reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ja już wykapana leżę....

GoJ to faktycznie idź ty już na swoje ja też bym nie wytrzymala a jak tam będziesz mieć z rachunkami? Poradzisz sobie? Tak w razie w tak jak piszesz ze twój ci kasy nie daje?

Ja jeszcze kostki swoje u nóg widzę ale może się to zmienić oby wytrwać tydzień i wkoncu dowiem się co u mojego bobaska

Dobrej nocy

Tobie tez dobrej.

Nikogo nie molestuje! Po prostu produktywnie spędzałam czas :D

Właśnie wyszla ode mnie doula, a to pole walki po tym spotkaniu [emoji1] Omówilyśmy dokładnie plan porodu, obgadalysmy Przemka, omówilyśmy metody łagodzenia bólu, takze jestem wymasowana i zrelaksowana, a w domu mam mnóstwo giftow (masażer, tens, książka, papierki lakmusowe do wykrywania wód płodowych, masa zdjęć z porodów). Dostałam zadanie domowe dla Przemka i siebie i widzimy się w niedzielę już w trójkę, żeby poćwiczyć praktycznie i omówić z Przemkiem jakie dokładnie będą jego zadania, kiedy nadejdzie godzina Zero [emoji1]
Ponownie mam po spotkaniu mnóstwo energii i motywacji [emoji1] trzy godziny spędzone z osobą z tak zbliżonym światopoglądem, podobnymi przemyśleniami i pozytywną energią sprawiły, że nawet zapomniałam, że mi gorąco [emoji14]
IMG_20180802_204310.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_204310.jpg
    IMG_20180802_204310.jpg
    72 KB · Wyświetleń: 297
Ja polecam Gentle iron Solgara. Nabralam sie wszelakich preparatow z zelazem, a to rzeczywiscie nie wywoluje zadnych dolegliwosci brzusznych i mi ladnie ustawilo krew jeszcze przed ciaza (bralam do konca pierwszego trym.), teraz tylko ciazowe witaminy i jeszcze 2 tyg.temu krew mialam bdb wg mojej lekarki.
Pitole ten interes za te zapłaciłam 45zl nie biorę już nic duzo mi nie zostało jak spadnie więcej wyślę mnie do szpitala dadzą trochę zastrzyków w dupe i od razu wynik się poprawi zreszta aż tak nie będę przesadzać bo wynik był 11 więc nie jest zle

U mnie 27° się.zrobiło
Zawsze to lepiej niż 34°
Ogarne chłopaków do spania i CSI będę oglądać.

@Angelika89 ja do Łodzi to na Port jeżdżę.
Na.zakupy i.do Ikei :)
Mam 100 km.

A ja już wykapana leżę....

GoJ to faktycznie idź ty już na swoje ja też bym nie wytrzymala a jak tam będziesz mieć z rachunkami? Poradzisz sobie? Tak w razie w tak jak piszesz ze twój ci kasy nie daje?

Ja jeszcze kostki swoje u nóg widzę ale może się to zmienić oby wytrwać tydzień i wkoncu dowiem się co u mojego bobaska

Dobrej nocy
Chcę ubiegać się o dopłatę do czynszu w ADM i o opłatę prądu wody czy tam co się fa w OPSie więc to akurat nie kłopot. Jedynie bedzie mi ciężko wozić K. do szkoły z noworodkiem ale z 2 strony B. nie będę musiała wozić. Dam radę. Postaram się o żłobek dla Mikiego i po kosiniakowym poszłabym do jakiejś pracy gdzie pizwoliliby mi pracować powiedzmy od 9 do 15 max 16 i bez weekendów. A póki co będę walczyć o każdy możliwy zasiłek plus orzeczenie separacji plus alimenty

Czyli krakowskim targiem 26 ;)
Ja gdybym nie byla w ciazy to bym nie miala nic przeciwko takim temperaturom - w dzien w pracy klimka, wieczory cieple na.siedzenie w ogrodku, wloczenie sie po miescie czy rower. A na weekendy jakies wypady nad wode, ze nie wspomne o urlopie, ktory od kilku juz lat zawsze nam wypada w najzimniejszym tygodniu lata ;), a moj maz preferuje krajowe wycieczki. Od trzech lat objezdzamy zamki i palace roznych regionow Polski (ja uwielbiam nocowac w historycznych budynkach), jezdzimy na splywy (to on) i generalnie ogladamy polskie miasta i miasteczka. Dzieki temu odkrywamy Polske na nowo i co tu duzo mowic: jest piekna :).
W tym roku odkad jestem w ciazy siedze (a czesciej lezakuje) w domu i juz cos mnie trafia, bo ja jak cygan dla towarzystwa dam sie powiesic ;).
No gdybym nie była w tej ciążącej ciąży to byśmy z młodymi polatali czy do kina czy Powsina czy nad j. Czerniakowskie... dużo darmowych atrakcji w Warszawie można wyszperać tylko co z tego jak gorąc zwala z nóg... mnie nawet ciężko do sklepu wyjść...

Matka nie ma fajek i chodzi na k..ie. Jak myśli że jej kupię jak zastawię ten aparat to ją pogięło. Ona palcem nie ruszy żeby pożyczyć na jedzenie czy coś wymyślić... ja p..le jak ja chcę się uwolnić od wszystkich ciągnących na dno i dołujących ludzi...

Chcę ubiegać się o dopłatę do czynszu w ADM i o opłatę prądu wody czy tam co się fa w OPSie więc to akurat nie kłopot. Jedynie bedzie mi ciężko wozić K. do szkoły z noworodkiem ale z 2 strony B. nie będę musiała wozić. Dam radę. Postaram się o żłobek dla Mikiego i po kosiniakowym poszłabym do jakiejś pracy gdzie pizwoliliby mi pracować powiedzmy od 9 do 15 max 16 i bez weekendów. A póki co będę walczyć o każdy możliwy zasiłek plus orzeczenie separacji plus alimenty
Mocno trzymam za Ciebie kciuki! Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli. Bo poradzić sobie poradzisz, na pewno!

reklama
Aha miałam wam napisać bo u mnie też hemoglobina spadła i lekarz kazał żelazo takie SR że się wolno wchłania i co??? Ja tego gówna nie mogę brać bo mnie na wymioty ciągnie, słabo mi i czuję się po nim fatalnie leży sobie w szafce i nikt mnie na żelazo nie namówi poprostu źle je znoszę miała któraś z was tak??
Ascofer spróbuj. Mnie to położna poleciła bo to co mi lekarz dał to właśnie ciężarne niektóre źle znoszą bardzo. Zaparcia. Boleści
Mdłości. Wymioty. Ascofer nic mi nie robi można 2x dziennie bo on 40mg natomiast ja biorę tylko raz i mi skoczyła hemoglobina.

Do góry