie trzeba golic. Potem szłam na dwór, w którymś momencie patrzyłam na swoje nogi pod słońce a tam gąszcz :D

reklama
A czy was potem nie swędzi jak te włosy odrastają tam? Ja źle reaguje na takie ogolenie i nie robię tego w związku z tym.... typu zaczerwienienia, swedzenie
Swędzenie to pikuś najgorsze są zapalenia meszków albo wrastanie włosów... szczególnie w pachwinach... ale tak to spoko... gorzej moje nogi niż broszka to znoszą... tzn. odrastanie włosów.

Do góry